Προκαλεί η Τουρκία: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, λέει ο Τσαβούσογλου

Προκαλεί η Τουρκία: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, λέει ο Τσαβούσογλου

Δεκέμβριος 01, 2016 - 12:55
1 σχόλια

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές, ο Ερντογάν να ισχυροποιεί τη θέση του μέσω ακραίων και εθνικιστικών δηλώσεων εντός της Τουρκίας.

Περίπου είκοσι χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, και μάλιστα γραπτώς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο. 

Η προκλητική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται ως συνέχεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP Κιλιτσντάρογλου ότι δήθεν η Ελλάδα έχει... καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Τσαβούσογλου υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας όσον αφορά τα Ιμια. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Όσο κυβερνάει το AKP δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο νομικό και de facto status των νησιών του Αιγαίου».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μήπως πρέπει να γίνει καμιά καταστροφή (π.χ. σεισμός ή κάτι άλλο,υποθέτω) για να πάρουν χαμπάρι οι γείτονες ότι αρκετά μας τα ζάλισαν;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.