Το προφίλ της Χιμπέρνιαν (pics)

Το προφίλ της Χιμπέρνιαν (pics)

Ιούνιος 20, 2018 - 18:08
0 σχόλια

Γνωρίστε τους ''Hibs'' της Σκωτίας πιθανό αντίπαλο του Αστέρα

Η Χιμπέρνιαν φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στους διπλούς αγώνες για τον πρώτο προκριματικό του Europa League κόντρα στην Ρούναβικ από τα Νησιά Φερόε για να βρεθεί στον δρόμο του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Σκωτσέζοι λοιπόν κόντρα στην αδύναμη Ρούναβικ από τα Νήσους Φερόε φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και είναι ίσως ο πιο πιθανός αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στα διπλά παιχνίδια του 2ου προκριματικού γύρου στις 26 Ιουλίου και 2 Αυγούστου.

Με έδρα το Εδιμβούργο η Χιμπέρνιαν αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές και συνάμα παραδοσιακές δυνάμεις του Σκωτσέζικού ποδοσφαίρου. Οι πράσινοι ιδρύθηκαν το 1875 και έχουν έδρα το Ίστερ Ρόουντ, ενώ μετρούν 4 πρωταθλήματα Σκωτίας, 3 Κύπελλα Σκωτίας και 3 League Cup Σκωτίας.

Τελευταίος τίτλος της Χιμπέρνιαν έρχεται το 2016 όταν και επικράτησε με 3-2 της Ρέιντζερς στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας, ενώ το 2007 πήρε για τελευταία φορά League Cup κερδίζοντας εύκολα την Κίλμαρνοκ με 5-1. Επίσης το τελευταίο της πρωτάθλημα από τα 4 συνολικά που έχει στην τροπαιοθήκη της είναι το μακρινό 1951.

Το Ίστερ Ρόουντ η έδρα της Χιμπέρνιαν έχει χωριτικότητα 22. 421 θεατές και αποκαλείται από τους φιλάθλους των ''Hibs''  και ως ''ιερό γήπεδο'' με τους funs των πρασίνων να φημίζονται ​για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν αλλά και για την μεγάλη αγάπη και αφοσίωση που έχουν στην ομάδα τους.

Την περσινή αγωνιστική σεζόν η Χιμπέρνιαν τερμάτισε στην 4η θέση της Premier της Σκωτίας παίρνοντας το εισιτήριο της για τα προκριματικά του Europa League πραγματοποιώντας μια πολύ καλή και ανταγωνιστική χρονιά.

Προπονητής των ''Hibs'' είναι ο 46χρονός Ουαλός Νιλ Λένον που ως ποδοσφαιριστής έκανε μεγάλη καριέρα με την φανέλα της Σέλτικ, ενώ μεγάλα αστέρια της ομάδας είναι ο επιθετικός Μάρτιν Μπόιλ, ο μέσος Τζον ΜακΓκιν και ο αμυντικός Ντάρεν ΜακΓκρέγκορ.

Οι πράσινοι του Λιθ αποτελούν ένα κλασικό Βρετανικό σύνολο που στηρίζεται στην δύναμη και την ταχύτητα με τον Νιλ Λένον να έχει καθιερώσει στην ομάδα του τα τελευταία χρόνια τον σχηματισμό 4-4-2 στην ευθεία, ένα από τα αγαπημένα και πιο γνωστά συστήματα στο Σκωτία και ευρύτερα στο  ποδόσφαιρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ρόστερ της Χιμπέρνιαν

Τερματοφύλακες​: Ι.Ο. Μαρσιάνο, Ρ. Λάιντλβ, Κ. Μπελ

Αμυντικοί​: Ν. Γκρέι, Σ. Γουίτακερ, Π. Χάνλον, Φ. Ρειράς, Λ. Στίβενσον, Ν. ΜακΓκρέγκορ, Ε. Άμπροουζ, Ρ. Πόρτεους

Μέσοι​: Μ. Μπάρτλει, Τ. ΜακΓκίν, Β. Σλίβκα, Ν. ΜακΓζέους, Ν. Σβάνσον, Μ. Μπέρκερ, Μ. Στέρλινγκ, Σ. Άλλαν, Φ. Μάρει

Επιθετικοί​: Μ. Μπόιλ, Τ. ΜακΛάρεν, Σ. Μάρει, Φ. Κάμπερι, Ο. Σο

Προπονητής: Νιλ Λένον

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.