Προεκλογική καταιγίδα έφερε ο «Ζορμπάς» στην Αρκαδία

Προεκλογική καταιγίδα έφερε ο «Ζορμπάς» στην Αρκαδία

Οκτώβριος 03, 2018 - 21:04
2 σχόλια

Προεκλογική «καταιγίδα» έφερε ο κυκλώνας «Ζορμπάς» στην Αρκαδία, μετά το πέρασμά του το Σαββατοκύριακο. Κάποιοι μάλιστα βρήκαν ευκαιρία και «πέταξαν» τα «καρφιά» τους, προσπαθώντας να αποδώσουν ευθύνες, εκμεταλλευόμενοι τη θεομηνία για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.

Οι βουλευτές του Νομού, πλην ενός, και μάλιστα του βουλευτή Αρκαδίας του κυβερνώντος κόμματος, με επερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, όπως συνηθίζουν, ζήτησαν την κήρυξη όλης της Αρκαδίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και να πληροφορηθούν για τις κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου τις ημέρες της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πρώτη από όλους, η πολιτευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη ζήτησε την άμεση κήρυξη της Κυνουρίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς εκεί «χτύπησε» πιο δυνατά ο «Ζορμπάς».

Ακολούθησε ύστερα από κάποιες ώρες ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος διατύπωσε το ίδιο αίτημα στον αρμόδιο υπουργό και, τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης, ο οποίος κατέθεσε ακόμα μία επερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών, αλλά ρώτησε παράλληλα τον υπουργό, προκαλώντας έκπληξη, τι έχουν κάνει οι Δήμοι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Ο κ. Βλάσης απέστειλε την ερώτηση χθες, 2 Οκτωβρίου. Την 1η Οκτωβρίου είχε συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο οποίο έγινε μια πλήρης ενημέρωση για τις κινήσεις της Περιφέρειας και τις παρεμβάσεις της μετά την επέλαση της θεομηνίας. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Βορειας Κυνουρίας, που επλήγη σφόδρα από την κακοκαιρία, είχε ήδη ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -μάλιστα, είχε εκδώσει ανακοίνωση, όπου απαρριθμούσε αναλυτικά τις ζημιές.

Επομένως, όπως όλοι, ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί -αν το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η ενημέρωση, ασφαλώς.

Εκτός αυτού, το να διατυπώνει ερώτημα βουλευτής προς τον αρμόδιο υπουργό για να του απαντήσει αν οι Δήμοι (στους οποίους ο ίδιος εκλέγεται) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έπραξαν τα δέοντα, είναι τουλάχιστον κωμικό, αφού θα μπορούσε να ρωτήσει απευθείας τους εκπροσώπους των βαθμών Α' και Β' της Αυτοδιοίκησης, που έχουν τη θεσμική ευθύνη, αν δεν είχε πληροφορηθεί την κατάσταση από τα Μέσα, που από την πρώτη στιγμή  δημοσίευαν κάθε πληροφορία και κάθε δελτίο των Δήμων.

Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, προκάλεσε την μήνιν της περιφερειακής αρχής, η οποία έψεξε τον κ. Βλάση, υπογραμμίζοντας: «Θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί κοντά στους πολίτες και στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης, να ενημερωθεί για τις πραγματικές ανάγκες, ούτως ώστε να μπορέσει να συνδράμει το έργο τους και όχι να επιδίδεται σε ανούσιες ερωτήσεις, πάντα εκ των υστέρων».

Ασφαλώς, μεγάλος απών, ο κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στην Αρκαδία το επίμαχο διάστημα, αλλά δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας μίλησε σε δύο κομματικές συγκεντρώσεις, στο Καλονέρι και στη Δάφνη Γορτυνίας, όπου αναφέρθηκε στο τέλος των μνημονίων σε κομματικό ακροατήριο.

Για ακόμα μία φορά, ένα γεγονός που ταλανίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται αφορμή για να διατυπωθούν παρατηρήσεις χωρίς βάση, αντικείμενο εκμετάλλευσης για μικροπολιτικά οφέλη. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι βουλευτές του Νομού να σταθούν δίπλα στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, που έχουν επωμιστεί τις ευθύνες αποκατάστασης των καταστροφών, αλλά κυρίως της λήψης μέτρων για την αποτροπή νέων.


2 Σχόλια

Μπράβο ρε μάγκες επιτέλους δηλαδη να πει καποιος οτι ειναι ΑΝΟΥΣΙΑ να τρεχουν ολοι να βγαλουν ενα δελτιο οτι ο ταδε ζηταει απο τον ενα και τον αλλον γι ανα καλύψουν την ανυπαρξια τους! Τυπικες ερωτησεις του κ*λου απο ενα πληκτρολογιο στο σπιτάκι και τη ζεστασια στελνουν ενα δελτιο ενω εμεις τρεχουμε να βοηθησουμε οτι μπορουμε και με κινδυνο της ζωης μας.

Ο Βλασης να παρει απο το χερακι το παιδακι τον Νικα και να τον γυρισει στην Αρκαδια..Κατι σκουπιδια που ειχαν βρεθει στο δασος της Αρχαιας Ολυμπιας απο ποια πολη ηταν?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.