Το προβάδισμα του Πανθυρεατικού και οι «σκόπελοι» μέχρι το φινάλε

Το προβάδισμα του Πανθυρεατικού και οι «σκόπελοι» μέχρι το φινάλε

Μάρτιος 07, 2014 - 18:48

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Πανθυρεατικό και τη Δόξα Μεγαλόπολης και εν τέλει το ισόπαλο αποτέλεσμα (3-3) πριν λίγες ημέρες στο Άστρος μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη «μάχη» του τίτλου, αλλά μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Πανθυρεατικός από εκείνη την αναμέτρηση αποδείχθηκε ο κερδισμένος αφού μετά την ανατροπή στα δεδομένα του παιχνιδιού κατάφερε να διατηρήσει με το βαθμό της ισοπαλίας την πρωτοπορία στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ τοπικής κατηγορίας Αρκαδίας. Το μεγάλο «στοίχημα» λοιπόν για την ομάδα του Πανθυρεατικού είναι το πώς η ομάδα θα καταφέρει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα χωρίς άλλες βαθμολογικές απώλειες και αν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί, οι χαμένοι βαθμοί να μην είναι περισσότερο από αυτούς που ενδεχομένως χαθούν και από τους άμεσους διώκτες τους Φαλαισία και Δόξα Μεγαλόπολης.

Συνολικά έξι αγωνιστικές υπολείπονται μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και την ανάδειξη του πρωταθλητή Αρκαδίας. Έξι αγώνες για κάθε μία από τις ομάδες που διεκδικούν το φετινό τίτλο, από τους οποίους κάποιες αγώνες είναι εύκολοι και κάποιοι όχι. Το δεδομένο είναι ότι μπαίνοντας στην τελική του ευθεία το φετινό πρωτάθλημα, τόσο ο πρωτοπόρος Πανθυρεατικός (45 βαθμούς), όσο και η Φαλαισία (44 βαθμούς) με τη Δόξα Μεγαλόπολης (43 βαθμούς), έχουν να ξεπεράσουν επικίνδυνους «σκοπέλους» που αν δεν αποφύγουν θα χαθούν βαθμοί που θα κρίνουν πολλά στη «μάχη» του τίτλου.

Κάπως έτσι λοιπόν καλό είναι να ρίξουμε μία ματιά στο πρόγραμμα των διεκδικητών του τίτλου προκειμένου να κατανοήσουμε ως ένα τουλάχιστον βαθμό τη δείκτη δυσκολίας της συνέχειας των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Ένα φινάλε έξι αγωνιστικών που ουσιαστικά θα αναδείξει το φετινό πρωταθλητή Αρκαδίας.

Ξεκινώντας λοιπόν με τον πρωτοπόρο Πανθυρεατικό ο οποίος σαν θετικό γι’ αυτόν δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο μεγάλο ντέρμπι κορυφής στη συνέχεια. Παίζει το Σαββατοκύριακο με Βρασιές εκτός και στη συνέχεια δίνει δύο εντός έδρας παιχνίδια με Μαντινειακό και Τεγέα. Στη συνέχεια αγωνίζεται στο Λεωνίδιο σ’ ένα θεωρητικά επικίνδυνο ματς, επιστρέφει στην έδρα του την προτελευταία αγωνιστική υποδεχόμενος τον Παγγορτυνιακό και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται στην Τρίπολη από την πάντα υπολογίσιμη αλλά και αδιάφορη βαθμολογικά ΑΕΚ Τρίπολης.

Το θέμα με τις άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο είναι ότι έχουν να δώσουν την 22η αγωνιστική το μεταξύ τους ντέρμπι που σημαίνει ότι είτε θα «αλληλο-εξουδετερωθούν» μεταξύ τους με μία ενδεχόμενη ισοπαλία, είτε μία από τις δύο θα κερδίσει και θα παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου αφήνοντας την άλλη ουσιαστικά εκτός «μάχης». Για την Φαλαισία λοιπόν την 21η αγωνιστική είναι προγραμματισμένο το εκτός έδρας ματς με τον Τυρό. Στη συνέχεια έρχεται το ντέρμπι στη Μεγαλόπολης και μετά ακόμη ένας εκτός έδρας ματς με τις Βρασιές. Τελευταία τριάδα αγώνων περιλαμβάνει το εντός έδρας ματς με τον Μαντινειακό, το έκτος έδρας ματς με την Τεγέα και το παιχνίδι στη Μεγαλόπολη με το Λεωνίδιο.

Τέλος η Δόξα Μεγαλόπολης παίζει το Σαββατοκύριακο με τον Ορχομενό στη Μεγαλόπολης για να ακολουθήσει το ντέρμπι με τη Φαλαισία. Στη συνέχεια και πάλι στη Μεγαλόπολη είναι προγραμματισμένο το ματς με τον Ηρακλή Βερβένων. Ακολουθούν δύο εκτός έδρας ματς σε Τυρό και Μελιγού και την τελευταία αγωνιστική έρχεται το ματς στη Μεγαλόπολης με τις Βρασιές.

Όπως και να έχει πάντως το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο αφού πολλές από τις αντιπάλους των τριών διεκδικητών δεν είναι αδιάφορες βαθμολογικά, γιατί θέλουν βαθμούς προκειμένου να αποφύγουν τις επικίνδυνες θέσεις, ενώ κάποιες άλλες ομάδες που βρίσκονται υψηλότερα στη βαθμολογία παρ’ ότι αδιάφορες βαθμολογικά, θέλουν τη νίκη για λόγους γοήτρου. Όπως και να έχει εμείς θα είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε και το ενδιαφέρον φινάλε της φετινής α’ κατηγορίας ποδοσφαίρου στην Αρκαδία.

Από το contraepithesi.gr

Ειδήσεις: