Ιατρείο πόνου μυοσκελετικών παθήσεων ξεκίνησε στο Κέντρο Αποκατάστασης Παλλάδιον

Ιατρείο πόνου μυοσκελετικών παθήσεων ξεκίνησε στο Κέντρο Αποκατάστασης Παλλάδιον

Μάρτιος 07, 2014 - 18:55
2 σχόλια

Ένα νέο Ιατρείο Πόνου Μυοσκελετικών Παθήσεων ξεκίνησε την λειτουργία του στο Κέντρο Αποκατάστασης Παλλάδιον, με υπεύθυνο τον Φυσίατρο κ. Γεώργιο Πέτρου. Η Επιστημονική Διευθύντρια και Φυσίατρος του Κέντρου Αποκατάστασης Παλλάδιον κα. Αγγελική Γαλάτα ανέφερε ότι μια από τις ανάγκες των ασθενών, που διαπιστώθηκε στο πεντάμηνο διάστημα λειτουργίας του Κέντρου, είναι η αντιμετώπιση του οξέος ή χρόνιου πόνου. Την ανάγκη αυτή ηρθε να καλύψει το Ιατρείο Πόνου Μυοσκελετικών Παθήσεων.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του Ιατρείου Πόνου και Φυσίατρος κ. Πέτρου, στο Ιατρείο Πόνου Μυοσκελετικών Παθήσεων αντιμετωπίζονται ασθενείς που πάσχουν από οξύ ή χρόνιο πόνο, χρησιμοποιόντας ειδικές συντηρητικές θεραπείες. Το Ιατρείο είναι βασισμένο σε Ευρωπαϊκά πρότυπα πανεπιστημιακών νοσοκομείων και μεγάλων Κέντρων Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Εξωτερικού και βοηθά τους ασθενείς να αποκτήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο Ιατρείο Πόνου Μυοσκελετικών Παθήσεων μπορούν να απευθύνονται ασθενείς που υποφέρουν από: οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικό σύνδρομο, αυχενοβραγχιόνιο σύνδρομο, περιαρθρίτιδα, τενοντίτιδα, επικονδυλίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, γοναλγία, φλεβική ανεπάρκεια, μεταταρσιαλγία, ινομυαλγία ή αθλητικές κακώσεις.

Οι θεραπείες που εφαρμόζονται είναι οι: οζονοθεραπεία, μεσοθεραπεία, η θεραπεία tecar, η διαδερμική ινόλυση, το ENF (Electro Neuro Feedback), τα κρουστικά κύματα και όλα τα φυσικά μέσα που μπορεί κανείς να βρει στο Φυσικοθεραπευτήριο του Κέντρου αποκατάστασης Παλλάδιον, όπως ηλεκτροθεραπεία, ηλεκτροβελονισμός, διαθερμίες, υπέρηχοι ή laser. Τέλος υπάρχουν δύο θερμαινόμενες θεραπευτικές πισίνες.

Ο κ. Πέτρου επεσήμανε ότι οι θεραπείες είναι απολύτως ασφαλείς και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν παρενέργειες. Ακόμα και σε περιπτώσεις που κάποιος ασθενής, εκδηλώσει κάποια μορφή αλλεργίας, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Όσον αφορά στις αντενδείξεις, για λόγους ασφαλείας, δεν εφαρμόζονται οι θεραπείες σε μια έγκυο γυναίκα, ή στις περιπτώσεις που πάσχει κάποιος από υπερθυροειδισμό αποφεύγεται η εφαρμογή της οζονοθεραπείας.

Τέλος, ο κ. Πέτρου αναφέρθηκε στην εμπειρία του από αντίστοιχες δομές υγείας του εξωτερικού, τονίζοντας ότι το Παλλάδιον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλα Κέντρα Αποκατάστασης στην Ευρώπη. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός μάλιστα, είναι τόσο σύγχρονος, που είναι δύσκολο να συναντηθεί σε άλλα Κέντρα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ομάδα που στελεχώνει το Παλλάδιον, η οποία κάνει την ουσιαστικότερη διαφορά, πάντα με την στήριξη της Διοίκησης του Κέντρου, προσπαθώντας από κοινού για την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παλλάδιον, κα. Κατερίνα Καρνιαδάκη δεσμεύτηκε ότι το Παλλάδιον θα συνεχίζει να εξασφαλίζει πρωτοπόρες και χρήσιμες ιατρικές υπηρεσίες, για τους ασθενείς και τους οικείους τους. Η πεντάμηνη πορεία του Κέντρου Αποκατάστασης Παλλάδιον και οι 120 ασθενείς που έχουν ήδη οφεληθεί από τις υπηρεσίες του, επιβεβαιώνουν την ανάγκη που υπήρχε στην Αρκαδία και τις γύρω περιοχές και αποτελεί κίνητρο για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/arSwLziPtFI


2 Σχόλια

Για τον πόνο του γαύρου τίποτα;

<p>***,ούτε ένα πίνακα δεν μπορούν να βάλουν στους τοίχους; Πολύ νεκρουλιάρικα είναι εκεί μέσα.</p>