«Πράσινο φως» στον Πανθυρεατικό για ανάπλαση του γηπέδου

«Πράσινο φως» στον Πανθυρεατικό για ανάπλαση του γηπέδου

Ιούλιος 30, 2015 - 09:34
0 σχόλια

Mε την εισήγηση του δημάρχου Τάκη Μαντά, προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες

Από το astrosnews

Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πλέον ο Πανθυρεατικός Α.Ο. προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης, συντήρησης και βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων (χώρος κάτω από τις κερκίδες) του δημοτικού γηπέδου Άστρους, μέσω του προγράμματος Leader στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί.

Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Τάκη Μαντά, η οποία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την δημοτική αρχή και την μείζονα αντιπολίτευση, ο δήμος εξουσιοδοτεί τον Πανθυρεατικό Α.Ο., να προχωρήσει τις απαραίτητες εργασίες που προβλέπει το πρόγραμμα (ύψους 180.000 ευρώ), με αποκλειστική ευθύνη του εργοταξίου, της ασφάλειας των εργαζομένων και χρηστών του γηπέδου, των νόμιμων αδειών καθώς και κάθε άλλης σχετικής ευθύνης έναντι προμηθευτών, εργολάβων κλπ. Η απόφαση αυτή του δήμου Β. Κυνουρίας έρχεται ως συνέχεια της 42ης απόφασης του δημ. συμβουλίου Άστρους το 1990 μέσω της οποίας ο τότε χώρος του γηπέδου είχε παραχωρηθεί στον σύλλογο. Ο Πανθυρεατικός Α.Ο. εκτός από την υλοποίηση του έργου, υποχρεούται κάθε μήνα, κι όσο αυτό θα εκτελείται να ενημερώνει την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου για την εξέλιξη των εργασιών μέσω εκθέσεων προόδου που θα παραδίδονται από τον πρόεδρο του συλλόγου στο γραφείο δημάρχου.

Οι εργασίες σχετίζονται με την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την δημιουργία υποδομών γυμναστηρίου, κλειστών χώρων υγιεινής, άθλησης και φιλοξενίας κ.λ.π. που θα δώσουν μια άλλη εικόνα ποιότητας και επιπέδου στο γήπεδο του Άστρους και θα είναι προσβάσιμες για κάθε χρήστη του χώρου, συλλόγους και πολίτες.

Στο πλαίσιο της εισήγησης του δημάρχου, τέθηκαν ορισμένα ερωτήματα και ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης με τον Γιώργο Καμπύλη από τον μείζονα συνδυασμό να ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την «εκ των υστέρων παραχώρηση στον Πανθυρεατικό και αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει το έργο σε κίνδυνο» καθώς και από τον Άγγελο Καμπύλη της «Κυνουρίας Γη», οποίος ζήτησε την επικαιροποίηση της απόφασης του ’90 και την πλήρη παραχώρηση και των νέων εγκαταστάσεων στο σύλλογο προκειμένου να έχει επίσημα την ευθύνη ως φορέας υλοποίησης του έργου, καταθέτοντας και την συγκεκριμένη πρόταση ως θέση της παράταξης για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του διευκρίνισε πως η απόφαση του ’90 καλύπτει πλήρως τις προϋποθέσεις εκτέλεσης των εργασιών και δεν τίθεται κάποιο ζήτημα για την εκτέλεση του έργου. Τελικώς η εισήγηση ψηφίστηκε από τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του συμβουλίου με την «Κυνουρίας γη» να εμμένει στη δική της πρόταση και τον Τάκη Αδάμη της Λαϊκής Συσπείρωσης να καταψηφίζει ζητώντας αυτά τα έργα να υλοποιηθούν από κρατικό φορέα και με δημόσιες δαπάνες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.