«Πράσινη» η πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

«Πράσινη» η πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Αύγουστος 24, 2016 - 11:51
3 σχόλια

Σύμφωνα με την απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, οι Δήμοι της Περιφέρειας κλήθηκαν να καταθέσουν τα τοπικά σχέδιά τους για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων τους, τα οποία πρέπει να είναι σύμφωνα με τον νέο ΠΕΣΔΑ, προκειμένου να δοθεί λύση στο χρόνιο και εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στις 9 Αυγούστου 2016 κατέθεσε τον δικό του αναθεωρημάνο σχεδιασμό. Όπως πολλάκις έχει επισημάνει ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαντάς, όλη η δουλειά ξεκινά με τη διαλογή στην πηγή. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τον τελευταίο χρόνο έχει επενδύσει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών, ενώ έχει εγκαταστήσει τους κατάλληλους κάδους, ώστε να ενθαρρύνονται οι πολίτες να «ξεφορτώνονται» σωστά τα απορρίμματά τους.

Έτσι, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα προχωρήσει:

1. Χωριστή συλλογή στις πάσινες νησίδες των ανακυκλωσιμων υλικών.

2. Ενίσχυση της συλλογής χαρτιού και γυαλιού σε μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

3. Διαλογή στην πηγή των αποβλήτων κουζίνας, οικιακών αποβλήτων.

4. Ξεχωριστή διαλογή «πράσινων» αποβλήτων σε «πράσινα» σημεία.

5. Ξεχωριστή συλλογή ογκωδών αντικειμένων.

6. Κατασκευή «πράσινων» σημείων για τη συλλογή επαναχρησιμοποιούμενων υλικών.

7. Δημιουργία δομών επαναχρησιμοποίησης.

Ακόμα, ως στόχο ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει θέσει να γίνεται ανακύκλωση στο 65%, τα βιοαπόβλητα να συλλέγονται σε ποσοστό 40%, και η οικιακή κομποστοποίηση να φθάσει στο 6% επί των οικιακών αποβλήτων.

Ως προς τη μονάδα διαχείρισης, αυτή θα είναι κατασκευασμένη με μεταλλικά μεταφερόμενα υλικά, προκειμένου να είναι δυνατή η μετακίνησή της. Θα αποτελείται από:

1. Μονάδα κομποστοποίησης
2. Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών
3. Χώρο προσωρινής αποθήκευσης δεματοποιημένων ανακυκλώσιμων υλικών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας προβλέπει υπόλλειμμα 710 τόνων ετησίως, που θα διοχετεύονται, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, στις μονάδες κεντρικής διαχείρισης στην Τρίπολη ή όπου αλλού.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

γιατί κόβεις το νερό κάπου-κάπου κ. Δήμαρχε Β. Κυνουρίας;δεν έχεις νερό; δεν έχεις προσωπικό; δεν έχεις ανταλλακτικά για την ύδρευση; τι στο καλό δεν έχεις; γαλάζια σημαία πάντως θέλεις!

Μαζί σας κυριε δημαρχε είμαστε ολοι. Μακάρι να καταφέρετε να υλοποιήσετε τον σχεδιασμό σας. Θα σας αφησει όμως ο Τατουλης;

<<πράσινη>> κάτι μου θυμίζει από τον κ. Τζέφρι της κ. Μάργκαρετ, κάνω λάθος; Πρόσεχε κ. Δήμαρχε τις παγίδες αυτών που είναι από πίσω...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.