Πού δηλώνεται η ομοφυλοφιλία, πάτερ;..

Πού δηλώνεται η ομοφυλοφιλία, πάτερ;..

Απρίλιος 05, 2019 - 12:02
20 σχόλια

Ένας συγκεκριμένος ιερός ναός στην Αθήνα, της Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι, ζητεί οι υποψήφιοι νονοί να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι: πρώτον, δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, δεύτερον, δεν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και, τρίτον, ότι δεν έχουν δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Δεν εξηγεί, ασφαλώς, πού δηλώνεται συνήθως αυτό το τελευταίο... Στους φίλους; Στην οικογένεια; Στη δουλειά; Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε κάποια υπηρεσία του Δήμου που δεν γνωρίζουμε;.. Για να είναι αξιόπιστα τα στοιχεία, δηλαδή!

Ασφαλώς ειρωνικό το σχόλιο. Ωστόσο, έχει βάση. Ό,τι υπογράφεται σε μια υπεύθυνη δήλωση, είναι δυνατόν να ελεγχθεί και τα ψευδή στοιχεία μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε φυλάκιση τριών μηνών.

Πώς είναι δυνατόν να ζητείς από τον οποιοδήποτε σε υπεύθυνη δήλωση ότι ΔΕΝ είναι ομοφυλόφιλος, και ποιες κυρώσεις επισύρει σε αυτή την περίπτωση η ψευδής δήλωση στοιχείων;

Τα πράγματα δεν μπορούμε να τα παίρνουμε τόσο αψήφιστα ούτε από τη μία πλευρά ούτε από την άλλη. Το αν κάποιος έχει συνάψει πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης, μπορεί να ελεγχθεί, αν είναι πια τόσο σημαντικό για τον ιερέα ή για την Εκκλησία. Πώς θα ελέγξει, όμως, αν κάποιος ενώ είναι ομοφυλόφιλος δήλωσε ότι δεν είναι;

Επιπλέον, η δήλωση φρονημάτων περί της προσωπικής ζωής που ζητεί ο συγκεκριμένος εφημέριος του συγκεκριμένου ναού σε μια υπεύθυνη δήλωση δυστυχώς είναι αναντίστοιχη με την αγαπητική σχέση και τη σχέση συνεννόησης ανάμεσα στους ιερείς και στο ποίμνιο. Λίγοι πιστοί χριστιανοί είναι ομοφυλόφιλοι; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Η θέση της Εκκλησίας είναι γνωστή και σεβαστή, ασφαλώς, αν και υπάρχει σχετική ελευθερία ως προς το αν θα γίνουν νονοί ή κουμπάροι όσοι δεν έχουν συνάψει θρησκευτικό γάμο, ανάλογα με τη μητρόπολη.

Από εκεί και πέρα, όμως, κάθε ιερέας μπορεί να εξηγήσει και να κουβεντιάσει με τους υποψήφιους νονούς κάθε προσανατολισμού τα κωλύματα, και όχι να ζητεί υπεύθυνη δήλωση προτιμήσεων.

Η πίστη δεν είναι μπουφές α λα καρτ, αλλά όλα πρέπει να έχουν και ένα όριο.

Και, εντελώς περιπαικτικά: Αν κάποιος δεν το «έχει δηλώσει», όλα είναι εντάξει, πάτερ, σύμφωνα με τη διατύπωση;..

Το θέμα έφερε στο φως η aftodioikisi.gr

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

Πάτερ της συγκεκριμένης εκκλησίας, πόσοι ρασοφοροι είναι ομοφυλόφιλοι γνωριζεις? Αν θέλεις έχω και ονόματα και διευθύνσεις, και τι αξίωμα είχε ο καθένας . Ακόμα και κάποιος πέθανε από AIDS. Και για να εξηγούνται. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος ,αλλά δεν με ανδιαφερουν οι σεξουαλικές προτιμήσεις κανενός.

Αλλά αυτούς τους δήθεν εκπροσώπους του Χριστού, δεν τους αγγίζει κανείς. Πουθενά αστυνομία, πουθενά τίποτα. Εξουσία!

Η ψευδής υπεύθυνη δήλωση επιφέρει ποινικές κυρώσεις όταν αναφέρεται σε κάποια δημόσια αρχή. Ο παπάς δεν είναι δημόσια αρχή. Οι συνέπειες είναι καθαρά θρησκευτικές.

Ρε παντογνωστες συμφωνα με τις γραφες δεν γινεται να τελεσει το μυστηριο ο οποισδηποτε απο τους παραπανω.Το λαθος ειναι που καποιες μητροπολεις τελουν κανονικα το μυστηριο με αναδοχους που ειναι σε πολιτικο γαμο .Τωρα η χολη για τους γκει κληρικους ναι υπαρχουν και αυτοι δυστυχως για αυτο ειμαστε εμεις εδω για να δωσουμε λυση απομονώντας τους .

Εμείς 2 παιδιά που έχουμε δεν τα έχουμε βαφτίσει καθόλου, τους δώσαμε απευθείας το όνομα μόλις γεννήθηκαν. Σιγά μην εξηγούμε στον καθέναν τι πιστεύουμε και να παίρνουμε μέρος σε τέτοιες τακτικές ντροπής.

17:39 αν εισαι απο αυτους που πληρωνονται 25 λεπτα για να γραφουν σχολια υπερ του καθεστωτος δεν μπαινω στην διαδικασια να σου απαντησω ,αλλα ασε τα φουμαρα στην συντηρητική τριπολη των πεθερικων και των γονεων μας δεν υπαρχουν αβαπτιστα τεκνα.

Ναι ναι σε πιστέψαμε τωρα ,μολις θα ελεγες στον πατερα σου οτι δεν θα βαφτησεις τα παιδια σου θα σου εριχνε ενα σκαμπιλι που θα εκλαιγαν τα ματια σου ,και ο πεθερος σου θα εκανε το ιδιο στην γυναικα σου .Χαχαχα παπατζες ολοι σας ,Στην Τριπολη ζουμε ρεεεεε !!!

Αν το καλοσκεφτείς συνδέεται με την εκφραστική απειλή "χαμώ το νουνό σου" που απέτρεπε πολλούς να γίνουν ανάδοχοι

@18:56 - Η Ελλάδα έχει διαδικασία ονοματοδοσίας πλήρως ανεξάρτητη από την βάφτιση από το 1978/1979. Ήταν βασικός όρος για να μπούμε στην τότε ΕΟΚ. Τα παιδιά στην Ελλάδα δεν παίρνουν όνομα από την βάφτιση. Το όνομα δίνεται μόνο στο δημαρχείο με παρουσία και των δύο γονιών ή με εξουσιοδοτήσεις τους. Μπορείς να βαφτίσεις το παιδί σου Μανώλη και στο δημαρχείο να το πεις Φερνάντο που θα ισχύει. Το όνομα που λέει ο παπάς δεν έχει καμία ισχύ. Καμία. Εξάλλου οι πιο διαβασμένοι χριστιανοί ξέρουν ότι το παιδί με το βάπτισμα δεν παίρνει όνομα αλλά θρήσκευμα. 2019.

Το παιδι με το βάπτισμα γινεται ορθοδοξος χριστιανος ,οποτε πρεπει και οι Αναδοχοι να ειναι καθαροι απο βαρια αμαρτηματα,λογω της ευθυνης που εχουν οταν γινουν πνευματικοι γονεις.

19.07 εξαρτάται στο περιβάλλον μέσα στο οποίο έχεις μεγαλώσει. Στην οικογένειά μου κανένας δεν είναι θρήσκος, και τα πεθερικά σεβάστηκαν την απόφαση γιατί ούτε αυτοί ασχολούνται τόσο πολύ με την θρησκεία. Εάν εσύ ζεις σε καθεστώς ομηρείας του "τι θα πει ο κόσμος" και έχεις φόβο τους δικούς σου ανθρώπους, τότε ζεις την ζωή των άλλων και όχι την δική σου.

Γιατι δεν γραφεις οτι εισαι η Ιεχωβας η Πεντηκοστιανος ,και το πηγαινεις το θεμα γυρω γυρω ;;

Καμια ομηρεια δεν ειναι να κραταμε την παραδοση μας ,στα δικα μου τα παιδια δεν εδωσα ουτε το ονομα του Πατερα μου ουτε του πεθερου μου , τωρα το τι θα πει ο κοσμος οταν μου πληρωσουν την ΔΕΗ και τον Ενφια θα με ενδιαφερει τι θα πουν .Αλλα οχι να αφηνεις τα παιδια σου φιλε μου αβαπτιστα επειδη πιστευεις σε αλλη θρησκεια και να πηγαινεις την κουβεντα αλλου ειναι πονηρο.

Γιατί πρεπει υποχρεωτικα καποιος να πιστευει σε αλλη θρησκεια; Σας φαινεται τοσο περιεργο το να μην πιστευει καποιος σε ΚΑΜΙΑ θρησκεια; Μηπως εσεις ειστε οι κολλημενοι τελικα που δεν αφηνετε την πολη να παει μπροστα;

Καλα κανει. Και στις αλλες εκκλησιες το ιδιο.

Η Υποσαχάρια Αφρική έχει 63% χριστιανική πλειψηφία https://www.pewforum.org/2015/04/02/sub-saharan-africa/

Ας βαφτίζουν οι παπάδες και ας δίνουν οι θρησκευόμενοι για τις επόμενες 40 γενιές τα ίδια ονόματα στα σόγια τους. Από την μια πιστεύουν στην αιώνια ζωή από την άλλη θέλουν να αφήσουν το όνομα στα εγγόνια, γιατί νομίζουν ότι θα ζουν μέσω αυτών. Τρικυμία στο κρανίο. Όπως και να έχει δικαίωμά τους. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος, κανένα όνομα δεν δίνεται με την βάφτιση στην εκκλησία. Βάλτε ότι όνομα θέλει ο κομπλεξικός πεθερός και πεθερά και μετά πηγαίνετε στο δημαρχείο και βάλτε ότι όνομα γουστάρετε. Μετά τους γλεντάτε κανονικά. Α μην ξεχάσω, είμαι ιεχωβάς, πεντακοστιανός, καθολικός και αστέρας.

Τάκη μετά από 9 μήνες το θυμήθηκες να σχολιάσεις ;Και έγκυος να ήσουν θα είχες γεννήσει

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.