Πού τα πάτε τα σκουπίδια Δήμαρχοι;

Πού τα πάτε τα σκουπίδια Δήμαρχοι;

Ιούλιος 02, 2012 - 13:17

Εξέπνευσε η προθεσμία για την λειτουργία των χωματερών στα τέλη Ιουνίου και οι Δήμαρχοι καλούνται εδώ και 2 24ωρα να οδηγήσουν σε άλλους χώρους τα απορρίμματα τους, να τα διαχειριστούν!

"Από τη Δευτέρα θα είμαστε σε αδιέξοδο" δήλωσε το Σάββατο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων κόντρα στις αισιόδοξες προβλέψεις του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού πως τελικά θα υπάρξει παράταση και πως η συνεργασία με την περιφερειακή αρχή θα είναι τέτοια ώστε να μην υπάρξει αδιέξοδο.  Οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου, της Περιφέρειας που έχει σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλη τη χώρα είχαν ζητήσει με επιστολή τους παράταση αυτής της προθεσμίας υποστηρίζοντας τα πρόστιμα δεν αποτελούν την λύση στο πρόβλημα. Ιδία θέση εξέφρασε πριν από λίγες ημέρες και ο Δήμαρχος τη Κορίνθου λέγοντας πως «πουθενά στην Ε.Ε δεν έλυσαν το πρόβλημα με τα σκουπίδια με πρόστιμα». Βέβαια επισήμως δεν υπήρξε παράταση από την περιφέρεια η οποία έχει εδώ και μήνες ξεκινήσει να μοιράζει πρόστιμα και δει στο Δήμο Κορινθίων και για χωματερές οι οποίες βρίσκονται στα νέα του όρια, στα όρια που του έδωσε ο Καλλικράτης, αφού ως γνωστόν η χωματερή που εξυπηρετούσε το Δήμο Κορίνθου στο Πεδίο Βολής έκλεισε με δικαστική απόφαση προ 5ετίας.
Την αντίδρασή της στα πρόστιμα έχει εκφράσει και η ΠΕΔ η οποία επέρριψε τρόπον τινά ευθύνες στην περιφέρεια επειδή δεν έχει κατορθώσει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ακόμα και επεξεργάζεται τρόπους μέσω δεματοποιητών οι οποίοι όμως ακόμα και σήμερα δεν έχουν ενεργοποιηθεί στο σύνολό τους.
Οι Δήμαρχοι είναι σήμερα σε αδιέξοδο αφού τυπικά οι χωματερές πρέπει να είναι κλειστές. Οι αντιδήμαρχοι καλούνται να μαζέψουν τα σκουπίδια και οι πόλεις εν τω μέσω θέρους να μην βρωμίσουν, βέβαια δεν είναι λύση να κλείσει η γνωστή παράνομη χωματερή και να ανοίξει μια άλλη σε ένα άλλο σημείο την οποίαν μέχρι να εντοπίσουν οι υπηρεσίες θα έχει παρέλθει αρκετός χρόνος.
Αλήθεια από σήμερα που τα πάτε τα σκουπίδια Δήμαρχοι;

Χ.Τ.