Πώς επιδρά η κακοκαιρία στα αγροτικά προϊόντα της Αρκαδίας – Όψιμη παραγωγή και χαμηλό κέρδος για τους παραγωγούς (vid)

Πώς επιδρά η κακοκαιρία στα αγροτικά προϊόντα της Αρκαδίας – Όψιμη παραγωγή και χαμηλό κέρδος για τους παραγωγούς (vid)

Ιούνιος 14, 2023 - 13:29
0 σχόλια

Σαστισμένοι κοιτούν οι παραγωγοί τις καταστροφές στα προϊόντα τους που σημειώνονται εξαιτίας της κακοκαιρίας και της κλιματικής αλλαγής η οποία αφήνει έντονα το αποτύπωμά της στις καλλιέργειες.

Οι έντονες και καθημερινές βροχοπτώσεις στην Τρίπολη και στα χωριά της Αρκαδίας έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή μιας μεγάλης γκάμας αγροτικών προϊόντων που βρίσκονται στα στάδιο συγκομιδής.

Τα κτηνοτροφικά φυτά είτε μένουν άκοπα, είτε έχουν κοπεί και σαπίσει στο έδαφος, με το πρώτο εισόδημα των παραγωγών να είναι μηδενικό. (δείτε ΕΔΩ, το ρεπορτάζ του ArcadiaPortal.gr ).

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στα κεράσια τα οποία καταστράφηκαν από τον παγετό του Απριλίου, προκαλώντας την ακαρπία των δενδροκαλλιεργειών.

Ο κ. Βαγγέλης Παρασκευόπουλος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού η «Ένωση» και Γεωπόνος σε συνέντευξή του μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον αγροτικό κόσμο και έκανε έκκληση στον ΕΛΓΑ να ενσκήψει στα προβλήματα των παραγωγών και να αποζημιώσει τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στα αγροτικά προϊόντα.

Υπάρχουν γεωργοί που ασχολούνται αποκλειστικά με τα κτηνοτροφικά φυτά και δυστυχώς αν δεν ενσκήψει ο ΕΛΓΑ στο πρόβλημά τους και αν δεν δοθούν αποζημιώσεις, θα καταστραφούν

Όπως ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος, φέτος θα υπάρξει οψίμιση της καλλιέργειας, στα μπρόκολα, κουνουπίδια, ντομάτες, αφού πέρυσι τέτοιο καιρό γινόταν η διάθεση των προϊόντων, με τους παραγωγούς να απολαμβάνουν καλύτερες τιμές, ενώ φέτος η παραγωγή πάει πίσω.

Θα ωριμάσουν μαζικά τα προϊόντα, έτσι αυτό θα έχει αντίκτυπο στην τιμή τους

Video: 

ArcadiaPortal.gr Όψιμη παραγωγή και χαμηλό κέρδος για τους παραγωγούς


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.