Πώς ένας οικισμός μπορεί να αναγνωριστεί ως Δημοτική Κοινότητα

Πώς ένας οικισμός μπορεί να αναγνωριστεί ως Δημοτική Κοινότητα

Φεβρουάριος 09, 2023 - 16:00
0 σχόλια

Στο άρθρο 35 του νέου ν/σ του ΥΠΕΣ που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο: «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», υπάρχει διάταξη που τροποποιεί τις προϋποθέσεις σύστασης «δημοτικών κοινοτήτων», ανοίγοντας δρόμο, για οικισμούς που επιθυμούν να χαρακτηριστούν ως «δημοτική κοινότητα», να το καταφέρουν.

Ειδικότερα, η παρ. 6 του άρθρου 283 του ν. 3852/2010 (Α΄87) αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών ύστερα από αίτημα του οικείου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στηρίζεται σε αναπτυξιακούς, συγκοινωνιακούς ή ιστορικούς λόγους, μπορεί οικισμός που έχει απογραφεί ως αυτοτελής, με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, να αποτελέσει δημοτική κοινότητα.».

 

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΡΑΝΙΣΤΙΚΟ-ΥΠΕΣ 7.2 by Eve Fallen on Scribd

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.