Γεωργιάδης: Καμία παράταση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Γεωργιάδης: Καμία παράταση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Μάιος 09, 2024 - 11:21
3 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε το αίτημα παράτασης των συμβάσεων για εκατοντάδες εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και με διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων.

Στους τελευταίους μάλιστα, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ρητή θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι οι συμβασιούχοι, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απολύονται.

Σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, το επιχείρημά του είναι ότι πρόκειται για συμβασιούχους και το γνώριζαν εξαρχής.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τους συμβασιούχους των νοσοκομείων ανέφερε πως «όταν υπογραφεί μία σύμβαση ορισμένου χρόνου γνωρίζουν όλοι ότι αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Δεν πρόκειται λοιπόν για απολύσεις αλλά για λήξη των συμβάσεων».

aftodioikisi.gr


3 Σχόλια

Βέβαια θα δώσει την καθαριότητα και τη σίτιση σε ιδιώτες, που θα προσλάβουν τους ίδιους εργαζόμενους με μεροκάματα πείνας και ωράρια γαλέρας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.