Το πολιτικό πόντιουμ δεν ταιριάζει στο Μαλλιαροπούλειο

Το πολιτικό πόντιουμ δεν ταιριάζει στο Μαλλιαροπούλειο

Νοέμβριος 03, 2017 - 11:46
2 σχόλια

Ως μέλος της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, μόνο μία φορά έχω συμμετάσχει σε παράσταση, αλλά ήταν αρκετή για να χαρώ από μέσα και από σκηνής το μικρό στολίδι που λέγεται Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόξενο μικρό θέατρο, προορισμένο για παραστάσεις και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το δημοτικό θέατρο Τρίπολης είναι ο μόνος χώρος στην πόλη μας που μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις και πληροί τις προϋποθέσεις για αυτόν τον σκοπό.

Στον αντίποδα, υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν πολιτικές συγκεντρώσεις. Υπάρχει το Αποστολοπούλειο, το οποίο μάλιστα διαθέτει και αμφιθέατρο, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ακόμα και στο σινεμά της πόλης θα μπορούσε να διοργανωθεί ανάλογη εκδήλωση.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είχε από την πρώτη στιγμή σε άρθρο του επισημάνει ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του θεάτρου η παραχώρησή του για πολιτική εκδήλωση.

Μάλιστα, και πιο συγκεκριμένα, το Μαλλιαροπούλειο δεν παραχωρείται, αλλά δίδεται αντί ενοικίου στις ομάδες ή στους διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων ή παραστάσεων. Δεν γνωρίζω εάν παραχωρείται στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, υποθέτω ότι για αυτούς η χρήση του είναι δωρεάν.

Θεωρώ ότι πρέπει οι αρμόδιοι, ο Δήμος Τρίπολης, εν προκειμένω, να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις: Πρώτον, αν οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατέβαλαν το προβλεπόμενο αντίτιμο για τη χθεσινή εκδήλωση και, δεύτερον, εφόσον γνώριζαν ότι το καταστατικό δεν προβλέπει τη φιλοξενία ανάλογων εκδηλώσεων στο Μαλλιαροπούλειο για ποιον λόγο επέτρεψαν στην κυρία Γεννηματά να μιλήσει εκεί.

Η κυρία Γεννηματά χθες στην αρχή της ομιλίας της αναφέρθηκε στο γεγονός: «Πρώτοι εμείς κάνουμε πολιτική συγκέντρωση σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού».

Πρώτοι;

Ελπίζουμε να μην γίνει η κακή αρχή και το Μαλλιαροπούλειο δίδεται κατά το δοκούν από τον Δήμο Τρίπολης. Όπως αποδείχθηκε περίτρανα χθες, το δημοτικό θέατρο είναι μικρό για ανάλογες πολιτικές συγκεντρώσεις. Γέμισε ασφυκτικά από τους φίλους του νέου κεντρώου φορέα, οι οποίοι στέκονταν όρθιοι στο πλάι. Αν οι διοργανωτές είχαν φοβηθεί ότι δεν θα έφθαναν οι θέσεις στο Αποστολοπούλειο, τελικώς μάλλον δεν θα περίσσευε κάποια ούτε εκεί.

Αναμένονται απαντήσεις από τον Δήμο Τρίπολης ως προς το πώς και το γιατί διοργανώθηκε η ομιλία της κυρίας Γεννηματά στο Μαλλιαροπούλειο. Αν κρίνουμε από το πρόγραμμα της κυρίας Γεννηματά, πάντως, η οποία θα μιλήσει στο Ωδείο Ρεθύμνου την Κυριακή, το επιτελείο της προτιμά να κλείνει για τις ομιλίες της πολιτιστικούς χώρους για λόγους επικοινωνιακούς, προφανώς.

Ελπίζουμε να ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε πολιτική ομιλία στο Μαλλιαροπούλειο και ότι ακόμα κι αν ανοίξει η όρεξη και άλλων πολιτικών, χατιρικά δεν θα δοθεί το μικρό μας θέατρο για να στηθεί στην ωραία σκηνή του ακόμα ένα πολιτικό πόντιουμ.

Δεν του ταιριάζει, εξάλλου.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

2 Σχόλια

Tαιριάζει σ'αυτούς που δόθηκε 1) γιατί είναι μικρός χώρος και κουμπώνει με το μέγεθος των βαλσαμωμένων κληρονόμων ανδρέα και παρέας του, και 2) διότι μόνο σε θεατρικό χώρο μπορεί να μην παραξηγηθεί τέτοια παράσταση 3) δεν θα υπάρξει προηγούμενο διότι σε θίασο παραχωρήθηκε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.