Πολιτικές κόντρες... κρυμμένες στις χωματερές της Πελοποννήσου

Πολιτικές κόντρες... κρυμμένες στις χωματερές της Πελοποννήσου

Απρίλιος 04, 2017 - 10:06
7 σχόλια

«Γεμάτα» τα χέρια του Σαμαρά το επόμενο διάστημα - Ανοίγει ξανά η υπόθεση του «Παναθηναϊκάκια»

Και ξαφνικά, σχεδόν από το πουθενά, οι βουλευτές της Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας και μαζί με εκείνους ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης, «θυμήθηκαν» ότι η Πελοπόννησος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα απορρίμματα και κατέθεσαν επερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, επιρρίπτοντας ευθύνες πρώτα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μετά στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν αναφανδόν υπέρ των ΣΔΙΤ και ότι κατά την τελευταία περίοδο διακυβέρνησής της άρχισε να σχηματοποιείται η μελέτη με βάση τον τότε ισχύοντα ΠΕΣΔΑ.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο -ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης- βρέθηκαν ευθέως και ξεκάθαρα απέναντι στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με αφορμή την απένταξη του ολοκληρωμένου έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων από το ΕΣΠΑ της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου. Μαζί με τους βουλευτές, και οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, γεγονός που ούτε απαρατήρητο μπορεί να περάσει ούτε είναι, ασφαλώς, άνευ σημασίας.

Πρωτοτύπησαν, πάντως, σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές καθώς είθισται στις επερωτήσεις να τα βάζει κάποιος με την κυβέρνηση και όχι με την Περιφέρεια ή με άλλες... δημοκρατικές δυνάμεις, όπως με τους Δήμους, για παράδειγμα.

Βέβαια, ο κ. περιφερειάρχης σε όλους τους τόνους έχει διαμηνύσει ότι η μόνη υπεύθυνη για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η Περιφέρεια και ουδείς άλλος. Επομένως, αναμενόμενο θα έπρεπε να είναι και για την Περιφέρεια τα βέλη να στρέφονται εναντίον της περιφερειακής αρχής, η οποία ασφαλώς μόνο άμοιρη ευθυνών δεν είναι για το αδιέξοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Επίσης, η δικαιολογημένη, οπωσδήποτε, επερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε κάπως αργά. Για ποιον λόγο, άραγε, οι βουλευτές ενεργοποιήθηκαν τώρα και όχι νωρίτερα;

Θα πει κάποιος ότι η αντίδραση ήρθε τώρα που το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Και επειδή; Μήπως δεν καρκινοβατούσε για πέντε χρόνια; Μήπως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο -οι οποίοι στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα- και ο κ. Σαμαράς δεν γνώριζαν για το αδιέξοδο; Ή μήπως τα 120 ευρώ ανά τόνο που προβλέπει η ΣΔΙΤ ήταν κάτι που ο κ. Βλάσης δεν είχε πληροφορηθεί έως προχθές που διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τατούλης πρόδωσε την εμπιστοσύνη των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Τατούλη και είχε πανηγυρίσει την εκλογή του στον περιφερειακό θώκο, ενώ πάντοτε ήθελε παρόντα στα δείπνα του με τον δήμαρχο Καλαμάτας τον περιφερειάρχη, τώρα συνυπογράφει επερώτηση εναντίον του, την οποία μάλιστα υπογράφουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος, πράγμα που ίσως σημαίνει την άρση εν γένει της εμπιστοσύνης του κόμματος προς τον κ. Τατούλη. 

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην πιθανή υποψηφιότητα του κ. Τατούλη ως περιφερειάρχη στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές; Πρόκειται για ένα μήνυμα προς άλλη κατεύθυνση, με επίκεντρο τις βουλευτικές εκλογές και τον ισχυρό ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει ο νυν βουλευτής Αρκαδίας από την πολιτευτή, η οποία έχει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ο κ. Σαμαράς είχε στηρίξει τον νυν βουλευτή. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς δεν είναι πια πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα έχει να αντιμετωπίσει και μια υπόθεση η οποία... όλως τυχαίως «ξύπνησε» από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Διαβάζουμε στη «Ζούγκλα» που δημοσίευσε και το σχετικό ντοκουμέντο (δείτε ΕΔΩ): «Στο φως ξαναβγαίνει η πολύκροτη, όσο και μυστήρια, υπόθεση του ''Παναθηναϊκάκια'', δηλαδή το ηχητικό ντοκουμέντο τηλεφωνικής συνομιλίας στο οποίo φέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να λέει ''πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@...σει'', αναφερόμενος σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είχαν κληθεί σε απολογία, στα τέλη του 2014.

»Η συνομιλία προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα) και εκτιμάται, σύμφωνα με την καταγγελία από το κόμμα, ότι γίνεται μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και παράγοντα της Δικαιοσύνης. Εκτιμάται δε ότι ο «Παναθηναϊκάκιας» είναι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.

»​Η υπόθεση καταχωνιάστηκε στο αρχείο, μετά από πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το οποίο προέκυψε ότι: ''Δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με την φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά'', επαναφέρεται όμως μετά από σχετική απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Χρήστου Ντζούρα.

»(...) Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 186 παρ. 2 ΠΚ) και ειδικότερα του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) εκ μέρους δικαστικών λειτουργών. 

»Δηλαδή θα διερευνηθεί αν και κατά πόσο, με βάση αυτή τη συνομιλία, υπήρχε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τη δίωξη των συγκεκριμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, από τον πρώην πρωθυπουργό, και ως εκ τούτου παράβαση καθήκοντος από δικαστικό λειτουργό ο οποίος έδρασε κατόπιν συγκεκριμένων εντολών».

Πίσω στα παρασκήνια της Πελοποννήσου, να επισημάνουμε ότι μπορεί η επερώτηση στη Βουλή να έγινε εν γνώσει του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Σε κάθε περίπτωση, πολιτικά είναι τα μηνύματα της κίνησης των βουλευτών Πελοποννήσου και του πρώην πρωθυπουργού και σε δεύτερο επίπεδο... τους έπιασε ο πόνος για το ζήτημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα πεδίον δόξης λαμπρόν, αν ήθελαν να δράσουν: τόσες συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ, τόσες συναντήσεις ανάμεσα στους δημάρχους και στην Περιφέρεια, τόσες στείρες, όπως αποδείχθηκε πρωτοβουλίες, και κανείς δεν έβαλε το χέρι του για να διευκολύνει την κατάσταση. Αλλά σε ζητήματα μικροπολιτικής και... καραμπόλας, όλοι στην πρώτη γραμμή πίσω από τον πρώην αρχηγό της ΝΔ.

Πέρα από τα παραπάνω, η αλήθεια είναι μία: Το ζήτημα των απορριμμάτων καίει και κανείς δεν μπορεί να νίψει τας χείρας του, ούτε δήμαρχος ούτε περιφερειάρχης ούτε βουλευτές ούτε υπουργοί.

Ε.Γ.


7 Σχόλια

Ο Βλάσσης τα έχει καλά με Σαμαρά, Ο Βλάσσης τα έχει καλά με Κούλη, ο Σαμαράς μας είπε στα τέσσερα, ο Κούλης μας θέλει όλους στα τέσσερα; Δεν θα μπορέσουμε κ. Κούλη μας. Πάρε τον Βλάσση σου-τα μνημόνιά σου-τον Σαμαρά σου και πέστε στα τέσσερα στους φίλους σας νεοταξίτες............, εξουσία γιόκ κατά το Μάλτα γιοκ του Τούρκου καπετάνιου....

Τα σκουπίδια δεν επιλύονται ακριβώς επειδή η αρμοδιότητα ανήκει στον Τατούλη.Όσα χρόνια είναι περιφερειάρχης ο κύριος δεν έχει επιλύσει ούτε ένα θέμα της περιφέρειας.Αλήθεια οδρόμος για το Άστρος τελείωσε;

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.Ο κ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΥΤΟ.ΑΡΑ ΑΝΤΙ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ,Ο κ.ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΡΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ Ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ.ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο κ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ....ΑΡΑ ΕΥΗ.ΛΥΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ Η ΕΞΙΣΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

Ο Βλασης ανησυχει οτι δεν θα παιρνει τους παχυλους μισθους του για να πηγαινει στη Μυκονο και να εχει γραμμενη την Αρκαδια..Δεν υπαρχει εργο που να ειναι συνδεδεμενο με τις προσπαθειες του..Και ανησυχει οτι στις εκλογες θα ξοδεψει πολλα χρηματα..Μην εκπλαγειτε *****

Ο Σαμαράς υπήρξε εμφανώς χειρότερος δεξιός πρωθυπουργός απτόν Ψηλό. Ο Κούλης είναι βέβαιο ότι θα είναι χειρότερος πρωθυπουργός απτόν Σαμαρά (και σίγουρα ΟΧΙ δεξιός)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.