Ποιος δεν θέλει τελικά τη Λευκή Νύχτα στην Τρίπολη;

Ποιος δεν θέλει τελικά τη Λευκή Νύχτα στην Τρίπολη;

Σεπτέμβριος 05, 2016 - 10:36
10 σχόλια

Πολλά είναι αυτά που έχουν ακουστεί για τη λεγόμενη Λευκή Νύχτα και για την πραγματοποίησή της.

Οι Λευκές Νύχτες είναι οι βραδιές εμπορίου, οι οποίες πλαισιώνονται από μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, κάνοντας έτσι μια πόλη επίκεντρο ενδιαφέροντος.

Είναι μια βραδιά αφιερωμένη τόσο στους εμπόρους όσο και στους καταναλωτές, μια βραδιά με ολονύκτια λειτουργία των καταστημάτων, μια βραδιά πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε κάθε γωνιά της πόλης, προκειμένου οι πολίτες να αλλάζουν παραστάσεις και να διασκεδάζουν.

Αυτός είναι ο στόχος της Λευκής Νύχτας έτσι όπως έχει χαρακτηριστεί από άλλους Δήμους οι οποίοι έχουν καθιερώσει τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Στην Τρίπολη τώρα, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να γίνει όπως ο εμπορικός σύλλογος και αυτοί που επίσης θέλουν να γίνει όπως ο Δήμος Τρίπολης.
Πού, όμως, χαλάει η μαγιά της διοργάνωσης; Ίσως το πρόβλημα να είναι οι εκδηλώσεις παραγωγικού χαρακτήρα, οι επονομαζόμενες και ως «πανηγύρια». 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος επανέφερε το θέμα της «Λευκής Νύχτας».

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής με τη σειρά του απάντησε: «Εμείς τους κυνηγάμε για τη Λευκή Νύχτα, αυτοί δεν θέλουν, ο Δήμος θέλει, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες μας δήλωσαν εγγράφως ότι δεν θέλουν Λευκή Νύχτα»

Σεβαστές απόψεις οι οποίες ακούστηκαν και είχαν να κάνουν με τα εργασιακά δικαιώματα και με το αν κάποιος ήδη χαμηλόμισθος κληθεί να εργαστεί πέραν του ωραρίου του. 

Ακόμα, άλλες απόψεις πολύ λογικά λένε ότι μέσα στην οικονομική κρίση πού να βρεθούν χρήματα για ψώνια. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρόνο να ψωνίσει ούτε ο χρόνος διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Παναγιώτη Μαντά είπε ότι ο σύλλογος δεν είναι αρνητικός στη Λευκή Νύχτα αντιθέτως θέλει να διοργανωθεί κάτι τέτοιο και πρέπει να γίνει με σωστές βάσεις και προγραμματισμό. Για να διοργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός με συναντήσεις παρουσία όλων των φορέων και του Δήμου για να διοργανωθεί μια σωστή εκδήλωση με τα επιθυμώντας αποτελέσματα»

Ο Εμπορικός ποτέ δεν δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει Λευκή Νύχτα, αλλά η συνεννόηση χάλασε ως προς την εύρεση ημερομηνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει γίνει μία πρώτη επαφή με στόχο να γίνει Λευκή Νύχτα στην Τρίπολη στις 26 Αυγούστου, με την πλευρά του Δήμου να είναι αντίθετη ως προς αυτή την ημερομηνία.

Βασικός παράγοντας στο να διοργανωθεί Λευκή Νύχτα είναι και οι επιχειρηματίες. Έτσι τo ΑrcadiaPortal πραγματοποίησε ρεπορτάζ στα εμπορικά καταστήματα, προκειμένου να ακουστεί και η άποψη των καταστηματαρχών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι καταστηματάρχες είχαν τη διάθεση να μιλήσουν αλλά όχι μπροστά στην κάμερα. Θέλησαν απλώς να μεταφέρουν τις απόψεις τους μόνο προφορικά.

Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών έδειξε την πρόθεσή της να διοργανωθεί «Λευκή Νύχτα» καθώς κάτι τέτοιο θα φέρει κόσμο στην πόλη, θα δημιουργήσει ένα εύφορο κλίμα και ίσως κάνουν και πωλήσεις.

Δεν βρίσκω κανένα αρνητικό στο να ανοίξουμε μία βραδιά» είπαν μερικοί από τους επιχειρηματίες.

«Η Τρίπολη προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις γιατί το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων είναι συγκεντρωμένα το ένα δίπλα στο άλλο με τους καταναλωτές να απολαμβάνουν τις βόλτες τους στο πεζοδρομημένο κέντρο»

Τόνισαν ότι ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός και να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στις πλατείες και στους δρόμους, τέτοιες οι οποίες θα δημιουργήσουν μια φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα, κάνοντας την πόλη να γιορτάζει.

Όλοι οι επιχειρηματίες δήλωσαν ότι είναι σε θέση να κάνουν προσφορές τη νύχτα αυτή της εκδήλωσης, καθώς, όπως δήλωσαν, δεν είναι κριτήριό τους μόνο το να ξεπουλήσουν, αλλά να διοργανωθεί κάτι όμορφο για την πόλη και για τους ανθρώπους της.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι είναι διατεθειμένοι «να κάνουν πάρτι» στο κατάστημά τους με μουσική και με DJ.

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος κλείνοντας, για το ποιος δεν θέλει τη Λευκή Νύχτα και για το ποιος καταστρέφει τον προγραμματισμό…

Έφη Καστραντά


10 Σχόλια

Σίγουρα δεν τη θέλουν όλοι οι εργαζόμενοι. Γιατί δεν νομίζω να έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι τις ώρες που θα δουλέψει θα τις πληρωθεί στην εργασιακή ζούγκλα και ανομία που ζούμε. Και επίσης όσοι επιχειρηματίες δεν βρίσκουν αρνητικό το να ανοίξουν μια βραδιά, ας ανοίξουν μόνοι τους. Όχι να πίνουν το καφεδάκι τους και να δουλεύει ο υπάλληλος (που δεν θα πληρωθεί και επιπλέον). Γιατί όσοι δουλεύουν μόνοι τους τα μαγαζιά τους χωρίς υπάλληλο δεν θέλουν και πολύ να ανοίξουν από ότι έχω καταλάβει.

Και εγώ τα ίδια θα έλεγα μπροστά σε δημοσιογράφο! ναι!!! εκπτωσεις 50% ναι!!!! να ανοίξουμε όλοι ναι να γίνει κάτι καλό για την πόλη...μιλήστε λίγο με μερικούς όμως όταν πάτε να ψωνίσετε και θα σας πουν τα αντίθετα... έγω δεν βάζω το εμπορευμά μου μισή τιμή..εγώ δεν θα ανοίξω εκείνο το βραδυ..εγώ θα βάλω τα προπέρσινα για πούλημα...δεν είναι τυχαίο που τα λεφτά του κόσμου πάνε Αθηνα και Καλαματα..μια ζωή σφαλιάρα δυστυχώς..

αυτο το θεμα εχει υπωθει και γραφτει στα μμε πολλες φορες.δεν εχω δει ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοινωση απο τον εμπορικο συλλογο για να ξεκαθαρισει και να μαθουμε απο επισημα χειλη την αποψη του,απλα ΞΕΦΤΥΛΑ ................................τπτ αλλο για ενα νεο εμπορικο απο νεους ανθρωπους

Και να γίνει το κόμπλεξ που έχει ο κόσμος αυτής της πολης είναι ακαταμαχητο. Δεν θα βγει κανένας για ψώνια για να μην τους δει κανένας ότι ψωνιζουν! Ή νοοτροπία είναι το πρόβλημα όχι η οικονομική κατάσταση καθώς είμαστε ο τρίτος νόμος σε καταθέσεις!Οι έμποροι και οι εργαζόμενοι δεν φαντάζομαι ότι δεν θέλουν να τζιραρει η επιχειρήση προς όφελος και των 2.

Κυρίες και κύριοι αν χιονίσει στην Τρίπολη θα τα έχουμε μέρα-νύχτα λευκά. Προς τι ο καυγάς λοιπόν; Καλά-καλά έχει πολύ καιρό να χιονίσει, αλλά δεν αποκλείεται να χιονίσει πολύ φέτος. Εκεί να δεις λευκές-παγωμένες νύχτες και μέρες.

Κομπλεξικοί και ΔΗΘΕΝ όσο δεν πάει οι....νεόπλουτοι Τροπολιτσιώτες όντως! Η κατάσταση για γέλια και για κλάματα!

Πρώτα έγινε μια προσπάθεια να ανοίγουν τα μαγαζιά κάποιες Κυριακές, τώρα εμφανίζονται οι «Λευκές Νύχτες» και αναμενόμενο είναι να καθιερωθούν σταδιακά ολοένα και πιο ελαστικά ωράρια, τα οποία ΙΣΩΣ να βολεύουν τους καταναλωτές, οδηγούν όμως σε ένα προβληματικό μοντέλο κοινωνίας.

Η επίθεση στην Κυριακάτικη αργία και η καταπάτηση του ωραρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εργοδοσία συνεχίζονται ακάθεκτες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πλήρους απορρύθμισης των ωραρίων εργασίας επιχειρείται και η επιβολή της «Λευκής Νύχτας».Να μπλοκάρουμε την επίθεση της Αριστεράς στα εργασιακά μας δικαιώματα, να βάλουμε φραγμό στη συνολική επίθεση εναντίον μας, να βγούμε μπροστά επιβάλλοντας το δίκιο μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.