Πλαφόν στο φυσικό αέριο ζητούν Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο και Πολωνία

Πλαφόν στο φυσικό αέριο ζητούν Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο και Πολωνία

Σεπτέμβριος 26, 2022 - 18:00
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Επιστολή για το ζήτημα του πλαφόν στο φυσικό αέριο προωθούν Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Πολωνία για να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σημεία του προσχεδίου τα οποία έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζεται ότι το πλαφόν μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των προμηθειών και την ελεύθερη ροή στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τον κοινό στόχο για μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου.

Επίσης, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να καθυστερήσουν την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, εν μέσω διαφωνιών στους κόλπους της Ε.Ε. για τις κυρώσεις στη Μόσχα, με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητούν κοινό έδαφος σε ό,τι αφορά την επιβολή ανωτάτου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και πιθανότατα θα καθυστερήσουν την εφαρμογή μιας συμφωνίας για το θέμα, μέχρι να οριστικοποιηθεί ένα ευρύτερο πακέτο κυρώσεων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.