Πεζόδρομοι: Το «όχι» που έγινε «ναι»… Η Αποκεντρωμένη θα το εγκρίνει ;

Πεζόδρομοι: Το «όχι» που έγινε «ναι»… Η Αποκεντρωμένη θα το εγκρίνει ;

Μάρτιος 20, 2024 - 22:00
24 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 19 Μαρτίου, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της διέλευσης δικύκλων delivery από τους πεζοδρόμους της Τρίπολης. Όπως θυμόμαστε, πριν από δύο εβδομάδες περίπου μια 16χρονη τραυματίστηκε από μηχανάκι που έκανε διανομές στην πλατεία Άρεως και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα για ένα «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων που ξεκίνησε πρώτα η Αστυνομία, με έγγραφό της προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από τον Σύλλογο Καφέ- Εστιατόρων Αρκαδίας και, τέλος, από τον Δήμο Τρίπολης.

Κατ' αρχάς, ο Νόμος είναι σαφής: Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από πεζοδρόμους και πλατείες. Όταν, λοιπόν, ζήτησε η Αστυνομία από τα καταστήματα να πάρουν άδεια από τον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, να μπορούν να περνούν από τους πεζοδρόμους, και όταν κάποιοι καταστηματάρχες απευθύνθηκαν στον Δήμο για αυτή την άδεια, πληροφορήθηκαν ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να δοθεί το «ελευθέρας», όπως μας είπε, εξάλλου, ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κανελλόπουλος.

Χθες, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης ανακοίνωσε στο ΔΣ ότι η Δημοτική Επιτροπή έλαβε απόφαση να δοθεί άδεια διέλευσης και μόνο στα καταστήματα που έχουν έδρα στους πεζοδρόμους. Ωστόσο, η άδεια θα δοθεί για ένα ή δύο μηχανάκια, με τον αριθμό τους. Οι παραγγελίες θα παραλαμβάνονται από τα καταστήματα και το μηχανάκι με ταχύτητα πεζού θα κατευθύνεται προς τον πιο κοντινό δρόμο στο κατάστημα για να κάνει ο διανομέας την παράδοση.

«Άρα», είπε ο δήμαρχος χθες, «θα επιτρέψουμε να έχουν άδεια να κυκλοφορούν σε συγκεκριμένο κομμάτι του πεζοδρόμου. Άρα, η Υπηρεσία θα έχει συγκεκριμένη άδεια για διέλευση από συγκεκριμένα σημεία. Δεν θα πηγαίνουν τα μηχανάκια σε όλους τους πεζοδρόμους».

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Ωστόσο, ουδείς, και ιδίως η αντιπολίτευση, δεν αναφέρθηκε στο γεγονός τι θα γίνει με την Κανονιστική,η ενημέρωση αναφέρει πως θα γίνει τροποποίηση της ,ούτε στο γεγονός ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες είχε ειπωθεί από τον κ. Κανελλόπουλο ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να δώσει άδεια. Πώς ξεπεράστηκαν αυτά τα εμπόδια; Και επίσης: Είναι βέβαιον ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου θα εγκρίνει την απόφαση;

 

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και επίσης είναι εξαιρετικά λυπηρο το γεγονός ότι έπρεπε να γίνει ένα ατύχημα για να ξεκινήσει η συζήτηση για ένα θέμα που μας αφορά όλους -και αφορά την ίδια μας τη ζωή. Να σταθούμε και σε όσα είπε η κυρία Γεωργία Παναγοπούλου για την καθημερινή κατάφωρη παραβίαση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν φορτηγά στη Τάσου Σεχιώτη, όπως είπε χθες φέρνοντας ένα παράδειγμα, στις 13:30. Δεν είναι δυνατόν, επίσης, να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα παντού, δεν είναι δυνατόν τα πρωινά να βλέπουμε αυτοκίνητα να «αλωνίζουν» στην πλατεία Άρεως, δεν είναι δυνατόν να παρκάρουμε όπου βρούμε και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε με ασέβεια στους συμπολίτες μας και στον δημόσιο χώρο. Όλα τα παραπάνω, κατά βάθος είναι μέρος του ίδιου προβλήματος: Εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας κι ας ζορίζονται οι άλλοι, είτε πεζοί, είτε ΑμεΑ, είτε γονείς με μωρά στα καρότσια, είτε παιδιά που παίζουν. 

Εν κατακλείδι: Στο χέρι μας είναι η ποιότητα ζωής μας και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και στον νόμο.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις εξελίξεις.


24 Σχόλια

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι προνομιακός χώρος για πασόκους όλων των αποχρώσεων!

Ο Κ.Ο.Κ. ΕΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ Η ΜΗ!!!!!! Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ

Τα υπόλοιπα μαγαζιά δεν πουλάνε προϊόντα είτε απευθείας είτε με το διαδίκτυο δεν πρέπει να τα παραλάβει η κούριερ.ενας άρρωστος που πάει σε γιατρό δεν έχει δικαίωμα να πάει με μηχανάκι.ελεος φωστήρες.

Η απόφαση του Δ.Σ. είναι παράνομη και δεν πρέπει να πάρει Νομιμότητα από την Αποκεντρωμένη. Εφόσον δεν υπάρχει, πρέπει άμεσα να γίνει Κανονιστική του πεζοδρόμου. Άρθρο 16 ΚΟΚ: επάνω στον πεζόδρομο δεν επιτρέπεται κανένα όχημα (ΙΧ ή μηχανάκι), μόνο ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Δηλαδή προέχει το κέρδος των επιχειρήσεων εις βαρος της ασφάλειας των παιδιών μας. Οι ντελιβαράδες να παρκάρουν μακριά και να περπατάνε και 50m μέχρι το μαγαζί τους. Νέα παιδία είναι, δεν παθαίνουν τίποτα... Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ-ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΚ !!!!

Κανονιστικη και αστυνομευση. Μπαχαλο με τα μηχανακια, μπαχαλο με τα τραπεζακια, μπαχαλο με την τροφοδοσια, μπαχαλο με τους ΑΜΕΑ. Ακουγεται οτι ετοιμαζονται αγωγες κατα του δημου. Και αν περασει αυτη η αποφαση, τοτε ο δημος και ο δημαρχος θα ειναι συνυπαιτιος αλλα και μηνυσιμος σε περιπτωση ατυχηματος.

Μικροπολιτικη κανουν ολοι! Δεν περναει ενα τετοιο εκτρωμα απο αποκεντωμενη και μετα θα φταινε οι αλλοι. Εμεις προσπαθησαμε θα λενε αυριο!

Ακομα στη στη φωτο του αρθρου υπαρχει ταμπελα στην τυφλων. Αυτη ειναι η καθημερινοτητα και η πραγματικοτητα στην πολη μας. Γιατι γκαγκουρες ειναι αυτοι που διοικουν και οχι οι ντελιβεραδες!

ΔΗΜΩΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ- ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ-ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ ΠΑΜΕ.

10:41 Μπάχαλο και με τα ανώνυμα σχόλια από το κάθε καρυδιάς καρύδι που γράφει το μακρύ του και το κοντό του

Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους Δημότες είναι πως ένα τέτοιο σοβαρό θέμα που επέφερε και τον σοβαρό τραυματισμό μιας νεαρής κοπέλας έγινε θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και σχολιάστηκε απ όλους με μια χαλαρότητα και μάλιστα άκουσον άκουσον πάρθηκε ομόφωνη Απόφαση να δοθούν άδειες διέλευσης σε πεζόδρομο από ντελιβερι μηχανάκια χωρίς να εξηγείται το νομικό καθεστώς από όπου απορρέει κάτι τέτοιο γιατί στην ουσία δεν υπάρχει και είναι παράνομο. Τραγικός ο Δήμαρχος, τραγική και η αντιπολίτευση που δεν κάνει κανέναν έλεγχο επί του θέματος!

09.36 ούτε ποδήλατο επιτρέπεται. Στην Τρίπολη της αυθαιρεσίας τα οχήματα τροφοδοσίας πηγαινοέρχονται όποτε θέλουν, αν και υπάρχει κανονιστική. Τροχαία και Δημοτική αστυνομία απουσιάζουν.

11:12 ΤΡΟΚΑΝΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ. ΑΡΧΙΤΡΟΚΑΝΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ.

Είσαι τέλειος. Ο ασθενής θα πάει στο νοσοκομείο με μηχανάκι!!! Με τέτοια επιχειρήματα προδίδεσαι. Είσαι άπαιχτος, αλλά λειψός

ΤΡΙΠΟΛΗ έδρα Περιφέρειας Πελοποννήσου -- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ 1. δήμαρχο κ αντιπολίτευση 2. τροχαία 3. δημοτική αστυνομία 4. κανονιστική 5. εισαγγελέα 6. βουλευτές -- ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ 1. νεκρό και τραυματίες από ντιλιβεράδες 2. ασυδοσία καφετζήδων 3. διάλυση οδών κ πλατειών 4. καταστρατήγηση κοκ παντού 5. μπάρες (κατεβασμένες) 6. τραγική οδοσήμανση -- BONUS ΕΧΟΥΜΕ 1. Φάρμακα (loading) 2. Αστέρα (downloading) 3. βρώμικα στην Άρεως κ ραλοκουβάδες, 2η ευκαιρία, κλαρινοτσάμικα -- ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ - ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - με την Έλεν τον παρά και τα άλλα τα παιδιά - και δεν το εκτιμούμε οι βλάχοι

Δήμαρχε κόψε την μικροπολιτική με τις επιχειρήσεις του πεζοδρομημένου κέντρου , φτιάξε άμεσα κανονιστική , μάζεψε τον φίλο στην Άρεως ή επέβαλε πρόστιμα και ίσως καταφέρεις να μας πείσεις ότι δεν είσαι ** ! Αλλιώς μόνος σου βγαίνεις στην πυρά .

15:57 ο δήμαρχος και η Έλεν, κάνουν για όλους τους άλλους, και καλύπτουν κάθε κενό. Ποιους δρόμους ποιους πεζόδρομους κλπ, κλπ, είμαστε κορυφαίοι στον πολιτισμό. Το δίδυμο αυτό έχει βάλει τη σφραγίδα του. Έχει δίκιο ο Σκάι. Έχουμε το καλύτερο καρναβάλι... Όλο το χρόνο όμως!

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά που αν δεν απειλούν ευθέως τουλάχιστον απαξιώνουν προκλητικά την ασφάλεια, την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή όλων των απλών πολιτών, πεζών και εποχούμενων, συμβαίνουν με δήμαρχο ΙΑΤΡΟ και μετά από την πανηγυρική είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο τριών ακόμη νέων ΙΑΤΡΩΝ, μορφωμένων υποτίθεται και καλλιεργημένων συμπολιτών μας. Την ομόφωνη απόφαση ψήφισαν και οι ιατροί Κορώνη, Βαρδιάμπασης, Αναστόπουλος, Χατζόπουλος, Παναγοπούλου. Με τις υγείες μας και να τους χαιρόμαστε -/-

@ 20:13 Αυτό με τους γιατρούς και την σχέση τους με τη νομιμότητα θυμίζει τις γνωματεύσεις που προσάγονται στα ποινικά για αναβολή ή στα σχολεία για τις απουσίες!

Επειδή η πολιτεία δεν μεριμνά μόνο δια πάσαν νόσον, ας μάθουν οι γιατροί ότι ο νέος ΚΟΚ κατεβάζει το όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχες από 59 σε 30χλμ την ώρα!

@20:13 - Οι ιατροί σε γενικές γραμμές δεν έχουν μυρωδιά από διοίκηση και από σχεδόν οτιδήποτε αφορά ένα Δήμο. Τεχνικά έργα, νομοθεσία, διοίκηση, κτλ. Τους ψηφίζουν οι πολίτες γιατί είναι απαίδευτοι. Είμαστε τριτοκοσμικοί και θαυμάζουν οι πλεμπαίοι τους γιατρούς σαν να είναι οι μάγοι της φυλής. Τα έχουμε πει 1000 φορές. Εδώ μας παρουσιάζεται ο Δρακουμέλ σαν σωτήρας. Για γέλια...Τουλάχιστον η παλιά φρουρά ιατρών είχε και ένα επίπεδο.

@17:01 ευχαριστώ μα δεν τα είπα όλα - γιατί δεν χωράνε στο όριο του σχολίου. Προσθέτω και προσθέστε ελεύθερα -- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ 1. Κολυμβητήριο 2. Ωδείο 3. Μουσείο -- ΕΧΟΥΜΕ 1. ελεύθερο πάρκιν μέσα στα πάρκα 2. ελεύθερα τραπεζοκαθίσματα παντού 3. το καλύτερο καρναβάλι της Πελοποννήσου -- BONUS ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ 1. έμμισθους ειδικούς σύμβουλους δημάρχου 2. νοσοκομείο 3. πανεπιστήμιο 4. στρατόπεδο 5. ψηφιακό μουσείο 6. πινακοθήκη -- ΟΜΩΣ το κυριότερο είναι ότι δεν έχουμε απαντήσεις. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν φαίνεται να έχουμε πρόβλημα με αυτό. Εύλογη και επάξια η παρακμή

Θα κάνω στάση στα μισά του πεζοδρόμου, πόσο κοστίζει μια παράβλαση του νόμου!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.