Πέτσας: Κυρώσεις στους γονείς μαθητών που δεν φορούν μάσκα

Πέτσας: Κυρώσεις στους γονείς μαθητών που δεν φορούν μάσκα

Αύγουστος 25, 2020 - 11:39
13 σχόλια

Αν κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα, θα μιλάμε για ανευθυνότητα του γονέα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους, είπε το πρωί της Τρίτης ο κ. Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ προανήγγειλε «κυρώσεις» στους γονείς των μαθητών που θα στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα.

Οι όποιες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Για τα σχολεία, είπε πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την περιχαράκωση σε περίπτωση κρουσμάτων και τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Πολιτεία λαμβάνει υπόψη της ένα πλέγμα πολιτικών όταν αρχίζει μια σχολική χρονιά· αν τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών και σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται, θα βοηθήσει στο να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, στις ανακοινώσεις που έκανε για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αρνηθούν να φορέσουν μάσκα, λέγοντας ότι «είναι υποχρεωτικό το μέτρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται…».


13 Σχόλια

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να δούμε πόσοι είναι στην πραγματικότητα οι ψεκασμένοι.

Όποιος δεν γουστάρει τους κανόνες σπίτι του με τα παιδιά του ή τη νταντά τους. Άντε πια με τους αντάρτες και τσάμπα μάγκες του πληκτρολογίου. Τα πάντα στη ζωή έπονται από κανόνες. Αλλά από γονείς στειλιάρια με το τσιγάρο μέσα στο σπίτι και το αυτοκίνητο παρουσία του παιδιού που εννοείται δεν κάθεται σε παιδικό κάθισμα και δεν φορά ζώνη τι να περιμένεις.. Οι κυβερνήσεις και τα πρόσωπα σας φταίνε..

Πάλι τη γλυτώνουν οι ορίτζιναλ γύφτοι που δεν τα στέλνουν σχολείο.

13:04 Εσύ τι είσαι ρε βλαχάκο; Αντιρρησίας, αντιρρησίας; Απ' αυτούς που θεωρούν ότι ο κορωνοϊός είναι μια ιωσούλα που θεραπεύεται με ασπιρίνη, αλλά αν τους βρει τους ίδιους θα βαράνε τα πόδια τους τον κ@λο τους από την κ@λοπιλάλα που θα τους πιάσει;

Στο Québec στον Καναδά η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στην τάξη σε καμιά βαθμίδα Εκπαίδευσης.Ο εκεί Υπουργός Παιδείας:θέλουμε να διατηρήσουμε την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο..Ένωση Παιδιάτρων Québec: όχι μάσκα στη τάξη… Ο παιδίατρος Jean-Benoit Bouchard από τον Καναδά δεν πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η επιβολή της μάσκας στη σχολική τάξη που είναι επικεφαλής του Παιδιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Κέντρου Υγείας και Κοινωνικών Δικτύων του Saguenay–Lac-Saint-Jean.

Coronavirus στο Βέλγιο : για το CD&V (Χριστιανοδημοκρατικό Φλαμανδικό Κόμμα Βελγίου), η μάσκα δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική στη δευτεροβάθμια όπου οι εγκαταστάσεις έχουν επαρκή εξαερισμό αναφέρει στις 24/8/20 η βέλγικη Ραδιοτηλεόραση (rtbf). Το CD&V θέλει να καταργήσει την υποχρεωτική μάσκα στις σχολικές εγκαταστάσεις μ΄επαρκή εξαερισμό γράφει τη Δευτέρα η Het Belang van Limburg. Ο Φλαμανδός κοινοβουλευτικός Jo Brouns a interpellé τον τοπικό Υπουργό Εκπαίδευσης Ben Weyts (N-VA) à ce propos,καθώς οι ειδήμονες κρίνουν αυτήν την πρόταση “ανορθολογική“.

Π.Ο.Υ:OXI μάσκα σε παιδιά κάτω των 5 ετών.Σε παιδιά 12 κι άνω συνιστάται μάσκα υπό 2 προϋποθέσεις: γενικευμένη μόλυνση στη συγκεκριμένη περιοχή κι αν δεν υπάρχει εγγυημένη απόσταση ασφαλείας 1μ.Kάτι αντίστοιχο και για παιδιά Δημοτικού

@02:49, 02:52 - Καναδάς 9.000 νεκροί. Βέλγιο 10.000 νεκροί. Ελλάδα 249 νεκροί. Με αυτούς τους αριθμούς είναι ...λογικό να προσπαθούμε να τους αντιγράψουμε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.