Πέτρος Τατούλης: Είμαι διαχρονικά παρών στην Πελοπόννησο

Πέτρος Τατούλης: Είμαι διαχρονικά παρών στην Πελοπόννησο

Οκτώβριος 09, 2018 - 16:08
7 σχόλια

Την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη.

Ο κύριος Τατούλης υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος έμεινε ζωντανή κατά την πρόσφατη επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά». «Ακραία φαινόμενα θα υπάρχουν από γεννησιμιού κόσμου. Η Πελοπόννησος δέχτηκε το κεντρικό βάρος του κυκλώνα Ζορμπά και μείναμε όρθιοι και στο θέμα των υποδομών, τραυματιστήκαμε αλλά μείναμε ζωντανοί», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ακόμη αναφορικά με την πολιτική ότι είναι ένας μοναχικός καβαλάρης που ποτέ δεν χρειάστηκε χρίσμα και ότι η παρουσία του στην Πελοπόννησο βασίζεται στις σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. «Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των πολιτών».

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε ότι «τα προβλήματα για την αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορούν να λυθούν σε μία πενταετία». «Θεωρώ ότι η χώρα θα πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, των κομμάτων όλων, να τηρήσουν το άρθρο 102 του συντάγματος που μιλάει για την αυτοτέλεια πολιτική και διοικητική της αυτοδιοίκησης. Και να μην παρεμβαίνουν πολιτικά στο θέμα αυτό». Αναφέρθηκε ακόμη και στο ότι οι Περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης. «Το έχω θέσει στην Ένωση Περιφερειών, το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι Περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση».

  Δελτίο Τύπου

Video: 

Πέτρος Τατούλης: Είμαι μοναχικός καβαλάρης και θα είμαι υποψήφιος


7 Σχόλια

Ο 70 χρονος ΝΙκας θα κατέβει για περιφερειάρχης; ε ρε γλέντια που θα πέσουν... Δεδε ετοιμασου ερχεται η σειρά σου

Ο Δέδες είναι ο αντάρτης πασόκος απέναντι στον επίσημα υποστηριζόμενο Τατούλη και στον Οδυσσέα Βουδούρη στις προηγούμενες εκλογές που μετά πήγε για μεροκάματο στον Σπίρτζη;

ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ...ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ... ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε Ρ Τ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Δεδες , λοιπον , ειναι ο εκλεγεις Αντιπεριφερειαρχης Κορινθου το 2010 με το ψηφοδελτιο ΤΑΤΟΥΛΗ .Επειδη συνεβη να ειναι πιο Δημοκρατης,το 2014 κατεβηκε υποψηφιος περιφερειαρχης πελοποννησου με το ΠΑΣΟΚ .Γρηγορα ομως εγκατελειψε το αρμα της αντιπολιτευσης στο ΠΕΣΥ και βεβαια τους περφερειακους του συμβουλους, κ. Ανδρεα Πουλα,κ.Παναγιωτη Αλευρα,γιατι πηρε μεταγραφη στο ΣΥΡΙΖΑ,ως κολλητος του Σπιρτζη. Γενικος Γραμματεας στο Υπουργειο του, με μισθο μεγαλυτερο του Περιφερειαρχη.Πες οτι ειναι παλι υποψ.περιφεφερειαρχης με το ΣΥΡΙΖΑ.Ποιο θα ειναι το επομενο βημα του.....Παραιτηση και ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.