Πέτρος Φιλιππίδης: Η καταγγελία του δικηγόρου του για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης (vid)

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καταγγελία του δικηγόρου του για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης (vid)

Ιανουάριος 03, 2022 - 13:32
16 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, καταγγέλλει μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1 τις συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα επισκεπτήρια στις φυλακές Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας. Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης. Ένα κελί δυόμιση μέτρα μήκος και ενάμιση μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μια σόμπα, σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και απλόχερα επιτρέπει στην παγωνιά σε 5′ να σε κοκαλώνει!

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες συνθήκες σε φυλακές στην πατρίδα μας, που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στην Σιβηρία! Υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τρίπολης, ο οποίος έπρεπε να είχε ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα, που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη».

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

This is Tripoli αν σας γουστάρει,φόρεσε μπουφάν

13:56 Χαχαχαχαχα Μπουφάν ! Τι είπατε τώρα ! Μόνο καπαρντίνα και κασκόλ για τον κύριο ή χλαίνη ( καπότα που τη λέγαν παλιά ) που είχαμε στο στρατό . χαχαχαχαχα.

Ε, και τι θέλουν, τζακούζι? Έτσι είναι η Τρίπολη κι έτσι είναι η φυλακή. Κι εμείς εδώ ζούμε και δεν έχουμε μισθό να πληρώσουμε το ρεύμα να ζεσταθούμε. Δηλαδή οι "κύριοι" θα ζεσταίνονταν στη φυλακή της Σιβηρίας με μια σομπίτσα? Δεν πρέπει να έχει νόημα η τιμωρία και η μεταμέλεια? Να σκληραγωγηθούν κιόλας, ... να νιώσουν τον πόνο στο πετσί τους όπως απλόχερα και επανειλημμένα χωρίς τύψεις τον μοίραζαν στα θύματά τους.

Δεν ντρέπεται με αυτά που λέει, ποιος τον παίρνει στα σοβαρά; Ρε τι θέμα ανοίγει ο άνθρωπος ντροπή του. Να τα βάλει και με το Θεό για το κλίμα της Τρίπολης. Tα παιδιά στα σχολεία κάθε μέρα με ανοικτά παράθυρα και δεν γκρινιάζουν. Να κάνουμε έρανο να του πάρουμε ζακέτα και ομπρέλα. Α! Και το καλοκαίρι έχει ζέστη, μήπως και με αυτό θα έχει πρόβλημα.

Ρε δε ντρέπεστε όλοι σας. Όταν η Πολιτεία σε έχει έγκλειστο σου οφείλει κάποια ελάχιστα πράγματα. Ένα από αυτά είναι να έχεις κατάλληλο χώρο συνάντησης με τον δικηγόρο σου για να οργανώσεις την υπεράσπιση σου. Είτε σας αρέσει είτε όχι ο Φιλιππίδης δεν έχει καταδικαστεί ακόμη και έχει κάποια στοιχειώδη δικαιώματα επικοινωνίας με τον δικηγόρο του. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα τέτοιοι χώροι σε μια πολιτισμένη και αναπτυγμένη χώρα.

Δια της τριβής παράγεται θερμότητα. Κοτσάνι θα την περάσει ο Νικηφόρος.....

Βρήκε την << ευκαιρία >> να κάνει έμμεσο μάρκετινγκ και χωρείς χρέωση , τζαμπέ δηλαδή .

Απο τα σχοια καταλαβαινει κανεις γιατι κανει κρυο στην Τρίπολη, γιατι φωλιαζει πολυ χειμωνας και παγωνια στην καρδια των ανθρωπων της...Δυστυχως και αυτο ειναι και ενας λογος που δεν παει μπροστα αυτη η πολη.

Αν είναι να πάω μπροστά στηρίζοντας ανώμαλους ψευτονταηδες και παιδεραστές,καλύτερα να μείνω πίσω!Και όπως έλεγε και ο ποποτας στο καφέ της χαρας:εμπρός,πίσω!αν είναι σε όλους αυτούς,να παρέχουμε,φαι τζάμπα,ύπνο,θέρμανση,σπουδές μέσα από τη φυλακή,τηλεοραση,θεατρικες παραστάσεις και άδειες εξόδου,τότε πως ακριβώς τιμωρείται για τα εγκλήματα του?τιμωρία συνεπάγεται στέρηση της ζωής που είχε πριν μπει φυλακή,δλδ όλα τα προηγούμενα.Μη το παιζετε δηθεν καλοί γιατί γελοιοποιηστε.οποιος είναι καλός με τους ανώμαλους ένα πράγμα είναι και αυτος:ΑΝΩΜΑΛΟΣ

ειναι φυλακκες δεν ειαι βιλες για τον φιλιπιδη οταν εκανε αυτα που κκατηγοτητε ηταν καλα????

@23:22 πολιτισμός τίποτα για σένα ε; Είσαι να ζεις ουγκ ε; Πώς τιμωρείται; Ξέχασες ότι στερείται την ελευθερία του; Ξέχασες ότι δεν είναι καταδικασμένος ακόμα; Αλλά και καταδικασμένος να είναι η τιμωρία του εκ του νόμου είναι η στέρηση της ελευθερίας του και μόνο. Κατά τα άλλα είναι άνθρωπος και θα πρέπει να ζει στοιχειωδώς ανθρώπινα. Και διάβασε και καθόλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αμέτρητη βιβλιογραφία που υπάρχει για αυτά και το λόγο ύπαρξης τους προτού έρθεις εδώ να μας το παίξεις έξυπνη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.