Πέτη Πέρκα από Τρίπολη: Η Νέα Αριστερά στη Βουλή είναι η απάντηση στο «καθεστώς Μητσοτάκη»

Πέτη Πέρκα από Τρίπολη: Η Νέα Αριστερά στη Βουλή είναι η απάντηση στο «καθεστώς Μητσοτάκη»

Φεβρουάριος 23, 2024 - 19:49
11 σχόλια

Εν όψει της ίδρυσης του κόμματος της Νέας Αριστεράς, που αυτή τη στιγμή υπάρχει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή και απαρτίζεται από στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καθώς διαφώνησαν σε θέματα ουσίας με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και τους νεοπροεδρικούς, η βουλευτής Φλώρινας και Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα βρέθηκε στην Τρίπολη την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, σε μια πρώτη συνάντηση με φίλους της νέας πολιτικής κίνησης, προκειμένου να ενεργοποιηθούν σύντροφοι και συντρόφισσες, όπως είπε, αλλά και νέος κόσμος στην ελληνική περιφέρεια και να στηρίξουν τη Νέα Αριστερά.

Από την 1η ως τις 3 Μαρτίου θα διεξαχθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του νέου πολιτικού φορέα, και θα ακολουθήσει το φθινόπωρο το συνέδριο του κόμματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εν όψει της ίδρυσης του κόμματος.

Η κυρία Πέτη Πέρκα νωρίτερα την Παρασκευή επισκέφθηκε τη Μεγαλόπολη. Εξάλλου, η ίδια εκλέγεται στη Φλώρινα, μια περιοχή που έχει πληγεί από την απολιγνιτοποίηση και που αναζητεί τη στήριξη για να μην ερημοποιηθεί. Ωστόσο, όπως επεσήμανε και η ίδια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από τη συνάντηση με τους φίλους του νεόκοπου κόμματος, είναι εξαιρετικά δύσκολο οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις να ενταχθούν στα προγράμματα και ουσιαστικά από αυτά ευνοούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η κυρία Πέρκα αναφέρθηκε στα προτάγματα της Νέας Αριστεράς και στους τομείς που καίνε την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως η κλιματική κρίση, η οποία, όπως είπε, επηρεάζει την παραγωγή και δυστυχώς κατά την προεκλογική περίοδο δεν δόθηκε σε αυτήν η δέουσα σημασία. Ακόμα, αναφέρθηκε στην άναρχη τουριστική ανάπτυξη με το νομοσχέδιο για τις «ελεύθερες παραλίες», στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων που επιχειρείται όχι με συνταγματική αναθεώρηση του Άρθρου 16 αλλά μέσω του Άρθρου 21 με διακρατική επενδυτική συμφωνία και σε όλα αυτά που επιχειρεί το «καθεστώς Μητσοτάκη», όπως είπε, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φίλους του, που δεν είναι άλλοι από τους επιχειρηματίες και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν.

Η κυρία Πέρκα αναφέρθηκε στην προσπάθεια των μελών της Νέας Αριστεράς να ενώσουν «από τα κάτω» τον κόσμο, τους πολίτες, διότι, όπως είπε, «οι συμμαχίες των κομμάτων με βάση την εξουσία και ''από τα πάνω'' δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία και στα κόμματα». Έτσι, η Νέα Αριστερά απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους απλούς ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, που θέλουν μια καλύτερη ζωή, στις μειονότητες και στους ανθρώπους του πολιτισμού, και τους καλεί να συσπειρωθούν.

Ακόμα, η Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, λέγοντας ότι όσοι αποχώρησαν από το κόμμα δικαιώθηκαν, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μιλά ως αριστερός. Δεν μιλά καν ως πολιτικός

σχολίασε και είπε ότι πρωτοφανή πράγματα για την Αριστερά συμβαίνουν στο κόμμα από το οποίο αποχώρησαν οι έντεκα βουλευτές.

Η Νέα Αριστερά δημιουργήθηκε για να υπάρχει καθαρός αριστερός λόγος, επεσήμανε, και, ως άνθρωπος που έζησε τον τρόπο με τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε από τον Συνασπισμό και μέσω της ένωσης πολλών συλλογικοτήτων και φορέων, επεσήμανε ότι η Αριστερά είναι σύνθεση, είναι φύσει πλουραλιστική και ότι ξέρει να διεκδικεί αλλά και να ονειρεύεται.


11 Σχόλια

Θεία, παρέδωσε την έδρα στο κόμμα που σε έκανε βουλευτή και άσε τα τρέλα. Τσάμπα χρήμα τώρα τρως και το παίζεις και κάμποσος. Μην μας περνάς και για ηλίθιους.

Δεν δημοσιεύετε φωτογραφίες επειδή δεν ήταν παρά μόνον δυο τρεις άνθρωποι.Οι τοπικοί πολιτικολογούντες ή πολιτευτές που καλούν πολιτευτές της Αριστεράς στην πόλη μας γιατί ακριβώς τους καλούν; Οι ίδιοι τα ξέρουν. Οι νέοι (όπως έχει δείξει η ιστορία) χρειάζονται πολλά χρήματα στην τσέπη για να γίνουν κανονικοί Αριστεροί (πόσο μάλλον Νέοι Αριστεροί), τα οποία δεν έχουν, άρα δεν μπορούν να γίνουν Αριστεροί.Οπότε μηδέν εις το πηλίκον.Μένει μόνον η δυσφήμιση της πόλης μας από αυτούς τους περίεργους διερχόμενους που θα μας κατηγορήσουν για α-πολιτικ.

Δώσε πίσω την έδρα σ' αυτούς χάρη στους οποίους έγινες βουλευτίνα κυρία Πέτη Συναγρίδα και σταμάτα να κάνεις μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Εκεί θα δείξεις τη μαγκιά σου που μας κουνιέσαι. Έχεις τα κότσια να το κάνεις; Και λέω τα κότσια και όχι τα...άλλα, γιατί ούτως ή άλλως τα άλλα δεν τα έχεις

@10:35 Οι διερχόμενοι αγάπη μου δεν ήρθαν για την Αριστερά αλλά για τουρισμό επειδή η Τρίπολη έγινε προορισμός. Και μην ανησυχείς, δεν μας κατηγορεί κανείς για απολιτίκ. Το αντίθετο, είμαστε όλοι πολιτικοποιημένοι δις και τρις. Ο δήμαρχος να φανταστείς είναι και πασοκ και νουδου ταυτόχρονα. Φιλάκια αγάπες !-)

Παλιά, αυτό λεγόταν αποστασία......Αλλά, για την "αριστερά", αποστασία γίνεται μόνο στα δεξιά. Στα "αριστερα", είναι απάντηση σε καθεστώς. Λίγη ντροπή, πάντως, δε θα έβλαπτε αλλά που να βρεθεί.

Βρε Πέτη μας με 2% να είσαι η ΄΄απάντηση'' στον Μητσοτάκη ??? Και ο αντώναρος μόνος του να κατέβαινε περισσότερο θα έπαιρνε !!!!!!

Τραβάτε ρε σαχλαμάρες ,όταν ψηφίζεται τα ελεεινά του νομοσχέδια πως θα τον κερδίσετε ;Στην πανδημία πηγαίνατε χεράκι χεράκι στις υποχρεωτικοτητες ,τραβάτε σα περα ,δεν πρέπει να σας θυμάται κανένας στις εκλογές .

21:04 Αποστασία είναι, αλλά δεν έχει τη βαρύτητα καί τίς συνέπειες πού είχε η αισχρή αποστασία τού πατέρα αυτού πού κυβερνάει σήμερα, όπου έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου πού είχε 54% καί έφερε τελικά τη χούντα......μιας καί μιλάς για ντροπή......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.