Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Σεπτέμβριος 08, 2022 - 21:03
10 σχόλια

φωτογραφία πρώτο θέμα

Στα 96 της χρόνια πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ, η πιο μεγάλη εν ζωή μονάρχης της Βρετανίας, μετά από προβλήματα υγείας λίγους μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της.  Ολόκληρη η Βρετανία θρηνεί.

Τώρα μετά το θάνατο της θα ακολουθήσει η Επιχείρηση Μονόκερως. Η σορός της μετά από δυο προηγούμενες στάσεις θα βρεθεί στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Μπάκιγχαμ. 
Αναμένεται να κοινοποιηθεί το πρόγραμμα της κηδείας της, που θα έχει διάρκεια 10 ημερών από την βασιλική οικογένεια. 

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά το θάνατο της θα ανακοινωθεί ο νέος μονάρχης. Παρόλο που το κοινό δεν έχει τον πρίγκιπα Κάρολο σε τόσο μεγάλη εκτίμηση αυτός είναι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου και αναμένεται να διαδεχτεί την μητέρα του. Αν και μπορεί να υπάρξει η περίπτωση παραχώρησης της θέσης του στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Πρίγκιπα Γουίλιαμ, λόγω της ηλικίας. Τη δεδομένη στιγμή ο Κάρολος είναι 73 ετών

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Βασίλεψε από το 1952 έως σήμερα επί 70 έτη, έδωσε την έγκρισή της για τον θάνατο δια απαγχονισμού δεκάδων Ελλήνων Κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Για ότι κακό συνέβη στην Κύπρο την περίοδο 1955-1959 η βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ναι λοιπόν, ο Θεός να την συγχωρέσει, αλλά όχι όμως να ξεχάσουμε τα εγκλήματα τα οποία διέπραξε κατά του Ελληνισμού.

10ημερο τηλεοπτικό υπερθέαμα ο θάνατος της γιαγιάς και οι λαοί θα χορτάσουν σανο! Ο Κούλης θα σκεπάσει τους κοριούς του, θα πάει και στη κηδεία και ο λαός καλά .. ξυπνητούρια!

Οι αδελφοί Κύπριοι φαίνεται ότι και τη Βασίλισσα και την Αγγλία έχουν συγχωρήσει. Μιλούν την Αγγλική σαν μητρική γλωσσα ακολουθούν πιστά το Αγγλικάνικο δικαιο και γενικά είναι προσκολλημενοι στη μαμά Βρετανία. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τι χρωστούν ή όχι εμείς στην Ελλάδα τι λόγο έχουμε;

Έχουμε λόγο γιατί: 1. Οι Κύπριοι δεν είναι όλοι ίδιοι αφού υπάρχουν και οι ενωτικοί που έχουν γνώση και μνήμη. 2. Η Κύπρος είναι Ελλάδα σύμφωνα με τη λαική βούληση που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 1950 (96% υπέρ της ένωσης) και μάλιστα σε συνθήκες κατοχής. 3. Είμαστε εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου.

Ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία σύμβολο κατοχής στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο. Στοχοποιήθηκε και αργότερα οδηγήθηκε στην κρεμάλα. Η μη απονομή χάριτος στους Κύπριους αγωνιστές, Μιχαλάκη Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου και Ευαγόρα Παληκαρίδη κατά τη δεκαετία του 1950 στιγματίζει το βρετανικό παλάτι και την ίδια την εκλιπούσα. Η Ελισσάβετ ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας είχε την νομική ισχύ και την ευκαιρία να αποδώσει «χάρη» στον 17χρονο Ευαγόρα Παλλικαρίδη και τους άλλους 8. Δεν το

Δεν το έκανε και ο ανήλικος Παλλικαρίδης μαζί με άλλους οχτώ αγωνιστές οδηγήθηκαν στην κρεμάλα. Απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας από τις βρετανικές κατοχικές δυνάμεις της Κύπρου. Η ιστορία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σχετίζεται με τη στέψη καθαυτή της Ελισάβετ τον Ιούνιο του 1953. Στην Κύπρο, τότε, όπως και σε πολλές άλλες αποικίες, είχαν φροντίσει να στολίσουν όλες τις πόλεις για το μεγάλο γεγονός.Ο 15χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο Πάφου και διαφώνησε, όταν είδε ότι στο σχολείο του μπήκαν οι βρετανικές σημαίες.

Η γιαγιά δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα όσο φόραγε τη κορώνα 50 τόσα χρόνια, αυτό από μόνο του λέει πολλά! Κατω οι μονάρχες!!!

Μιλάτε για αυτούς που οδηγούν αριστερά τα δεξιοτίμονα, και απο χρόνια ως ρωσικό προτεκτοράτο κούρεψαν τις καταθέσεις τους για να μην φύγουν οι Ρώσοι;

Ευκαιρία για τον Μητσοτάκη που θα ταίσει σανό της λησμονιάς το πόπολο. θα μας ζαλίσουν τα πετσοταισμένα κανάλια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.