«Περιττή υποκρισία» η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - Θα ακολουθήσουν κι άλλοι φορείς;

«Περιττή υποκρισία» η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - Θα ακολουθήσουν κι άλλοι φορείς;

Φεβρουάριος 18, 2015 - 10:23
5 σχόλια

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας ομοφώνως δεν στηρίζει την Τρίπολη ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 16/2 αποφάσισε ομοφώνως να αποσύρει τη στήριξή του από τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, καθώς, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, «το πρόβλημα μη αποκομιδής των στερεών αποβλήτων της Τρίπολης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας».

Με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, οι πολίτες λίγο έως πολύ έχουν ξεχάσει την υποψηφιότητα της πόλης μας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Εξάλλου, είναι μάλλον υποκριτικό και προκλητικό να μιλάμε για τη διεκδίκηση ενός τέτοιου τίτλου, τη στιγμή που η πόλη έχει γίνει ολόκληρη μια χωματερή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας πρέπει να συμμετάσχει δι' αντιπροσώπου στην Επιτροπή Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Ωστόσο, η απόφαση του Συλλόγου να μην στηρίξει την υποψηφιότητα της πόλης βασίζεται στο προφανές: η κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο Δήμος Τρίπολης με τα απορρίμματα να εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους για πάνω από δύο μήνες τώρα, με τις μολύνσεις να καραδοκούν, και οπωσδήποτε η ίδια η εικόνα που δίνει η Τρίπολη με τα απορρίμματα να έχουν καλύψει ολόκληρες γειτονιές, μόνο θετικά δεν μπορεί να προδιαθέσει ώστε να διεκδικήσει η πόλη τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο Σύλλογος, λοιπόν, στο ψήφισμά του χαρακτηρίζει «περιττή υποκρισία» τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και αποσύρει τη συμμετοχή του ως φορέα του νομού. Και είναι ο πρώτος από τους φορείς που αναγνωρίζει το προφανές, ότι δηλαδή με αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν η Τρίπολη και ο δήμος να βαυκαλίζεται με τη διεκδίκηση ενός τιμητικού τίτλου.

Όπως φαίνεται από την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα ως προς τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Αναμένεται να δούμε αν θα εκδηλωθούν και άλλες παρόμοιες αντιδράσεις από φορείς.
 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη μας παρέλαβε να συνεχίσει ο Παυλής και φρόντισε να το καταστρέψει και αυτό, Το όραμα της Πολιτιστικής Πρρωτεύουσας που θα είχε πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας (νέα τεχνικά έργα, νέες θέσεις εργασίας, προβολή , τουρισμό κ.τ.λ.) τείνει να αφανιστεί. Έλεος ας βρεθεί κάποιος να σταματήσει αυτόν τον άνθρωπο που μέσα σε έξι μήνες έχει καταστράψει ότι έχουν φτιάξει όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν η Τρίπολη ήταν πολιτισμένη τα σκουπίδια της θα βρίσκονταν (αμάζευτα μεν) σε σακούλες σκουπιδιών

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.