«Πελοπόννησος Expo»: Η Τρίπολη στο κέντρο της πελοποννησιακής επιχειρηματικότητας (vid)

«Πελοπόννησος Expo»: Η Τρίπολη στο κέντρο της πελοποννησιακής επιχειρηματικότητας (vid)

Σεπτέμβριος 19, 2016 - 20:26
1 σχόλια

Το Αρκαδικό Πανόραμα αλλάζει και γίνεται «Πελοπόννησος Expo» 

Τα επτά Επιμελητήρια ολόκληρης της Πελοποννήσου ενώνουν τις δυνάμεις του και διοργανώνουν την έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» η οποία θα πραγματοποιηθεί 9-13 Νοεμβρίου στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο, που γίνεται πρώτη φορά με τη μορφή έκθεσης, και πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και σύνταξης δυνάμεων προς όφελος των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Σε αυτήν θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδος, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Μεσσηνίας με την αρωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του οποίου ο εκπρόσωπος δεν κατάφερε να παραστεί λόγο των κακών καιρικών συνθηκών καθώς και ο υπεύθυνος της διοργανώτριας εταιρίας ALFA EXPO παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για τα γνωρίσουν στο επιχειρηματικό κοινό την έκθεση και να αποστείλουν κάλεσμα συμμετοχής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ.Μπουντρούκας άνοιξε τη συνέντευξη μιλώντας για την Έκθεση η οποία αλλάζει όνομα και από το γνωστό μας Αρκαδικό Πανόραμα το οποίο διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια στην Τρίπολη, αλλάζει όνομα και απήχηση και μετονομάζεται σε «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», πράγμα που της προσδίδει μια πιο ευρεία οντότητα.

Θα δώσουμε έμφαση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και στην αγροδιατροφή.

Ο κ. Μποντρούκας μεταξύ άλλων τόνισε ότι εφέτος έχει γίνει σοβαρή προεργασία και η έκθεση θα συμμετάσχει στο Enterprise Europe Network, ενώ θα γίνουν συναντήσεις B2B με εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται για τα αρκαδικά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία.

Τέλος, προέτρεψε τις επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν περισσότερες Be to Be συναντήσεις με επιχειρηματίες από το εξωτερικό, με στόχο η πελοποννησιακή γευσιγνωσία να κατακτήσει τον κόσμο.

Αυτοί είναι οι τρόποι να  βγούμε από την κρίση με συνέργειες και ένα βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Κωνσταντίνος Νικολούτσος μίλησε για τις δύο Περιφέρειες στις οποίες έχει χωριστεί η Πελοπόννησος, λέγοντας ότι η διχοτόμηση αυτή έχει δημιουργήσει ασάφεια, ενώ έχει φέρει πολλές δυσκολίες στα Επιμελητήρια.

Στόχος είναι η σύνδεση  της διατροφής και του τουρισμό γιατί τα προϊόντα μας είναι πρώτης κλάσης.

Έπειτα ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια δυνατή προετοιμασία, επειδή οι εκθέσεις δεν αφορούν ερασιτέχνες. Σε μια περίοδο κρίσης τολμάμε και κάνουμε μια πελοποννησιακή έκθεση.

Έπειτα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος αναφέρθηκε στην παρατεταμένη κρίση η οποία κάνει επιτακτική την ανάγκη να γίνει ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας. 

Να δείξουμε τον δρόμο, να ξεφύγουμε από τα στενά όρια των Νομών και των Περιφερειών.

«Σκοπός είναι η Πελοπόννησος να γίνει ένα εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας, η οποία θα προβάλλει τα προϊόντα αλλά και το αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της», επεσήμανε.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Άρης Τηλιγάδης είπε ότι πρέπει να γίνει μια νέα αρχή καθώς υπάρχουν πάρα πολλά ΠΟΠ προϊόντα τα οποία θα προωθηθούν με τις συναντήσεις B2B.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος μίλησε με τη σειρά του για το πρότζεκτ, λέγοντας ότι είναι πολύ καλό και ότι θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. 

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο κ. Καραμπίκας Άγγελος, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας ALFA EXPO, ο οποίος μίλησε για τη δυναμική της έκθεσης, αναφέροντας ότι θα συνυπάρχουν σε αυτήν πάνω από 200 εκθέτες οι οποίοι θα πλαισιωθούν από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και με συναντήσεις B2B. 

Πρέπει να υπάρξει επισκεψιμότητα και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, πράγμα το οποίο είναι εύκολο, καθώς η Τρίπολη είναι το κέντρο της Πελοποννήσου και μπορούν πολλοί να έρθουν, είπε κλείνοντας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Η γελοιότητα χτυπάει κόκκινο με φληναφήματα που δείχνουν ανθρώπους και θεσμούς να είναι εκτός πραγματικότητας. Το ύφος δε.........περισπούδαστο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.