Παυλής:«Έχουν δίκιο οι πολίτες, είμαστε ανακόλουθοι σε αυτά που λέμε»

Παυλής:«Έχουν δίκιο οι πολίτες, είμαστε ανακόλουθοι σε αυτά που λέμε»

Ιανουάριος 15, 2015 - 08:24
5 σχόλια

 Σε λίγες μέρες προτείνουμε χώρο για τα απορρίμματα του δήμου Τρίπολης

 «Την ευθύνη της διοίκησης την έχω εγώ. Δεν περιμένουμε σωτήρες»

Για πολιτική εκμετάλλευση του μείζονος ζητήματος των απορριμμάτων έκανε λόγο ο δήμαρχος Δ. Παυλής κατά την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο. Αναλυτικά, είπε:

«Τέθηκε από συναδέλφους θέμα να γίνει αυτή η συνεδρίαση με στόχο να ακουστούν οι προτάσεις για την ταμπακέρα, δηλαδή την αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει σε ό,τι αφορά στον χώρο. Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε όλοι και είναι κοινό. Δεν πρέπει να υπάρχει η όποια πολιτική εκμετάλλευση, στήνοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Για να ξεκαθαρίσουμε τα της ΤΕΡΝΑ, δεν υπάρχει ΤΕΡΝΑ για τον Δήμο Τρίπολης, εγώ αυτή τη λέξη δεν την έχω ακούσει και δεν με αφορά. Τα σκουπίδια τα έχουμε στον δρόμο και πρέπει να το λύσουμε το ζήτημα. Το πρόβλημα δεν μετατίθεται. Θέλουμε νέο χώρο για να γίνει η διαχείριση. Την ευθύνη της διοίκησης την έχω εγώ και και σας δηλώνω ότι λύση θα υπάρξει από τον Δήμο Τρίπολης. Δεν περιμένουμε σωτήρες, υπάρχουν συμφέροντα. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, έχουν δίκιο οι πολίτες, γιατί είμαστε ανακόλουθοι σε αυτά που λέμε».

Και εξακολούθησε: «Ο Άγ. Κωνσταντίνος ήταν μια άτυχη επιλογή και οι λόγοι είναι ευνόητοι. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του Τουρκοδενδρίου, καθώς τα απορρίμματα τα οποία θέλαμε να μεταφορτώσουμε τότε, τώρα δεν υπάρχουν επειδή τα μεταφέραμε στον ΧΥΤΑ Φυλής».

«Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, και η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια, η κήρυξη αυτή θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή και προσωρινή αποθήκευση με την εξής προϋπόθεση: να οριστεί από τον Δήμο Τρίπολης χώρος».

Έπειτα, ανέφερε τέσσερεις παραβάσεις στην Αγία Τριάδα για τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 57.000 ευρώ, σύμφωνα με επιστολή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, την οποία και διάβασε.

«Όταν θα αδειοδοτηθεί ο χώρος, ο δήμος θα εκμεταλλεύεται το κομπόστ και θα έχουμε έσοδα. Θα κοιτάξουμε να ορίσουμε τον χώρο τον οποίον θα προτείνουμε, προκειμένου να αδειοδοτηθεί νόμιμα. Μιλάμε για αποθήκευση και όχι για δεματοποιητές», τόνισε ο δήμαρχος, περιγράφοντας τη διαδικασία διαχείρισης του δήμου. Και προανήγγειλε νέο συμβούλιο τις επόμενες ημέρες όπου θα προταθεί από τη δημοτική αρχή η προσωρινή αποθήκευση.

Και κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή το ΚΔΑΥ της Τρίπολης σταμάτησε να δέχεται απορρίμματα του δήμου. Η όποια ανακύκλωση δεν μπορεί να γίνει με τον σωστό τρόπο, τον οποίον όλοι θέλουμε».

«Ο χώρος θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα, πριν από τις εκλογές, και θα πάμε στην ασφαλή αποθήκευση», συμπλήρωσε.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Καλά μην κλάψεις κιόλας!! Αποθήκευση πάντως σημαίνει χωματερή. Διαφωνεί κανείς;

Κύριε Παυλή φήμες λένε ότι θέλετε να πάτε τα σκουπίδια σε ιδιωτικές γούβες φίλων σας κοντά στο Πλάτωμα. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση που θα κάνατε? Νομίζετε ότι ο Σύλλογος Φιλικών θα σας αφήσει να πλησιάσετε πάλι το Πλάτωμα , μετά από όλους τους αγώ

Τι θέλει να μας πει ο Παυλής ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός της ΤΕΡΝΑ? Γιατί δεν πάει να τα πει αυτά στο Τατούλη? Και με αυτή τη λογική όπως μας τα λέει ο χώρος αποθήκευσης δε θα είναι προσωρινός , αλλά μόνιμος. Τελικά ξέρει τι του γίνεται ή μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί?

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Χρειάζεσαι: (α) 1 Χάρτη χρήσεων γης (β) 1 Χαρτη ορίων οικισμών όλου του Δ. Τρίπολης (ή και Αρκαδίας) (γ) 1 Χαρτη γεωλογίας του (β) (δ) 1 υπάλληλο να στα ψηφιοποιήσει - αν και σίγουρα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή (ε) 1 δανεική άδεια για GIS (στ) 1 γνώστη του GIS (ζ) 1 νομικό με γνώσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας και εναν περιβαντολλόγο (η) Με τα (δ, ε και στ) θα φτιάξετε τις ζώνες αποκλεισμού και αμέσως θα έχετε τις ζώνες χωροθέτησης. (θ) παρουσιάστε τον Χάρτη αυτο στο Δημ. Συμβούλιο για διαβούλευση συνοδευόμενο από οικονομοτεχνική μελέτη και προδιαγραφές εργοστασίου (ι) Δώστε την ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω στα 2-3 σενάρια που θα προτείνετε (κ) βρείτε χρηματοδότηση Όλα τα άλλα που κάνετε είναι δικαιολογίες και ανέξοδες ρητορίες πάνω σε συντρίμμια προς τέρψην των κομματικών ομάδων και σχολιαστών. Την Καλήμερα μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.