ΠαΣοΚ Αρκαδίας: Η βουλευτική πρόταση που έπεσε στο κενό

ΠαΣοΚ Αρκαδίας: Η βουλευτική πρόταση που έπεσε στο κενό

Αύγουστος 24, 2023 - 10:52
6 σχόλια

Πριν από λίγες ημέρες, μετά τη συνεδρίαση της ΝΕ του ΠαΣοκ - Κινήματος Αλλαγής στην Αρκαδία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και δη της περιφερειακές, η οποία κάθε άλλο παρά ήρεμη ήταν, ο βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συνέταξε μια επιστολή, στην οποία προτείνει τα μέλη του Κινήματος και δη οι υποψήφιοι βουλευτές συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε παρατάξεις που δεν στηρίζονται από το Κίνημα, να διαγράφονται. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έγραψε:

«Οι προσωπικές στρατηγικές, πρέπει να σταματήσουν σήμερα, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Οφείλουμε να θεσπίσουμε κανόνες που να μας δεσμεύουν όλους. Να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν είμαστε μια ομάδα παραγόντων που στόχος μας είναι η “καρέκλα”. Αυτές οι συμπεριφορές ηττήθηκαν στις εθνικές εκλογές, όπως φάνηκε, για παράδειγμα, από το πώς τιμώρησε ο λαός όσους εξυμνούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για μία «καρέκλα».
Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί τώρα υπονομεύουν τις υποψηφιότητες της παράταξης. Γιατί κάποιος να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτιά μας, όταν γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει κάποια άλλη παράταξη, που θα τον εξυπηρετεί προσωπικά, χωρίς να έχει την παραμικρή επίπτωση; Στη σύσκεψη υπό τον Γραμματέα βίωσα όλους αυτούς και αρκετούς άλλους να μιλούν ευθέως για στήριξη του “Σουλτάνου”. Ένιωσα ντροπή, να θέλουν να στηρίξουν την παράταξή που ψήφισε για Συμπαραστάτη του Πολίτη τον μάρτυρα υπεράσπισης της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της. ΠΡΟΤΕΙΝΩ:Επιτροπή υπό τον Γραμματέα να αξιολογήσει την κατάσταση σε κάθε περιοχή και να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενιαία έκφραση των δυνάμεών μας. Όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης, να διαγράφονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Όσα μέλη ΚΕ, ΝΕ, Βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές δεν υποστηρίξουν έμπρακτα τα ψηφοδέλτιά μας, δε θα μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες του κόμματος (συνέδριο, ανάδειξη ΚΕ, ΝΕ κ.α) και να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Άμεσα πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα γίνουν γνωστές σε όλους πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων. Η υπεράσπιση αρχών, αξιών και ενιαίων κανόνων μας αφορά όλους και κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από την γραφειοκρατία».

Ο διάλογος που σήκωσε αυτή η πρόταση, μεγάλος. Κάποιοι ρωτούν ευθέως αν ήδη έχει ευθύνη ο Γραμματέας του Κινήματος και το ίδιο το Κίνημα για τους βουλευτές που κατέβηκαν ως υποψήφιοι και τώρα στηρίζουν αυτοδιοικητικές παρατάξεις που... στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, ή ανεξάρτητες, όπως η «Νέα Πελοπόννησος» με επικεφαλής του Πέτρου Τατούλη.

Ειδικά δε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μόλις σήμερα το πρωί ο πρώην δήμαρχος Γορτυνίας και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Γιαννόπουλος κατεβαίνει στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη.

Όπως φαίνεται, στον Νομό μας, ο βουλευτής... «φωνάζει κούι κούι και κανένας δεν ακούει»...

Κάτι που, γενικά, ήταν αναμενόμενο σε σχέση πάντοτε με την προαναφερθείσα συνεδρίαση, η οποία, όπως είπαμε, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ένταση διότι όλοι έχουν παράπονα από όλους. Κάποιοι, μάλιστα, δεν ήθελαν να πουν ούτε «καλημέρα» στα 7/10 των συγκεντρωμένων.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ορθώς, από την πλευρά του, καλεί σε αναγκαστική συγκέντρωση δυνάμεων, σύμφωνα με την παράταξη. Αλλά, δυστυχώς, μετά τις εκλογές αυτό που βλέπουμε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά και το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής να κατακερματίζονται. Ο μεν επειδή αναλώνεται στις εκλογές προέδρου και είναι ακέφαλος σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, το δε ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής επειδή καθυστέρησε πολύ, και εδώ στην Αρκαδία αλλά και αλλού, με πολλές εσωκομματικές καραμπόλες και ίντριγκες, να παρουσιάσει γρήγορα ένα δυνατό ψηφοδέλτιο χωρίς... τρικλοποδιές.


6 Σχόλια

ΑΣ ΠΑΡΠΥΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΤΙΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

280 πήρε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές τώρα θα πάρει 30 ωραία επιλογή μπραβο

O βουλευτής μας πότε θα απολογηθεί για το φιάσκο του ΠΑΣΟΚ το 2019 , όπου προέκυψε ο έμμισθος σύμβουλος του κυρίου Νίκα , Γιάννης Μπουντρούκας! Ο Γιαννόπουλος όπως και πάνω από 25 στελέχη πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη , είναι υποψήφιοι μάλιστα, σε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό ! Στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν στρατοί κομματικοί ! Τι δεν καταλαβαίνετε?

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία πολλά χρόνια έχει από κουμπί τη ΝΔ. Όλοι τελικά έμμισθοι εκεί θα πάτε. Ο Μπουντρούκας σας φταίει; Για μετρήστε καλλίτερα....

Ρε Οδυσσεα ποιον κοροϊδεύεις δλδ έλεος…..ο μπουντρουκας που εμφανίστηκε ξαφνικά … δική σου επιλογή ήταν και πήρες το ΠΑΣΟΚ στο λαιμό σου… μη κουνάς το χέρι τώρα και κάτσε στα αυγά σου γιατί πάλι 4% θα πάρει ο κουτσουλης και θα τον κάψετε……

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.