Πάσχα με διαμαρτυρία για τη ΔΕΗ στην Τρίπολη

Πάσχα με διαμαρτυρία για τη ΔΕΗ στην Τρίπολη

Απρίλιος 07, 2018 - 20:02
13 σχόλια

Τη Μεγάλη Εβδομάδα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας ανήρτησαν το πανό που βλέπετε στη φωτογραφία στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης, στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου ΙΒ', προκειμένου να υπενθυμίσουν ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη τις ημέρες του Πάσχα.

Ακριβώς κάτω από το πανό, στην πόρτα του Δημαρχείου της πόλης μας δεξιά και αριστερά έχουν τοποθετηθεί τα μπάνερ με τις εκδηλώσεις του Δήμουι Τρίπολης για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Σημειωτέον ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη προβλέπονται η διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού από τη δημόσια επιχείρηση τον Μάιο, η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας έως τον Οκτώβριο αλλά και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όχι μόνο στα προς πώληση εργοστάσια αλλά και σε όσα τίθενται εκτός λειτουργίας.

Ειδικότερα και όπως αναφέρουν πηγές, με τα δύο πρώτα άρθρα του νομοσχεδίου θα συσταθούν δύο θυγατρικές της ΔΕΗ, μία για τα περιουσιακά στοιχεία του Βορρά (Μελίτη Ι, άδεια κατασκευής της δεύτερης μονάδας και ορυχεία) και άλλη για το Νότο (Μεγαλόπολη ΙΙΙ και IV και τα ορυχεία). Σε κάθε μία θα περιέλθουν οι εγκαταστάσεις, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης από ορυχεία και το σύνολο της σχετικής αδειοδότησης, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικές.

Στη μητρική ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει η ιδιοκτησία εκτάσεων που στο παρελθόν απαλλοτριώθηκαν και παραχωρείται μόνο η χρήση τους.

Με το τρίτο άρθρο του νομοσχεδίου περιγράφεται και καθορίζεται η διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Αυτός θα διενεργηθεί τον Μάιο, θα γίνει από τη ΔΕΗ και θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και κριτήρια προεπιλογής (εμπειρία στη διαχείριση των μονάδων και των ορυχείων, χρηματοοικονομική καταλληλότητα, επάρκεια κλπ). Προβλέπεται επίσης ότι πιστοποιημένος, διεθνής, ανεξάρτητος εκτιμητής θα προσδιορίσει ένα δίκαιο εύρος της εμπορικής αξίας (fair value range). Αν οι προσφορές είναι χαμηλότερες, η ΔΕΗ θα μπορεί να ζητήσει βελτιωμένες τελικές οικονομικές προσφορές. Θα υπάρξει, επίσης, γνωμοδότηση από άλλο διεθνή ανεξάρτητο εκτιμητή, σχετικά με το δίκαιο και το εύλογο του προσφερόμενου τιμήματος (fairness opinion), προκειμένου η ΔΕΗ να προχωρήσει σε υπογραφή της σύμβασης πώλησης.

Εντός εξαμήνου από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της DG Comp (αναμένεται περί τις 15 Απριλίου) πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης αγοροπωλησίας. Δηλαδή η καταληκτική προθεσμία κινείται κοντά στον Οκτώβριο.  Θα ακολουθήσει η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στη συνέχεια θα καταβληθεί το τίμημα.

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Ας το πω πάλι να το εμπεδώσετε. Επειδή χρωστάτε της Μιχαλούς, κουμάντο κάνω εγώ κατόπιν διαπραγμάτευσης 17 ωρών με το ζαβό που μου στείλατε και παίρνω ό,τι αξίζει.

Για αυτο ψήφο στον Κυριακο που μαζι με τον Αδωνη θα πετάξουν τον tomsen στον καιαδα των Βρυξελλών !

@04:31 - Βρε βρε το συριζοτρολάκι, γράφει και μηνύματα τα ξημερώματα από την αγωνία μήπως χάσει ο Αλεξούλης την εξουσία και μείνει χωρίς δουλειά ο συνάδελφός του ο Καρανίκας. Πως το έλεγε ο ψεκασμένος δεξιός; "Στα 4 εσείς, στα 4". Αλέξη δεν ήθελες τρολάκι; Πάρε Αλέξη και πήγαινε να πεις στους Δεητζήδες περαστικά. Μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Πήγαινε για νάνι νωρίς σήμερα γιατί από Τρίτη πάλι θα πρέπει να κάνεις την πέτρα σου καρδιά και να επιβεβαιώσεις την αργομισθία σου.

Ο γνήσιος Παύλος γράφει και τα 2 σχόλια !!Προσοχη γιατι ο άνθρωπος πάσχει απο διπολικό σύνδρομο !!!

Που χάθηκες ρε Παύλο τόσο καιρό ;;;;;;Ήσουνα σε καμια περιοδεία του Αδωνη και μαζεύες ψήφους ;

Ο παυλαρας Ειχε πάρει τα παραλιακά χωρια της Κυνουρίας παραμαζωμα και έλιωσε στα ούζα και στα ποικιλίες δίπλα στο κύμα .Για αυτόν ειναι οι ζωή ,που να βγει και η ΝΔ ,τον βλέπω υπουργό Αιγαίου

Ξεκολλάτε λιγο με τον Παύλο ρε αργόμισθοι !!Ο συγκεκριμένος θα παει την ΑΡΚΑΔΙΑ μπροστα αν βγει ο Κουλης ,μεχρι και την ΝΑΣΑ Θα φέρει στην Τρίπολη

Με τον Δεξιό ΔΕΗΤΖΗ ειμαστε χρονια φίλοι και αφισοκολλητές ,τωρα οι Συριζαίοι θα περάσουν δύσκολες ωρες !!

@XT 660 - Την NASA την έφερε το κολλητάρι του Αλέξη και του Καρανίκα, το αστέρι μας ο Νίκος ο Παππάς. Δορυφόρους, διαστημόπλοια, διαστημικούς σταθμούς, αποστολές στον Άρη (Θεσσαλονίκης) και πολλά άλλα. Τα φίδια και τα παραμύθια ανήκουν στον Σύριζα, η ΝΔ στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα. Οι άεργοι και οι αργόμισθοι ας ψηφίσουν τον Καρανίκα.

@Τσιπιανίτης - Συριζόπουλο, δουλεύω καθημερινά και περιμένω τις διακοπές για να περάσω καλά, δεν τα ξύνω όταν θα έπρεπε να εργάζομαι και να έχω την απαίτηση να με πληρώνουν οι υπόλοιποι πολίτες. Δεν είμαι Σύριζα, δεν είμαι Καρανίκας. Ντροπιάζεις το χωριό σου.

Στο χωριό μου ειμαστε ολοι καραδεξιοι και δουλευταράδες !!!Για αυτο κατακτήσαμε και το Σικαγο ,ούτε ενας δεν ψήφισε σφυριζα !!Μην με βρίζεις χρονιάρα μέρα !!

ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΊ....ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΟΙ!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.