Παρολίγον να τιναχτεί στον αέρα η συνεδρίαση του Δ.Σ Τρίπολης (video)

Παρολίγον να τιναχτεί στον αέρα η συνεδρίαση του Δ.Σ Τρίπολης (video)

Ιούνιος 07, 2011 - 02:21

- Εκτός ορίων έφερε τον πρόεδρο o Γ. Σαμαρτζής – με διακοπή επ αόριστον απείλησε ο Γ. Μπόζος προκειμένου να επανέλθει η τάξη!

Γράφει η Χριστίνα τσιορωτά 

  Η υπομονή, τα νέυρα και οι αντοχές του προέδρου του Δ.Σ Τρίπολης δοκιμάστηκαν απόψε στον έσχατο βαθμό από την στάση και συμπεριφορά των συμβούλων οι οποίοι αρνούμενοι πεισματικά να ακολουθήσουν τον κανονισμό λειτουργίας τοποθετούνταν, συνδιαλέγονταν και αντιδικούσαν φέρνοντας στην κυριολεξία τον πρόεδρο στα όρια του. Δίχως καμία βοήθεια ο Γιάννης Μπόζος, (στα λίγα λεπτά που έλειψε από την αίθουσα ο αντιπρόεδρος ρωτούσε τους συμβούλους για να ενημερωθεί ποιος έχει σειρά να μιλήσει), κλήθηκε να φέρει εις πέρας μια συζήτηση η οποία διήρκησε πλέον των 2 ωρών και ενώ όλα τα προ ημερησίας θα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός 60 λεπτών.
Η τοποθέτηση ωστόσο που οδήγησε στα άκρα 

τον πρόεδρο ήταν αυτή του Γιώργου Σαμαρτζή, του συμβούλου της πλειοψηφίας ο οποίος επέμεινε στο να τεθεί η πρόταση που και εκείνος κατέθεσε για άρση των δικαιωμάτων χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε επιχειρηματίες που οφείλουν στο δήμο ώστε  να συμμορφωθούν, σε ψηφοφορία. « είστε εκτός θέματος δεν μπορεί να μπει τέτοιο ζήτημα τώρα» είπε ο πρόεδρος αλλά ο σύμβουλος δεν εννόησε. Επέμεινε τι κι αν ήταν εκτός θέματος επειδή το ζήτημα ήταν σοβαρό και εκείνος ήθελε να το θέσει στα προ ημερησίας διατάξεως  με την αιτιολογία πως ήδη υπάρχει καθυστέρηση και πως οπ Δήμος θα πρέπει επιτέλους να επιληφθεί. «Η είσπραξη αυτών τωνχ ρημάτων καθυστερεί χρόνια , για 5 μέρες ακόμα δεν θα τινάξουμε τη λειτουργία του συμβουλίου στον αέρα. Θα το φέρετε στην επόμενη συνεδρίαση» διεμήνυσε ο πρόεδρος σε υψηλότερους τόνους .Η εμμονή Σαμαρτζή να περάσει η πρόταση του σε ψηφοφορία οδήγησε τον πρόεδρο όχι μόνο στο να του αφαιρέσει το λόγο αλλά και να απειλήσει με διακοπή επ αόριστον της συνεδρίασης…

Τελικά οι σύμβουλοι συμμορφώθηκαν και διεξήχθησαν 2 ψηφοφορίες όσες δηλαδή ήταν και οι προτάσεις που τέθηκαν. Με την πρόταση Παυλή για καθολικό έλεγχο που θα επεκταθεί και στα νομικά πρόσωπα τάχθηκαν 12 σύμβουλοι,ανάμεσα τους και 3 της πλειοψηφίας, οι κύριοι Καρλής, Σαμαρτζής και Κατσίρησ , ενώ η π΄ροταση του Δημάρχου για έλεγχο όλων των οικονομικού περιεχομένου αποφάσεων των συλλογικών οργάνων με προτεραιότητα στις απευθείας αναθέσεις έλαβε 23 ψήφους υπέρ και πέρασε κατα πλειοψηφία, με την υποστήριξη των παρατάξεων Νικολάου και Γιόκαρη. Υπενθυμίζεται οτι οΝ. Δελφάκης απέιχε της ψηφοφορίας με την αιτιολογία πως η όποια απόφαση θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένη και όχι γενική αφού " ένας έλεγχος Εφ όλης της  ύλης θα οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία μας σε αυτό που επιδιώκουμε. Να έρθουν αλλά πολύ συγκεκριμένα για συγκεκριμένες περιπτώσεις που ήδη έχουμε στα χέρια μας. Αν όχι συγκεκριμένα όλα τα άλλα φούσκα. Θα Παριστάνουμε τους καθαριστές του κόπρου του Αυγεία." 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/a4R_sMTXyNI