Το Παρίσι σε κατάσταση πολιορκίας

Το Παρίσι σε κατάσταση πολιορκίας

Νοέμβριος 18, 2015 - 12:01
0 σχόλια

Επτά συλλήψεις, τρεις νεκροί, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Οι εικόνες που έρχονται μέσω live streaming από την περιοχή του Παρισιού όπου ακόμα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση που σόκαρε την Ευρώπη επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους ότι ο πόλεμος έφτασε κυριολεκτικά στην πόρτα της.

Πέντε ημέρες μετά το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα και οι κάτοικοι του Παρισιού έχουν την εντολή να παραμένουν στα σπίτια τους, το Δημόσιο δεν λειτουργεί και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τελική έφοδο πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε διαμέρισμα όπου βρίσκεται ταμπουρωμένος τουλάχιστον ένας ύποπτος τρομοκράτης. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 04:20 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και συνεχίζεται ακόμα, ενώ ήδη δύο ύποπτοι είναι νεκροί και έχουν συλληφθεί πέντε άτομα. 

Στόχος των αστυνομικών δυνάμεων είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ή βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France, αναφέρει το protothema.gr.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφορικά με τους συλληφθέντες και τους νεκρούς παραμένουν συγκεχυμένες. Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν, επικαλούμενα πηγές από την Πυροσβεστική, ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός πολίτης, ωστόσο, η εφημερίδα «Le Figaro», που επικαλείται αστυνομική πηγή, διαψεύδει τις πληροφορίες.

Ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μουλέν, περίπου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε επισήμως πως έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβεβαίωσε τους δύο νεκρούς. Επιβεβαίωσε επίσης ότι μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την έναρξη της επιχείρησης. Από τους συλληφθέντες, οι τρεις προσήχθησαν μέσα από το διαμέρισμα το οποίο είχε στόχο η επιχείρηση, και αυτή την ώρα ανακρίνονται. Ακόμα ένας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στον γύρω χώρο του διαμερίσματος. 

Ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι είχε δανείσει το διαμέρισμά του σε δύο Βέλγους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ενώ από την πολύωρη και πολύ βαριά μάχη με τους τρομοκράτες, τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί.

Ακόμη, σημειωτέον ότι οχήματα του Στρατού βρίσκονται στον χώρο της επιχείρησης.

(Φωτογραφία, από τον Monde)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.