Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην ΠΕ Αρκαδίας (pics,vid)

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην ΠΕ Αρκαδίας (pics,vid)

Ιανουάριος 13, 2022 - 19:32
2 σχόλια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία συνταξιούχων του νομού την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Λίγο μετά τις 14:00 αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ συνάντησε Εκτελεστικό Γραμματέα της περιφέρειας κ. Ευάγγελο Νικήτα, και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης υγείας της περιφέρειας κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο και μίλησαν για τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και αφορούν την πανδημία και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Γόντικας επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης μίλησε για τα προβλήματα και κάλεσετ την κυβέρνηση να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα και όχι να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι για ένα τρίμηνο, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις καθαριστριών, ειδικά συνεργεία εμβολιασμού του ΕΟΔΥ μόνο για μαθητές κλπ. 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος παρέδωσε το ψήφισμα στον κ. Νικήτα ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα παρακάτω αιτήματα προς την κεντρική κυβέρνηση.

Δείτε το ψήφισμα

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.  Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
Να αλλάξουν με υγειονομικά κριτήρια και μόνο τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορωνοιού στα σχολεία, όπως το απαράδεκτο 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος, ή ο περιορισμός της καραντίνας σε 5 ημέρες.
 Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.
Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.
Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.
Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.
Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.
Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.
Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. 
Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Αρκαδίας στην ΠΕ Αρκαδίας


2 Σχόλια

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:::::::::::ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΔΕ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜ,ΑΤΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ......................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.