Παράπονα στο ΔΣ Τρίπολης για τις καθυστερήσεις των αποκαταστάσεων από τις πλημμύρες

Παράπονα στο ΔΣ Τρίπολης για τις καθυστερήσεις των αποκαταστάσεων από τις πλημμύρες

Σεπτέμβριος 20, 2016 - 21:44
1 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε το Σώμα για το ζήτημα των αποκαταστάσεων των καταστροφών από τις πλημμύρες της 25ης Ιουνίου. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Δήμο για καθυστέρηση και για έλλειψη ενός δεύτερου σχεδίου, καθώς η κυβέρνηση καθυστερεί να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης κατά την τοποθέτησή του παρατήρησε ότι είναι εντελώς ανεδαφικό να ζητεί ο Δήμος Τρίπολης 8 εκατ. ευρώ και είπε:

Περιμέναμε τρεις μήνες και μας πρόλαβαν κι άλλες ζημιές.

Ο κ. Τζιούμης από την πλευρά του υπενθύμισε ότι η παράταξή του είχε θέσει το ζήτημα και ότι το Σώμα είχε ακούσει τη φράση «εντός των ημερών» αλλά πέρασε ένας μήνας. «Αυτή τη φορά ελπίζουμε να το δούμε», υπογράμμισε. Εκτός από το Νεοχώρι δεν έχει γίνει τίποτα σε κανένα άλλο χωριό.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης ρώτησε: «Υπάρχει μελέτη που έχει κάνει η υπηρεσία;», και εξακολούθησε λέγοντας:

«Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από την κυβέρνηση, όμως πρέπει να δούμε ως Δήμος τι να κάνουμε για να προστατευτούμε από νέες πλημμύρες. Δεν υπάρχει plan b. Κοιτάξτε να δώσετε τη ΣΑΤΑ εκεί που ανήκει στα χωριά, που πολλά δεν έχουν πάρει εδώ και καιρό, και όχι να τα δώσετε για αντιπλημμυρικά έργα. Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε, να εξοικονομήσει δικούς του πόρους ο Δήμος».

Ακολούθως, ο κ. Τσιαμούλος, αφού είπε ότι θεωρεί καλό το γεγονός ότι υπήρξε ενημέρωση από τον δήμαρχο, επεσήμανε: «Κλείνουμε τρεις μήνες (σ.σ. από τις καταστροφές). Φτάνει ο χειμώνας και κάτι πρέπει να γίνει. Φταίει η κυβέρνσηση αλλά και η δημοτική αρχή. Θα μπορούσατε να πείτε στο υπουργείο ότι δεν έχουμε λεφτά, να κάνετε χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Άξιον απορίας γιατί δεν έχει βγει η ΚΥΑ εδώ, ενώ σε Μεγαλόπολη και Μεσσηνία βγήκε. Μήπως κάτι δεν έχουμε κάνει εμείς καλά;

«Προσπαθείτε αλλά δεν το κάνετε σωστά, είναι θέμα ανεπάρκειας. Στο Νεοχώρι που πήρατε τη ΣΑΤΑ θα έλεγα να κάνατε απευθείας το δεύτερο σχέδιο και αφήστε τη ΣΑΤΑ εκεί όπου ανήκει. Κοιτάξτε το θέμα με τα χρήματα από τις ανανεώσιμες πηγές να τα χρησιμοποιήσουμε για αντιπλημμυρικά και να προλάβουμε το χειμώνα.», είπε, τέλος, ο κ. Τσιαμούλος.

Ο κ. Λάζαρης λαμβάνοντας τον λόγο, επεσήμανε ότι το plan B θέλει κινητοποίηση. «Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να κινητοποιηθεί», είπε, «για να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να γίνουν. Το κυρίαρχο είναι να κλείσουν τα σπασίματα στα ποτάμια. Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες, επίσης, πρέπει να ξαναλειτουργήσουν οι άνθρωποι αυτοί. Ο Δήμος πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες των αγροτών να σταθούν στα πόδια τους ξανά».

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου δήλωσε δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση.

Το δυστύχημα είναι ότι ο Δήμος Καλαμάτας πήρε χρηματοδότηση μέσα σε μία εβδομάδα και η Τρίπολη ακόμα...

«Εγώ πετάγομαι στον ύπνο μου για το πρόβλημα αυτό. Να μας πουν επιτέλους πότε θα πάρουν αποφάσεις. Να βάλουμε σε εφαρμογή plan b, εάν χρειαστεί. Τα χωριά έχουν πάθει τεράστιες ζημιές. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την απεριόριστη υποσχεσιολογία των κυβερνόντων».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ 2018 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.