Παράνομη χωματερή στα όρια του Δήμου Τρίπολης

Παράνομη χωματερή στα όρια του Δήμου Τρίπολης

Φεβρουάριος 06, 2012 - 10:10
12 σχόλια

 Εγκληματική αδιαφορία των αρχών για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

Την ώρα που οι ΑΡΧΕΣ της Αυτοδιοίκησης εξαντλούν την υπομονή μας και το χρόνο τους, να συσκέπτονται αλλεπάλληλα  για την τύχη των σκουπιδιών, στα όρια του δήμου της Τρίπολης και συγκεκριμένα στην Βλαχοκερασιά, υπάρχει μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ χωματερή!

Το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξαν οι συνεργάτες του πόρταλ, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ΑΙΣΧΡΗΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ κατάστασης, που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και μολύνει στο έπακρο το περιβάλλον.
Απορεί κανείς με την εγκληματική αδιαφορία των αρχών, που αφήνουν χωρίς ίχνος ευθύνης το θέμα των σκουπιδιών να χρονίζει, προς όφελος προφανώς κάποιου εργολάβου, που θα έρθει με συνοπτικές διαδικασίες, να μας  ¨σώσει¨ ενώ  ταυτόχρονα, υποδύονται τους αδιάφορους, για την ύπαρξη της χωματερής στη ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑ.
Οι πιθανές δικαιολογίες, που θα δοθούν άμεσα, σαν απάντηση, δεν πρόκειται να ληφθούν υπ΄ όψιν από ΚΑΝΕΝΑ πολίτη, διότι η χωματερή δέχεται απορρίμματα σχεδόν καθημερινά και δεν μπορεί να ισχυριστεί ΚΑΝΕΝΑΣ πως αυτό έχει περάσει απαρατήρητο.
Το εξωφρενικό είναι πως ακριβώς πάνω στην χωματερή, βόσκουν οι αγελάδες διπλανού βουστασίου, το οποίο περικυκλώνεται από τους τόνους σκουπιδιών και τα ζώα μολύνονται αφού τρώνε τα σκουπίδια και περιφέρονται μόνο στον περιβάλλοντα χώρο.
Τα ζώα αυτά ως σφάγια, αλλά και τα προϊόντα τους, όπως είναι αυτονόητο, φθάνουν στην αγορά της πόλης μας και διατίθενται στην κατανάλωση των πολιτών.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, πόσο σοβαρό αλλά και επικίνδυνο είναι το πρόβλημα.
Εκείνο που δεν είναι κατανοητό, είναι η αναισθησία  των αρχών και των υπευθύνων, όλων των βαθμίδων .
Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε επί μήνες τις φιλολογικές προσεγγίσεις του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, από Περιφέρεια,  Δήμο, ΦΟΣΔΑ και όποιον άλλον εμπλέκεται , να εξαντλούμε την υπομονή και τις αντοχές μας με την πρωτοφανή ολιγωρία τους και ταυτόχρονα, να έχουν ΟΛΟΙ τους εγκαταλείψει την περιοχή της Βλαχοκερασιάς στο έλεος των σκουπιδιών, που σύμφωνα με τους κατοίκους ξεφορτώνονται από αυτοκίνητα 2 δήμων;
Αν δεν μπορούσαν να έχουν βρει –όπως είχαν το χρέος- λύση αντικαταστάτη, του Πλατώματος, όσο καιρό εκκρεμούσε η υπόθεση δικαστικά, γιατί θα έπρεπε να καταστραφεί μια παρθένα περιοχή και να συντελείται στυγνό οικολογικό έγκλημα, δίπλα σε ένα πανέμορφο χωριό;
Περιμένουμε ΑΜΕΣΗ παρέμβαση των αρχών, προκειμένου ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στους κατοίκους αλλά και όλους τους πολίτες  του νομού, που καταναλώνουν τα προϊόντα των αγελάδων.
Περιμένουμε επίσης την απάντηση, από κάθε εμπλεκόμενο φορέα.
Οι φωτογραφίες είναι στη διάθεση των αρχών και φυσικά και του αρμόδιου εισαγγελέα

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!!!!!ΛΙΓΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ???ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΚΑΣΤΩΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !!!!!!! ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!!

Που είναι οι λεβέντες που συνεδριάζουν με τις ώρες στην Περιφέρεια και στον Δήμο κι όλο ψάχνουν γοα ΄΄ασφαλή΄΄ τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών; Που είναι οι άρχοντες των καναλιών που κάνουν σα να μη ξέρουν τίποτα; Μη περιμένετε κ. Παπαδοπούλου να σας ζητήσει ο εισαγγελέας τις φωτογραφίες. Στείλτε τες εσείς και ζητήστε την άμεση παρέμβασή τους. Κολήστε τους στον τοίχο με την αδιαφορία που δείχνουν όλοι τους.

ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΤΣΑΜΟΥΛΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΘΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ?

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ!!!!ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΕΣ!!!!ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

<p> Θα έπρεπε να έχει βγει και ο Τατούλης και ο Γιαννάκης, να μας πουν τι ακριβως είναι αυτό το ΑΙΣΧΟΣ που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Αυτοί είναι υοεύθυνοι. ΓΙΑΤΙ κάνουν το βλάκα; Τους ξέρουμε και πόσο αδιάφοροι είναι και πόσο αναίσθητοι μπροστά στα προβλήματά μας. Και ξέρουμε και τις μεθόδους που έχουν. Σφυρίζουν αδιάφορα όταν βγαίνει κάτι ελεεινό γι αυτούς και δεν βγάζουν άχνα για λίγο. Περιμένουν το χρόνο να το εξασθενίσει. Που θα πάει όμως; Φθάνει ο καιρός τους. Πίσσα και ***</p>

ΛΥΣΕΙΣ ΔΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΕ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΗΛΗΜΕΝΟΣ.ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΑΥΛΗ ΚΑΙ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!!!!!

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ 20ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ.... ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΡΕΜΕΤΑ.. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ... ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΙΚΕ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ!!!ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕ!!!ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ????ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ???ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ???

Λυπάμαι φίλε Τσιαμούλο και Παυλή αλλά εγώ που παρακολούθησα στην τηλεοραση τη συζήτηση που έγινε στην Περιφέρεια για τα σκουπίδια δεν είδα να δώσει λύση ο Νικος , το μόνο που έλεγε είναι να δοθεί λυση για τη χωματερή του ,προταση όμως δεν ακούσαμε. Ο κος Παυλής δε το μόνο που εκανε ήταν να βγάζει συμπερασματα στο τελος καθε τοποθετησης χωρις ο ίδιος να κανει καποια προταση. Ο Κος δε Περιφερειάρχης αποκαλύφθηκε ότι δεν εχει κανει καποια μελέτη και προταση αλλά τοσο καιρο μας κοροιδευε. Επίσης δεν εχει βρει ακόμα που θα βάλει το δεματοποιητή και πεταξε πάλι το μπαλακι στο Δήμαρχο ο οποίος ήταν και ο μονος που είχε προταση και δεχτηκε να βάλει δεματοποιητή όχι σε οικοπεδο 20 στρεμμάτων αλλά σε οικόπεδο 50 και πλεον για να υπαρξει απ'οτι ειπε ολοκληρωμένη λύση και με κομποστοποίηση κατι που περιμένουμε εδώ και τοσα χρόνια. Μάλλον τελικά η αντιπολίτευση μόνο το συμφερον του σπιτιού της κοιτάει και εκβιαζει θετοντας σε κινδυνο την υγιεινή των πολιτών.

δεν κανουν το βλακα...............

οι δεματοποιητές είναι η μεγαλύτερη απάτη:πρώτα γιατί τους πηραμε χωρις να τους χρειαζόμαστε κ δεύτερο γιατι οι συγκεκριμενοι εξυπηρετουν μια μεθοδο διαχειρισης κ μονο.ξυπνήστε!το παιχνιδι το ξερουν ελάχιστοι στην πελοποννησο (κ ολοι είναι στην τρίπολη και μάλιστα 3 απο δαυτους στον αξονα κεντρ.πλατειας - νοσοκομειου).καλα κρασια!