Νέα καταγγελία του Συλλόγου "Μαντινεία" για μόλυνση του περιβάλλοντος

Νέα καταγγελία του Συλλόγου "Μαντινεία" για μόλυνση του περιβάλλοντος

Φεβρουάριος 06, 2012 - 00:06
5 σχόλια

Με νέα ανακοίνωσή της που συνοδεύεται από φωτογραφίες η Αγωνιστική Κίνηση για το Περιβάλλον "Μαντινεία" κατηγορεί επιχειρηματία για μόλυνση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα καταβοθρών της περιοχής. Κάνει λόγο για  ατύχημα που συνέβη στον αμιανταγωγό που μετέφερε τα λύματα με αποτέλεσμα να προκληθεί μόλυνση στην περιοχή.

Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ»

Προβλήματα στις αποχετεύσεις της «πρότυπης χοιροτροφικής μονάδας» του κ. Μπουζαλά προκαλούν για άλλη μια φορά την έντονη αντίδραση των κατοίκων.

 

Ο εν λόγω επιχειρηματίας συνήθιζε να μεταφέρει τα απόβλητα με παλιό φορτηγό γεμίζοντας όλο το δρόμο περιττώματα και προκαλώντας ανυπόφορη δυσοσμία, προκειμένου να τα αδειάσει πλησίον της καταβόθρας. Κατόπιν καταγγελιών των κατοίκων έπαψε να χρησιμοποιεί το φορτηγό και στέλνει όλα τα λύματα με τον  απαρχαιωμένο αμιανταγωγό της χοιροτροφικής μονάδας.

Αυτός ο αμιανταγωγός, ο οποίος μετέφερε τα υγρά απόβλητα σε απόσταση περίπου 2 χλμ. προκειμένου να πέσουν στην καταβόθρα του Κανατά και να εκβάλλουν κι αυτά στον Αργολικό κόλπο, έσπασε διασκορπίζοντας τις ακαθαρσίες σε ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής. Όσο για τον βιολογικό καθαρισμό, ούτε λόγος! Ποτέ δεν τα πήγε καλά με τέτοιες τεχνολογίες ο κ. Μπουζαλάς… Κατά τα άλλα η συγκεκριμένη μονάδα χαρακτηρίζεται «πρότυπος»…

Αναρωτιόμαστε λοιπόν κύριοι άρχοντες της Δημοτικής, της Περιφερειακής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με ποια λογική ή κάτω από τι είδους πιέσεις κλείνετε τα μάτια επί σειρά δεκαετιών έως και σήμερα και επιτρέπετε σε κάποιους να λειτουργούν ανενόχλητα;

Οι υπηρεσίες σας τι κάνουν; Γιατί παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις των κατοίκων δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στο χοιροτροφείο; Γνωρίζετε ότι λειτουργεί χωρίς άδεια περιβαλλοντικών όρων; Γιατί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει χρηματοδοτηθεί για άλλες δύο επιχειρήσεις προκαλώντας κι εκεί μεγάλα προβλήματα; Άραγε η φερεγγυότητά του είναι αυτή που σας δίνει πράσινο φως και προσπαθείτε να τον στηρίξετε αν και υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις, για να πραγματοποιήσει τη μονάδα Βιοαερίου που θα αποτελειώσει όλη την περιοχή;

Πόσα στοιχεία θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας προκειμένου όλοι μαζί να πείτε ΟΧΙ σ’ αυτό το έγκλημα; Περιμένετε τους καθηγητές και περιβαλλοντολόγους να αποφανθούν για το αυτονόητο ή πιστεύετε ότι θα μας πείσετε με το επιχείρημα «τώρα αφού το έστησαν, τι να κάνουμε;» Αν δεν έχετε τι να τους πείτε, αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στους Αρκάδες και τους Αργίτες. Η απόφαση είναι δική σας!

Και φυσικά δεν πιστεύουμε ότι ξαφνικά όλοι νοιαστήκατε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και βάλατε τον «κατάλληλο» άνθρωπο να τη λύσει, γιατί κανένας δεν είναι τόσο ηλίθιος για να σας πιστέψει.

Το ποτάμι-χείμαρρος και οι καταβόθρες ήταν και παραμένουν οι μεγάλοι «έρωτες» του κ. Μπουζαλά, που τον εξυπηρέτησαν τόσα χρόνια και δεν τα αποχωρίζεται ως σήμερα.  Δεν είναι τυχαίο το σημείο στο οποίο στήνεται η Βιοενεργειακή Α.Ε. της οποίας είναι πρόεδρος.

Οι χείμαρροι όμως κάποτε εκδικούνται… Φροντίστε να μην σας συμπαρασύρουν!!!

 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 3.30ΜΜ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!! ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!!!

Καθιστε στους καναπεδες σας συμπολιτες μου και μην ταραζεστε!Ολα αυτα ειναι ψευδη και μην χαλατε την μερα σας!Απλα θα ερθει η ωρα που θα λεει ο συζυγος στην συζυγο!μηπως σου ξεφυγε καμια ..ορδη?Οχι αντρα μου απαντα εκεινη!Ανοιξε το παραθυρο να παρουμε αερα λεει εκεινος!Και τοτε ανακαλυπτουν οτι η μυρωδια ειναι απο την βρωμα που ερχετε απο την περιοχη της Μαντινειας και λογω των βορειων ανεμων χτυπαει την Τριπολη!Το γεγονος αυτο θα λαβει χωρα σε λιγους μηνες στην πολη μας!Αλλα μην ταραζεστε!

Κύριοι που διαμαρτύρεστε για τη δωρεάν λίπανση των χωραφιών σας, είστε άδικοι. Υπάρχει η Δ. Περιβάλλοντος που προστατεύει το περιβάλλον με κάθε κόστος...... Κομμάτια γίνονται για το περιβάλλον. Προβλέπω 150 ευρώ πρόστιμο στον Μπουζαλά.Θα τον τσακίσουν...... Κάντε μια μύνηση να δείτε πως θα στρώσουν όλα....... Είναι απλό. Κατά των υπηρεσιών και των προισταμένων τους που εισηγούνται για τις παράνομες αδειοδοτήσεις. Γιατί βγαίνουν κάποιοι προιστάμενοι και λένε ότι για όλα φταίνε οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες που υπέραφαν τις άδειες. Κάντε κατά των διευθυντών προσωπικά. Μόνο αυτή είναι η λύση. Παλεύω 3 χρόνια παρόμοια υπόθεση σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης.

Ελλάς το μεγαλείο σου... Μας πνίξαν τα σ...α ρεεεεεε ξυπνάτε!!!!

Σε άλλη χώρα αυτός ο άνθρωπος θα ήταν στη φυλακή. Απορώ με την υπομονή των γειτόνων του δίπλα στο χοιροστάσιο.