Παραμυθόδεντρο: Η νέα ομάδα καλλιτεχνικής δράσης της Β. Κυνουρίας

Παραμυθόδεντρο: Η νέα ομάδα καλλιτεχνικής δράσης της Β. Κυνουρίας

Ιούλιος 29, 2016 - 10:12
0 σχόλια

Με πρωτοβουλία της Τζωρτζίνας Κωστοπούλου δημιουργείται στον τόπο μας, ύστερα από δουλειά αρκετών μηνών, μια νέα Ομάδα καλλιτεχνικής δράσης, που απευθύνεται στα παιδιά μας. Το όνομα της νέας Ομάδας είναι «Παραμυθόδεντρο», στελεχώνεται με ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας – και εντός των ημερών  θα μας δώσει τα πρώτα δείγματα της δουλειάς της.

Στόχος του «Παραμυθόδεντρου» είναι η δημιουργία παραστάσεων υψηλής αισθητικής, στηριγμένων σε υγιή λόγο και καθαρές μουσικές και εικαστικές φόρμες, που θα δημιουργούν στα παιδιά ποιοτικά μέτρα σύγκρισης σε σχέση με τα πλαστικά υποπροϊόντα της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών μικροσυσκευών.

Τα παραμύθια είναι το λαϊκό ορυκτό, που στήριξε τον παγκόσμιο πολιτισμό για χιλιάδες χρόνια. Είναι η απάντηση του  ανθρώπου στην ύποπτη εκμετάλλευση της τεχνολογίας.

Τα παραμύθια, λοιπόν, θα είναι το αντικείμενο μελέτης και καλλιτεχνικής δράσης του «Παραμυθόδεντρου». Μακριά από κάθε μόδα και εύκολες λύσεις, οι καλλιτέχνες της νέας Ομάδας αφιερώνουν χρόνο και ιδέες για να διευκολύνουν τα παιδιά να αποφεύγουν τις νέες σειρήνες της ψυχαγωγίας τύπου σουπερμάρκετ.

Η πρώτη παράσταση του «Παραμυθόδεντρου» έχει τον τίτλο:

«Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι»

Πρόκειται για μια αφηγηματική παράσταση  4 παραμυθιών από διαφορετικές ηπείρους, εμπλουτισμένη με ζωντανή μουσική και τραγούδια, εμψύχωση γιγαντόκουκλας και θέατρο σκιών.

Τα παιχνίδια του ήλιου με το νερό, ο έρωτας του ανέμου με μια μικρή ινδιάνα, η ξιπασμένη νυχτερίδα – και η πρώτη σταχτοπούτα της ιστορίας, η κινέζα Γιε Σεν, είναι τα θέματα αυτών των παραμυθιών του κόσμου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Αφήγηση, τραγούδι, εμψύχωση κούκλας: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου

Μουσική : Χάρης Καμπύλης

Θέατρο σκιών, κρουστά: Χριστίνα Ρωμαίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016:

6 Αυγούστου:     Αγιάννης- Κουτρί, ώρα 21:00
7 Αυγούστου:     Δημοτικό Σχολείο Κάτω Δολιανών, ώρα 21:00
11 Αυγούστου:   Πραστός, ώρα 21:00
22 Αυγούστου:   Παράλιο Άστρος, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 21:00
Οι παραστάσεις στον Αγιάννη, τον Πραστό και το Παράλιο Άστρος γίνονται σε συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, ενώ στα Δολιανά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ:

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές:

ΑΚΤΟ:  Διακοσμητική

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας:  Ζωγραφική, Γλυπτική και Θεωρητικά.

Σεμινάρια Θεατρικής Παιδείας: της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, του Λάκη Κουρετζή, του φορέα Θέατρο στην Εκπαίδευση, τα MARMARI WORKSHOPS του Κώστα Ν. Φαρμασώνη με θέμα  την τέχνη της αφήγησης, και άλλα  θεματικά σεμινάρια του ιδίου.

Ως ζωγράφος έχει πάρει μέρος σε 18 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οργανώνει και Εργαστήρια Ζωγραφικής. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δίδαξε Καλλιτεχνικά για 20 χρόνια σε σχολεία, Θέατρο και Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά στο Αίγιο, την Αθήνα, το Άργος και την Κυνουρία και έχει αποσπάσει με τα παιδιά της βραβεία στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες. Έχει δουλέψει ως ενδυματολόγος και σχεδιάστρια/κατασκευάστρια κούκλας σε 10 επαγγελματικές παραστάσεις.

Έγραψε και παρουσίασε σε σχολεία της Αθήνας τη διαδραστική-μουσική- εικαστική παράσταση «Το μαγικό καζάνι».

Τη χρονιά που μας πέρασε υλοποίησε:

1) Εγαστήρια Ζωγραφικής για ενηλίκους και παιδιά και 2 )Εργαστήριο Θεάτρου για παιδιά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους, καθώς και Εργαστήριο Ζωγραφικής παιδιών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ανδρέα.

ΧΑΡΗΣ  ΚΑΜΠΥΛΗΣ

Ο Χάρης Καμπύλης γεννήθηκε στο Άστρος. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας Αθηνών, όπου και πήρε το δίπλωμά του. Έχει αποσπάσει βραβεία σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας, στο IV διεθνές φεστιβάλ “Renaissance” στο Gyumri της Αρμενίας, στο 25ο φεστιβάλ κιθάρας Πάτρας καθώς και στο 4ο φεστιβάλ κιθάρας Π. Φαλήρου. Είναι μέλος του συνόλου “Κίθαρις” που αποτελείται από 8 κιθαρίστες. Με το σύνολο “Κίθαρις” έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Gyumri και Yerevan (Αρμενία), στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», καθώς και στο Φίλιππος  Νάκας  το  2015-2016 με την παιδική παράσταση ”Για τα παιδιά της καρδιάς μου” με θέμα τα παιδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Σήμερα διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο Τρίπολης και στο Αρκαδικό Ωδείο Άστρους.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΡΩΜΑΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ελληνοϊταλικής καταγωγής. Σπούδασε ιταλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας στο  τμήμα επιστήμης των γλωσσών.

Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή  Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου , Τμήμα Ζωγραφικής.

Παρακολούθησε θεωρητικά και εφαρμοσμένα μαθήματα υφαντικής τέχνης και φυτικών βαφών στο Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ στην Αθήνα.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε δημόσια σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Στη διάρκεια της θητείας της έδωσε βάρος στις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά. Ασχολήθηκε με την  εκπόνηση μεταφράσεων. Δραστηριοποιείται στον χώρο των εικαστικών τεχνών  με εγκαταστάσεις χωρο-υφαντικής  (fiber art)  και άλλες εναλλακτικές τεχνικές, αντλώντας έμπνευση απ` τον πλούτο  των παραδόσεων  και των πολιτισμών της Γης, καθώς  και απ` το παγκόσμιο θέατρο  σκιών , δίνοντάς τους μια σύγχρονη διάσταση.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.