Παραίτηση Πλέσσια από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Παραίτηση Πλέσσια από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Μάρτιος 21, 2014 - 12:48
32 σχόλια

Επιστολή απέστειλε ο Πλέσσιας Θεόδωρος στην οποία γνωστοποιεί την παραίτησή του από τη θέση του στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Στην επιστολή αναφέρει και τους λόγους παραίτησής του.

Σύντροφοι και συντρόφισσες ..

Με τη παρούσα επιστολή βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσω την παραίτηση μου, από την θέση που κατέχω στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν ώριμης σκέψης και  είναι οριστική και αμετάκλητη.  Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να με επιλέξατε να σας εκπροσωπήσω σε ένα τόσο σημαντικό όργανο και σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε μένα.

Όταν πριν από τέσσερις  μήνες δέχτηκα να συμμετάσχω μέσα από την φυσική αλλά και ουσιαστική μου παρουσία στο συγκεκριμένο όργανο, ήταν γιατί με διαβεβαίωσαν  και πείστηκα ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω και εγώ στη γενικότερη προσπάθεια για το καλύτερο της κοινωνίας .

Τα εφόδια μου για αυτή την θέση ήταν η ακεραιότητα μου, η επιστημονική μου γνώση και η όρεξη για δουλειά που έδειξα από την πρώτη κιόλας μέρα. Το σημαντικότερο εφόδιο μου όμως είναι ότι εκπροσωπώ μια ''χαμένη '' γενιά. Την γενιά των 30ριδων που βρίσκονται στην καρδία της οικονομικής κρίσης, μιας γενιάς που της έχουν κόψει τα φτερά, μιας γενιάς με πολλές δυνατότητες αλλά λίγες ευκαιρίες, μιας γενιάς που παλεύει να τα βγάλει πέρα, να ορθοποδήσει, να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις.

Σε εποχές που πλαστογραφείται ακόμα και η ίδια η έννοια του νέου, αφελέστατα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε ένα χώρο που η ηγεσία σέβεται την διαφορετική άποψη και δεν την στοχοποιεί. Δυστυχώς όμως με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο  συντονιστής αλλά και οι αυλοκόλακες του με υποτίμησαν  επανειλημμένα . Αποκορύφωμα της εμπάθειας του γραμματέα προς το πρόσωπο μου ήταν άρθρα που ανήρτησα σε blogs και τα λογόκρινε έντονα. Μοίρασε δε ως προπαγανδιστικό φυλλάδιο ένα από τα άρθρα μου στα γραφεία του κόμματος και ψευδός δήλωσε ότι το υπέγραψα με την κομματική μου ιδιότητα. Η πράξη αυτή με προσέβαλε αφάνταστα και την θεωρώ χυδαία απέναντι στο πρόσωπο μου.

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ψηλά σε αναγνωσιμότητα και έχω δεχτεί δεκάδες θετικά και αρνητικά μηνύματα για την ανάλυση μου αυτή. Μπορώ να δεχτώ την κριτική, όπως και το έχω κάνει, δεν δέχομαι  όμως την αβίαστη και αναιτιολόγητη  απόρριψη.

Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου στη σύνταξη του προγράμματος δεν είχα σκεφτεί ότι θα κατέληγα να απολογούμαι ως συντάκτης και εμπνευστής των ιδεών μου. Ο συντονιστής συνεχώς αμφισβητούσε τις μεθόδους που ακολουθούσα και επέκρινε τις επιλογές μου χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.  Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι έχω συμμετάσχει και έχω εκπονήσει αρκετές  τεχνικές, περιβαλλοντικές και γεωτεχνικές μελέτες ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου  να συμπεριφέρομαι σαν κομματικός γραφειοκράτης και αυλοκόλακας, προσκολλημένος στην απόλυτη τυπικότητα, κινούμενος απαρέγκλιτα στις ράγες της ''κομματικής πειθαρχίας'' αδιαφορώντας  για την δημιουργία κλίματος ανανέωσης  και καινοτομίας.

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω σε καθεστώς φόβου, λογοκρισίας και σε ένα περιβάλλον  έντονης υποκρισίας και εμπάθειας στο πρόσωπo μου. Δεν ανέχομαι να γίνομαι αποδέκτης απαξιωτικών και ειρωνικών σχολίων από κανέναν γι' αυτό και αποχωρώ.

                                                                       

Με εκτίμηση

Πλέσσιας Θεόδωρος


32 Σχόλια

Βόμβα μεγατόνων

και πολύ έκατσε...

πώς το 'χετε εκεί στο συριζα; όταν συγκρούεστε με το γραμματέα (ή οταν σας την πέφτει έστω) βάζετε τις φωνές ή απευθύνεστε στα άλλα μέλη σας και στα όργανα; ο πολύς ακτιβισμός θα σας φάει φοβάμαι. Αν αντιμετώπιζετε το γραμματέα σας ως προϊστάμενο έχετε μείνει λίγες δεκαετίες πίσω. Αν είστε και νέος, όπως λέτε, και τα παρατάτε με αυτόν τον τρόπο μετα από μια σύγκρουση, είναι πολύ δυσοίωνα τα πράγματα. Χρήσιμος ο παρορμητισμός, αλλά η μεθοδικότητα είναι μακράν αποτελεσματικότερη. Ίσως πάλι να είστε πολύ νέος και να μην είχατε ακόμη την ευκαιρία να το διαπιστώσετε. Θα μάθουμε, φαντάζομαι, και τις λεπτομέρειες.

Αφίξεις και αναχωρήσεις σε ένα κόμμα που μέρα με τη μέρα συνεχώς δυναμώνει και προχωράει για την κυβερνητική εξουσία, θα υπάρξουν κι' άλλες. Όποιος δεν μπορεί να αντέξει και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που βάζει η καθημερινότητα του μαζικού κινήματος, αναπόφευκτα θα "κατέβει από το τραίνο."

Ας μας πει ο Συριζαιος γιατί αυτό το μαζικό κίνημα δεν μπορεί να γεμίσει μια πλατεία Αγ. Βασιλείου;; Την δυσαρέσκεια του κόσμου εισπραξατε ...μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα...

Πω πω χάσαμε τον σωτήρα μας. Τωρα γρήγορα στον ΤΣΙΑΜΟΥΛΟ

Έναν νέο είχατε και τον φάγατε τον καημένο...

Είναι η δεύτερη παραίτηση στο 4 μηνο άμα πάνε έτσι στο τέλος θα μείνουνε και 4-5 και ο γραμματέας....Σε 3-4 χρονάκια πάλι στο 3% θα είστε...

Προς: Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 21 Μαρ 2014 - 13:47 Το μαζικό κίνημα δεν μετριέται ΜΟΝΟ από το γέμισμα μιας πλατείας, ούτε με το πόσοι συμμετέχουν σε μία απεργία. Η κοινωνία του 2014 συνεχώς ψάχνεται να αναδείξει τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αγώνα και πάλης, και μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα (Σωματεία, συλλόγους, κ.λ.π.) όπως ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, FACEBOOK, TWITTER κ.α. Όσο για τη δυσαρέσκεια του κόσμου, "ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ - ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ"

ΣΥΡΙΖΑΙΕ είσαι αυτό που διώχνει όλους τους εχέφρονες από την ενασχόληση με την πολιτική. Κομματόσκυλο.

Προς: Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 21 Μαρ 2014 - 14:45 Όσο εσένα και κάποιους άλλους όμοιούς σου σας ενοχλώ, άλλο τόσο με πείθετε ότι ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΩ! ! !

Ενας αξιζε και τον διωξατε....

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ΄΄΄΄΄΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ

Μετα την Πανυ παει και ο Θόδωρος ... τους εχει εξοντωσει όλους ο Κουνελης - Ζαχαριας και Σια ε.ε.

Λάθος επιλογή Θεόδωρε. Προσωπικές αντιπάθειες και συμπάθειες πάντα θα υπάρχουν. Οταν υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που χαίρονται να συνεργάζονται μαζί σου θα πρέπει να αγνοείς τη συμπεριφορά δύο τριών. Είναι αδύνατο να συμφωνείς και να τα πηγαίνεις καλά με όλους! Είναι αδύνατο από τη φύση την ίδια! Λίγο παραπάνω πίσμα ήθελε και θα κατάφερνες να διεκδικίσεις τον λόγο και το ρόλο που ζητάς! Το μυστικό είναι στο να καταφέρεις να αντέχεις κάθε φορά μέχρι το επόμενο σκαλοπάτι! Μετά ηρεμείς και σκέφτεσαι αν θες να πας για το επόμενο! Μακάρι στο μέλλον να συνεργαστούμε και πάλι. Σύριζα δεν είναι μόνο ο κάθε γραμματέας ή ο κάθε συντονιστής. Αυτοί είναι κι αύριο δεν είναι. Σύριζα είναι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που ναι μεν δε φαινόμαστε αλλά "δια βοής", και μόνο, επιρεάζουμε πολλές αποφάσεις! Ξανασκέψουτο φίλε! :)

Προς: Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 21 Μαρ 2014 - 17:14 Απάντηση Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω . . . . Α Π Ο Λ Υ Τ Α ! ! !

Δηλαδή, πρέπει ο κάθε Θεόδωρος να υφίσταται τα παιχνίδια του κάθε γραμματέα και του κάθε συντονιστή που κατασκευάζουν και συντηρούν την εξουσία τους, στο όνομα του καλού του τόπου; Και γιατί δεν το σκέφτονται έτσι ο κάθε γραμματέας και ο κάθε συντονιστής; Μια απάντηση, παρακαλώ.

Ο Στάλιν είναι ο γραμματέας.....

Oταν μπήκε στη στρούγκα δεν ήξερε τους τσοπάνηδες;

Που πάμε ωρεεεε ;;;;

Γάμα χαιρετισμοί

Σιγα την απωλεια...

κουνελη ασε την καρεκλα για κανεναν αλλο πιο νεο με οραματα.μια ζωη στο 3% ησουν.δεν εκανες τιποτα ουσιαστικο τοσα χρονια.ενας βολεμενος δεινοσαυρος εισαι και εσυ.πες μας αντιο και ασε τους νεους να δουλεψουν για το καλο του τοπου

Μηπως θοδωρη ειναι αλλοι οι λογοι της παρετησης σου?Μηπως επειδη δεν βγηκε ο δικος σου αντιπεριφεριαρχης σε χρησιμοποιοι ως εξηλαστηριο θυμα για να μας τον επιβαλουν απο πανω?Οι λογοι που επικαλισε ειναι για κλαματα.Δεν φευγεις απο ενα κομμα επειδη ηρθες σε αντιθεση με τον συντονιστη,για ενα κειμενο.Αλλοι ειναι οι λογοι.Δειχνει ανωριμοτιτα.και ευθυνη σε αυτον που σου πειρε το βιογραφικο.Εξελιχθεικες πολυ νωρις.Μεσα σε 4 μηνες εγινες μελος της Ν.Ε.Γιατι δεν τα εβαλες στην νομαρχειακη επιτροπη που συνεδριασε την τεταρτη?

Παπαδόπουλε πες μας τι θα κανεις για τον Βουδουρη και ασε το Θοδωρακη ησυχο. θα τον βρει τον δρομο του... Οταν δεν εισαι στα γραφεια να δεις τι γινεται πως κρινεις ; Αλλα Παπαγαλακι ησουνα και παπαγαλακια θα μεινεις... Αλλος ενας συνταξιουχος εισαι που κανεις ρηχη και αβασανιστη κριτικη..

Τι δουλεια ειχες παιδι μου με τα απομειναρια του ΚΚΕ ;; Δεν ηξερες δεν ρωταγες ;; 30 χρονια η ιδια ιστορια...

Φιλε ανωνυμε να κανεις τα σχολια επωνημα αμα θες να φορας παντελονια,αλιως να βαλεις την ουρα στα σκελια και να μην μιλας.Φενεται οτι πεζεται παιχνιδι με τον αντιπεριφεριαρχη και αν γινει επιβολη απο τα πανω αλλου αντιπεριφεριαρχη απο αυτον που εχει αποφασισει η νομαρχιακη επιτροπη θα ψαχνοσασται αν ψυφισαται εσεις οι ιδιοι τον βουδουρη.Η νορχιακη επιτροπη αποφασισε με μεγαλη πλειοψιφια 9 μελη υπερ του δικηγορου Γατσοπουλου και απο 4 ψηφους ελαβαν θεοχαρης και χουζουρης.Επειδη ο βουδουρης θα πατωσει οι μονοι που θα εκλεχτουν θα ειναι οι αντιπεριφεριαρχες και οχι ολοι,ο δε βουδουρης δεν θα κατσει ουτε ωρα στην αντιπολιτευση.Θα κατση να περνει 100 ευρω την συνεδριαση και θα αφισει το βουλευτιλικη?Φιλε θοδωρη οποια προβληματα ειχες με τον συντονιστη επρεπε να τα βαλεις στην νομαρχιακη και οχι να παραιτιθεις.Θα σε περιμενω να σε ακουσω στην επομενη νομαρχιακη.

Παπαδόπουλε, σε πολλά που γράφεις έχεις δίκιο, αλλά δεν νομίζω ότι η συντήρηση του θέματος και σε όλους αυτούς τους διάφορους "Anonymous" (διότι δεν πρόκειται για έναν, αλλά πολλούς, παρ' όλο που τους βολεύει ένα κοινό ψευδώνυμο) με αντικρουόμενες μεταξύ τους θέσεις και απόψεις, πρέπει να τους κάνεις την "τιμή" να ασχολείσαι μαζί τους μέσω internet. Μην αποκλείεις δε το γεγονός, ορισμένοι απ' αυτούς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνον. Φίλε Γιώργο αυτά τα έχουμε ξαναζήσει και στο παρελθόν, τότε που δεν υπήρχαν τα BLOGS, κ.λ.π., αλλά η ίντριγκα, η ρουφιανιά, η προβοκατόρικη και όχι η βελτιωτική κριτική, και η υπόγεια και εν κρυπτώ πρόκληση έχει κοντά ποδάρια.

ΣΥΡΙΖΑΙΕ, όση κάθε καλή διάθεση να καταβάλω δεν μπορώ να αναγνωρίσω καλή πίστη στα λόγια σου. Ο εχθρός μου σήμερα είναι το καθεστώς που έχει ξεμείνει από τα απομεινάρια και τις φρούδες ελπίδες της πτώσης της χούντας, ρε ΣΥΡΙΖΑΙΕ. Αύριο, αν τα πράγματα πάνε όπως διαφαίνεται και αν το σημερινό καθεστώς δεν προσφύγει σε ανοιχτή εκτροπή του πολιτεύματος (ικανοί είναι με τους Βορίδηδες, τους Μπαλτάκους και τα άλλα λυσσασμένα σκυλιά), ο Σύριζα θα αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα, ρε ΣΥΡΙΖΑΙΕ. Και η κοινωνία, αυτή η ακαλλιέργητη πολιτικά ελληνική κοινωνία που σύρεται πίσω από κάθε λογής τυχοδιώκτες, θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Εγώ θέλω αναβάθμιση της πολιτικής, δεν θέλω να πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα μου, ρε ΣΥΡΙΖΑΙΕ, δεν είμαι χούλιγκαν, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ, ρε ΣΥΡΙΖΑΙΕ. Στους ανώνυμους που γράφουν εδώ μέσα υπάρχουν και αυτοί που δεν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να κουβαλήσουν νερό στην αντίπαλη ομάδα, ρε ΣΥΡΙΖΑΙΕ, αυτοί που θεωρούν προσβολή να είναι οπαδοί, ρε ΣΥΡΙΖΑΙΕ. Πες μου κάτι, λοιπόν...

Έχω να σου κάνω μερικές επισημάνσεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε την εκλογική του επιρροή από το 4,5% στο 17% και στις επαναλειπτικές εκλογές στο 27%, κατά τη γνώμη μου, μεταξύ των πολλών αιτιών και παραμέτρων, λειτούργησαν και οι παρακάτω: α) Ο συντηρητικός - δεξιός ψηφοφόρος που έκανε την υπέρβαση και είπε: Δεν πάει άλλο, τόσα χρόνια τους στηρίζω και φυσικά τους ψηφίζω, αυτή τη φορά θα τους τιμωρήσω και θα ψηφίσω Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α . β) Ο προοδευτικός με σοσιαλιστικές ιδέες ψηφοφόρος που μέχρι πρότινος υποστήριζε ΠΑΣΟΚ, διαπίστωσε ότι το κόμμα του αποχώρησε από τις προοδευτικές και σοσιαλιστικές ιδέες και έστριψε ΔΕΞΙΑ. Γι'αυτό προσχώρησε τουλάχιστον σαν όραμα και ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πιο Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α από εκεί που βρίσκεται σήμερα το πρώην κόμμα του. γ) Ο οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, με αριστερές καταβολές και βιώματα, συνειδητοποίησε ότι η πολιτική του κόμματος στις σημερινές συνθήκες και συγκυρίες είναι αδιέξοδη, αναποτελεσματική διασπαστική και ατελέσφορη, έτσι και αυτός έκανε το μεγάλο βήμα και ακολούθησε (εκλογικά τουλάχιστον) τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε στην Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α θεωρεί ότι παραμένει. ΕΑΜ ΟΜΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ Δ Ε Ξ Ι Α στους παραπάνω ψηφοφόρους προκύπτουν τα παρακάτω ερωτηματικά και προβληματισμοί: α') Ο συντηρητικός ψηφοφόρος θα αναρωτηθεί και θα πεί: Εγώ έκανα την υπέρβαση γιατί την ΔΕΞΙΑ την έχω χορτάσει και θέλω να σας εμπιστευθώ για κάτι το καλύτερο, όχι να με φέρετε εκεί από όπου έφυγα! Αν ήξερα έτσι κακώς έφυγα! β') Ο πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, που μέσα του ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει και να πάρει τη θέση σε δύναμη, σε επιρροή και σε οράματα που είχε κάποτε το "Κίνημα" θα απαγοητευθεί με το όποιο "δεξιό φλάς" βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ! γ') Ο πρώην οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ θα διαπιστώσει ότι τα λεγόμενα της ηγεσίας οτι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελλεί δεκανίκι του κεφαλαίου και του καπιταλισμού, δυστυχώς στην πράξη επιβεβαιώνεται (η ηγεσία)! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Η !.!.!

Μπορεί να είναι άσχετο με την παραίτηση του κάθε ένα, είναι όμως σχετικό με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και με τις ευθύνες του πολιτικού κόσμου γι' αυτήν, εγώ έχω να κάνω την εξής διαπίστωση: ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (και από αηδία). Οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα τον περίμενα πολύ υψηλότερο.