Παπαζαχαρίας: Ψευδείς ειδήσεις για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη

Παπαζαχαρίας: Ψευδείς ειδήσεις για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη

Απρίλιος 10, 2019 - 10:04
19 σχόλια

Σχόλιο του Γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Τάσου Παπαζαχαρία για το θέμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

"Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α φίλες και φίλοι μου και όμορφα να περνάτε!
Μεγάλη σπεκουλα άρχισαν να κάνουν στη Τρίπολη στελέχη της Ν.Δ που δραστηριοποιούνται στη τοπική αυτοδιοίκηση και της ΔΑΠ στο φοιτητικό κίνημα, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη παιδεία και συγκεκριμένα για τα όσα αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις μιλάνε για υποβάθμιση των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου πρώτα στη Τρίπολη και μετά σε όλο το εύρος του!

Οι δικές μου πληροφορίες είναι εντελώς αντίθετες και μιλάνε για αναβάθμιση αφού το νομοσχέδιο ικανοποιεί πλήρως τις προσδοκίες μας!

1ο. Έρχονται νέες σχολές και νέα τμήματα!
2ο. Ανατίθεται η ίδρυση κτηνιατρικής σχολής σε επιτροπή μελέτης ως είθισται! Και
3ο. Παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις του νυν Ψυχιατρείου στο Πανεπιστήμιο που το ζητάει η πρυτανεία διακαώς!"

 


19 Σχόλια

Δεν είναι σπέκουλα της ΝΔ αγαπητέ. Το λένε σύσσωμοι οι καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών οι οποίοι χθες ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εσείς που ήσασταν να τα πείτε αυτά;

Κύριε Παπαζαχαρία, Οι πληροφορίες σας είναι λάθος. Περάστε, αν ξέρετε που είναι, από το Πανεπιστήμιο να μιλήσετε μαζί με τον κόσμο εκεί και να ενημερωθείτε. Και σας παρακαλώ, μην μαυρίζετε τον αγώνα των φοιτητών και των διδασκόντων μπλέκοντας μικρο-πολιτικά συμφέροντα! Ποια ΝΔ και ποια ΔΑΠ, αυτοί που τραμπουκίζουν τους φοιτητές για να μην κάνουν κινητοποιήσεις; Σας παρακαλώ! Σας διαβεβαιώ δεν υπάρχει καμία υποκίνηση. Ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούστε τους νέους μας! Για μια φορά, ακούστε τι σας λένε! Και δείτε τους στα μάτια. Αφήστε τις εκλογές και τα κόμματα στην άκρη. Για μια φορά.

κλασσικος παπαζαχαριας προσπαθει να κανει το ασπρο μαυρο... σε έχουμε μάθει τάσο

Αναβάθμιση επίσης είναι το να υποβιβάζεται το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο επίπεδο των τμημάτων που προέρχονται από τα ΤΕΙ και να χάνουν οι απόφοιτοί του τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Αναβάθμιση να εντάσσεται το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε σχολή με έδρα την Πάτρα και να μπαίνει κάτω από την επιτροπεία τμημάτων που προέρχονται από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Αναβάθμιση και η πλήρως αδικαιολόγητη άρνηση του Υπουργείου να φτιάξει τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στην Τρίπολη, ενώ φτιάχνει στο Δυτικής Μακεδονίας. Υποθέτω ότι και στη δική σας θεώρηση, η Πτολεμαΐδα είναι πιο σημαντική από τη Μεγαλόπολη. Αναβάθμιση τα "άδεια πουκάμισα", τμήματα που είναι μόνο σχεδιασμοί επί χάρτου και θα μείνουν κενό γράμμα. Η επιτροπή για την Κτηνιατρική, πότε θα ολοκληρώσει τις εργασίες της, τι θα πει, ποιος θα το υλοποιήσει και με τι πόρους; Το παρελθόν μας έχει δείξει με μεγάλη σαφήνεια ποιο είναι το μέλλον τέτοιων διαδικασιών.

Δηλαδή με τρόπο μας λέτε ότι οι φοιτητές του τμήματος και οι καθηγητές, δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Μπορείτε όποτε θέλετε να πάτε να τους κάνετε μια ενημέρωση , θα έχει ενδιαφέρον!!

Κ.Παπαζαχαρία.Βάσει Νομοσχ/δίου Στην Κοζάνη Καταργεί το ΤΕΙ [ΣΤΕΦ] και το εντάσσει στις Πολυτεχνικές. Αρθ. 21 σελ 49-50 Στη Σχολή Θετικών Επιστημ. που ιδρύει–Καστοριά- εντάσσει το τμήμα Πληροφ/κης. Αρθ. 14 Στη Σχολή Θετ.Επ. που ιδρύει –Καβάλα - εντάσσει το τμήμα Πληροφ/κης. Αρθ. 2 Όλα τα τμήματα Πληρ/κής ΕΚΠΑ,ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ,κλπ τα εντάσσει στις ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ή Σχ.Τεχν/κών. Επιστ. Και Πληρ/κής μα ΚΑΝΕΝΑ σε Σχολή Μηχανικών [4ετούς] Το τμήμα Πληρ/κής και Τηλεπ/νιών ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι το ΜΟΝΟ που Υποβαθμίζει. Για το συγκεκριμένο Τμήμα καλύπτονται οι προσδοκίες σας???Πως Αναβαθμίζεται??

Έρχονται τόσες νέες Σχολές που δε χωράνε και η μία θα πάει στην Πάτρα. Επίσης στην Πάτρα θα παραμείνουν τρία Τμήματα για χωροταξικούς λόγους – το ψυχιατρείο δε μας χωράει όλους (δημότες, εργαζόμενους και φοιτητές). Tα τμήματα που ιδρύονται είναι πάρα πολλά και δε μπαίνουν στο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών γιατί δε φθάνει η προμήθεια σε χαρτί. Θα μπουν όμως άμεσα μαζί με το ενεργειακό τμήμα που ιδρύθηκε το 2002 αλλά είχε κάποια ψιλοπροβληματάκια και δε λειτούργησε μέχρι φέτος. Αν έχετε τους Πατρινούς για ηλίθιους κοιτάξτε και τον καθρέφτη. Δεν προσαρτήσαμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

αναβάθμιση είναι η απόκτηση του τίτλου μηχανικού από ένα τμήμα με πολύ μικρή βάση εισαγωγής που κινδύνευε με εξαφάνιση. στηρίξτε την πόλη μας με ουσιώδεις προτάσεις και όχι με φανφάρες

@ 15:23 όπως θα σου απαντούσε και ντόπιος dr αναβαθμισθείς από καθηγητής ΤΕΙ σε καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής λόγω νομοθετικής ρύθμισης, όλα μια ιδέα είναι

Αυτό περι ψευδών ειδήσεων... το μόνο που κάνεις είναι να καις τέτοιες περιπτώσεις που είναι όντως ψευδείς ειδήσεις. Αν κατάλαβες, σου λέω πως κάνεις κακό στο κόμμα σου. Για το βοσκό το ξέρεις το ανέκδοτο.

Τάσο, ξέρεις κατά που πέφτει το Πανεπιστήμιο; Βασικά, ξέρεις τι είναι το Πανεπιστήμιο;

Οχι και ψευδείς, ο Αλέκσης με την μοναδική του συγκρότηση τις αποκαλεί ψευδές ειδήσεις.

Μη βλέπετε τη πιο σοβαρή επένδυση ενός κράτους που είναι η παιδεία σαν σουβλάκια, εσπρέσσο, πίτσες και πιτογυρους!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.