Παπασταματάκης: Ο ΙΣΑ θα επέμβει για το θάνατο του 34χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης (video)

Παπασταματάκης: Ο ΙΣΑ θα επέμβει για το θάνατο του 34χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης (video)

Φεβρουάριος 18, 2013 - 13:43
5 σχόλια

Το δέσιμο ασθενών δεν επιτρέπεται και θεωρείται κακή ιατρική πρακτική

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας θα επέμβει και θα διερευνήσει από ιατρικής πλευράς τα αίτια του τραγικού συμβάντος με το θάνατο 34χρονου ασθενή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Αυτό δήλωσε πριν λίγη ώρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης.

Όπως τόνισε το γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου που εισήχθη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για να βρει την υγεία του και απανθρακώθηκε είναι τραγικό και έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της απομόνωσης του ασθενούς σημειώνοντας πως αυτή γίνεται για λίγη ώρα και υπό στενή επιτήρηση ενώ το δέσιμο απαγορεύεται και σε όλη την Ευρώπη θεωρείται κακή ιατρική πρακτική αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι για την καταστολή ενός διεγερτικού ασθενούς που σχετίζεται με την φαρμακευτική αγωγή.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε πως ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ από πλευράς 6ης ΥΠΕ ενώ έρευνα διεξάγει και η Αστυνομία με την Πυροσβεστική.

Ο κ. Παπασταματάκης έθιξε το θέμα της έλλειψης προσωπικού που είναι γενικό φαινόμενο ενώ τόνισε πως ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η υλοποίηση του προγράμματος "Ψυχαργώς".

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/8mYu-Amqljs


5 Σχόλια

Για την καταδίκη για φακελάκι του γυναικολόγου επενέβη, ή μέτρησε το επώνυμο του δικηγόρου του;

Το συμβάν δεν είναι ατύχημα. Είναι αποτέλεσμα τραγικών παραλείψεων και ανευθυνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, αποτέλεσμα επανελλειμένων εκπτώσεων σε όλα τα στάδια πρακτικής και διοίκησης του νοσοκομείου.

Ο ασθενής δεν πέθανε. Απεβίωσε καιώμενος ενω δεμένος στο κρεβάτι του υπο την προστασία του νοσοκομείου.

Ο ΙΣΑ καλό είναι να μαζευτεί και να αρχίσει να στηρίζει αυτούς για τους οποίους υπάρχει και πληρώνεται δηλαδή τους Γιατρούς. Αλίμονο εάν ο ΙΣ στραφεί κι αυτός εναντίον μας. Τα παιχνίδια κατα του κου Λυκουρεντζου στοχοποιοντας Γιατρούς των δυο Νοσοκομείων της Τρίπολης να σταματήσουν. Γιατί? Ουδείς αναμαρτητως? και όταν ανοίξουν οι ασκοί του αιολου θα πάρουν πολλούς. Και εσάς κύριε. Ο κος τυροβολας επιτελεί έργο τεράστιο σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες ψυχιατρικής. Εξετάζει και θεραπεύει ασθενείς επι 24ωρου βάσεως. Λειτουργεί σε ένα νοσοκομειο που η πολιτεία το έχει καταργήσει και ο κόσμος δεν θέλει να ακούει ότι υπάρχει αλλά το χρειάζεται για να κρύβει ακόμη τα άτομα με ψυχικά νοσήματα. Οι εργαζόμενοι επιτελούν το έργο τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και με χαμηλούς μισθούς. Το έγκλημα έγινε από ασθενή με ψυχιατρικό νοσημα. Αν ο ΙΣΑ και η η δημοσιογράφος αυτού θέλουν να κάνουν κάτι σημαντικό ας κάνουν μια βάρδια τον μήνα η την εβδομάδα στο ψυχιατρικό η στα τεπ να αλλάξουν κανένα ασθενή να προσπαθήσουν να κρατήσουν στο κρεβάτι ένα μεθυσμένο η ένα ψυχοπαθη και μετά να έρθουν να μιλήσουμε .. Θα με βρουν σίγουρα τότε.

Με όσο σεβασμό εμπνέει η προσωπικότητά Σας παρακαλώ να μου απαντήσετε αν ο περιορισμός επί κλίνης (δικλίνου) επιτρέπεται σε πολύ "άρρωστες" καταστάσεις που ζητάνε το δέσιμο, για να έρθει να δέσει.