Παπαηλιού: Θα δράσουμε με αλληλεγγύη στο προσφυγικό

Παπαηλιού: Θα δράσουμε με αλληλεγγύη στο προσφυγικό

Μάρτιος 11, 2016 - 11:37
2 σχόλια

Για το προσφυγικό κλήθηκαν να απαντήσουν δύο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την Πέμπτη 10 Μαρτίου από εκδήλωση για το ασφαλιστικό που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Το προσφυγικό είναι το καυτό θέμα το οποίο απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά τη χώρα μας, η οποία σηκώνει και το βάρος της ευθύνης της Ευρώπης στους ώμους της και καθημερινά δέχεται εκατοντάδες πρόσφυγες από θαλάσσης και από εδάφους οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα να βρεθούν στη Βόρεια Ευρώπη και να κάνουν μια νέα αρχή, αφήνοντας πίσω τους την ωμότητα του πολέμου.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού ανέφερε ότι το προσφυγικό υπερκαλύπτει όλα τα άλλα είναι ένα ζήτημα που θα αλλάξει την Ευρώπη, με την Ελλάδα να το αντιμετωπίζει με βάση των αρχών της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, οι οποίες, όπως είπε, ελλείπουν και στον κόσμο και στην Ευρώπη. Ως προς το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην Αρκαδία, ο κ. Παπαηλιού υπογράμμισε: «Αυτά θα τα δούμε στην πορεία».

Ο κ. Αραχωβίτης Σταύρος, βουλευτής Λακωνίας, σε ερώτημα για το αν έχει τεθεί το θέμα μεταφοράς προσφύγων στη Λακωνία, είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και από ό,τι φαίνεται, οδεύουμε προς λύση.

Αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, όπου διαχωρίστηκαν οι πρόσφυγες οι οποίες χρήζουν διεθνούς προστασίας και αιτούνται ασύλου και οι παράτυποι μετανάστες οι οποίοι θα επαναποοωθούνται πίσω στην Τουρκία, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει εκτόνωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

εχετε αποτυχει σε ολα εκτος απο το να διοριζετε μετακλητους κατι χαιβανια....φυγετε να τελειωνουμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.