Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ»: Το ποσοστό της σχολικής διαρροής των Ρομά ξεπερνά το 50% (vid)

Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ»: Το ποσοστό της σχολικής διαρροής των Ρομά ξεπερνά το 50% (vid)

Φεβρουάριος 04, 2023 - 11:00
12 σχόλια

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του προέδρου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» κ. Βασίλη Πάντζου στην Τρίπολη.

Μιλώντας στην κάμερα του arcadiaportal.gr ο κ. Πάντζος επεσήμανε ότι μέσα από τον διάλογο και τον σχεδιασμό σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη στοχεύουν  να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τους Ρομά εδώ και πολλά χρόνια και βάζουν εμπόδιο στην ομαλή κοινωνικής τους ένταξη.

Μια ολοκληρωμένη δράση για την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας Ρομά στους τομείς όπως η εκπαίδευση, η στέγαση, η υγεία και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού

 

Τα δικαιώματα των Ρομά αναγνωρίστηκαν το 1971, παρόλο που οι άνθρωποι αυτής της κοινότητας κατοικούν στην χώρα μας πάνω από 1.000 χρόνια και είναι Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με τον κ. Πάντζο, οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά είναι άθλιες, καθώς πολλές φορές δεν διαθέτουν ούτε νερό ούτε στέγη και η αυτή η εξαθλίωση δεν τιμά σε καμία περίπτωση το κράτος.

Στον τομέα της εργασίας, το ποσοστό ανεργίας του γυναικείου πληθυσμού των Ρομά ανέρχεται στο 90%, ενώ το ποσοστό που εγκαταλείπει το σχολείο είναι πάνω από 50%. Η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε άσχημο επίπεδο.

Επίσης αυτό που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια είναι «οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός» παρατήρησε ο κ. Πάντζος.  

Κλείνοντας, ο κ. Πάντζος τόνισε ότι για να επιτύχει η κοινωνική ένταξη θα πρέπει να συνυπάρξει αμοιβαίος σεβασμός και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δήλωση προέδρου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων - Ρομά


12 Σχόλια

Κ. Πάντζο μην μπερδεύστε. Στη Τρίπολη κανένα τσαντήρι δεν είναι χωρίς νερό διότι υπάρχει περίσευμα αμοιβαίου σεβασμού και αργαστής συνεργασίας από την αρμόδια δευατ. Κανένα πρόβλημα στέγασης στα παράνομα τσαντήρια, διότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου πετάει το μπαλάκι στη περιφέρεια με την αιτιολογία οτι δεν διαθέτει JCB. Ρεύμα έχετε όσο θέλετε για την οικοσυσκευή σας από τις κολόνες ηλεκτροφωτισμού του δήμου τρίπολης και πληρώνουν όλοι οι δημότες. Διαρροή 50% και παραπάνω στην εκπαίδευση έχετε αφού πάρετε το επίδομα και δεν χρειάζεται να φοιτήσουν άλλο τα παιδιά σας. Ε όχι και παράπονα!!!

Κλασσική εικόνα. Ένας Ρομά που ξέρει να χειρίζεται τη γλώσσα και παραδίπλα γλάστρες άλλοι Ρομά που καλά-καλά δεν μιλάνε ελληνικά

Οσα και να σας δωσει η πολιτεία ποτε δεν θα ειστε ευχαριστημένοι.Θελετε να κλεβετε, να μην πληρωνετε,να μην τιμωρειστε,και τα επιδοματα να πεφτουν στην ωρα τους.

Τιμή και δόξα στο Κώστα Τζιούμη που έχει δώσει λύσεις δια της σιωπής και όχι μόνο, στα προβλήματα που ταλανίζουν από το 1971 τους ευάλωτους συμπολίτες μας για να μπορούν να μας κλέβουν ανενόχλητοι.

Ελάτε στην Μαγούλα να δείτε χαλια.ελατε στην Τεγέα και για ψήφους.σας περιμένουμε ...

Θυμηθήτε συνέντευξη του Προέδρου, νομίζω, των Ρομά Απρίλιο 2020, τον πρώτο καιρό της καραντίνας του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων είπε: "...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ,...ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ..." Ποιός εκπρόσωπος πληθυσμιακής ομάδας ή εργασιακής ομάδας ή δεν ξέρω τι άλλο, ομολογεί ότι ΚΛΕΒΟΥΝ τα μέλη τους σε συνέντευξη στην τηλεόραση και...ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΑΤΤΕΙ να ζητήσει εξηγήσεις από αυτόν;;;!!!!

Ούτε εγώ έχω σπίτι, παρ ότι εργάζομαι από τα 18 μου, 22 συναπτά έτη. Δεν βλέπω όμως να ενδιαφέρθηκε κανείς…

Εκδόθηκε έκτακτο δελτίο μούγκας και για το τζουμέικο και για το σμυρνιωτακαίικο. Σμυρνιώτη μιας και θα είσαι ο επόμενος δήμαρχος ετοιμάσου να πάρεις τη καυτή πατάτα που θα σου ΠΑΡΑδώσει ο άλλος. Να ξέρεις ότι η καταγγελία δεν είναι κατά προσώπου, είναι κατά δημάρχου και των υπηρεσιών του δήμου. Ούτε παραγράφεται ούτε μπαίνει σε αρχείο. Χρησιμοποιείται όταν παραστεί ανάγκη για το αν οι πολίτες κλπ κλπ Γνωστή διαδικασία και βάσιμο τεκμήριο επι της έδρας και του ακροατηρίου...

10:55 Τι θα είναι ο Σμυρνιώτης; Ο επόμενος δήμαρχ...Μπουαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Καλό!!! Κι από ό,τι βλέπω μετά τη μπανάνα θα πάρει τώρα την πατάτα; Ξαναμπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

13:43 όσο για σένα βρες ένα καλό δικηγόρο και όχι από τα κονδύλια του δήμου, θα σου χρησιμεύσει...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.