Παναγιωτόπουλος: Με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα η αντιμετώπιση των εσωτερικών διαρροών

Παναγιωτόπουλος: Με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα η αντιμετώπιση των εσωτερικών διαρροών

Ιούνιος 10, 2022 - 15:45
0 σχόλια

Συνέχεια στο θέμα των διαρροών ευαίσθητων πληροφοριών από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο ο ίδιος έθεσε προ ημερών στη Βουλή, έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με συνέντευξή του στα «Νέα». Σε αυτή, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως «η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως πχ αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή» και πρόσθεσε πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση».

Η απάντηση του στη σχετική ερώτηση, ήταν η ακόλουθη: «Δεν αναφέρομαι στο Πεντάγωνο ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και άνω. Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως πχ αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.