«Παγιδευμένα» τα τηλέφωνα μελών της Επιτροπής Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου;

«Παγιδευμένα» τα τηλέφωνα μελών της Επιτροπής Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου;

Φεβρουάριος 21, 2024 - 19:45
1 σχόλια

Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν ίχνη κατασκοπευτικού λογισμικού στα τηλέφωνα εκλεγμένων πολιτικών αλλά και μελών του προσωπικού της Επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας (SEDE).

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν εκπρόσωποι του οργάνου - σε εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα - τα τηλέφωνα των μελών του ΕΚ και του προσωπικού της συγκεκριμένης υποεπιτροπής «χτυπήθηκαν» με λογισμικό παρακολούθησης.

Στο ίδιο μήνυμα όλα τα μέλη της υποεπιτροπής καλούνται να παραδώσουν για έλεγχο τα προσωπικά τους τηλέφωνα τους στην αρμόδια υπηρεσία του Οργάνου προκειμένου να ελεγχθούν για κατασκοπευτικό λογισμικό.

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του Politico, μια εσωτερική έρευνα έδειξε ότι η κυβερνοασφάλεια του θεσμού «δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα διεθνή πρότυπα» και «δεν είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το επίπεδο απειλής» που θέτουν πλέον χάκερς χρηματοδοτούμενοι από κυβερνήσεις τρίτων χωρών.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κοίτα που δεν μπορούν να προστατεύσουν τους ευρωβουλευτές της Ε.Ε. και θέλουν να προστατεύσουν και τους πολίτες της Ε.Ε.,βρε σε τι περιβάλλον που ζούμε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.