Το όχημα της Google Street View στην Τρίπολη

Το όχημα της Google Street View στην Τρίπολη

Ιούλιος 29, 2014 - 19:00
3 σχόλια

Στην Τρίπολη εθεάθει το πρωί το όχημα της εταιρείας Google το οποίο  «σαρώνει» τους δρόμους της περιοχής. Η πόλη μας σε λίγο θα έχει πανοραμικές φωτογραφίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μέσω της υπηρεσίας Street View σε υπολογιστή, tablet ή smartphone.

Η ευρύτατα δημοφιλής εφαρμογή αυτή η οποία μπορεί να σας ενθουσιάσει, είναι ήδη διαθέσιμη σε πολλές ώρες παγκοσμίως και η Ελλάδα γίνεται η 56η χώρα που εισέρχεται στο Street View. Μπορεί να προβάλει, μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου, τρισδιάστατα την διεύθυνση που θα πληκτρολογήσετε και να δείτε το δρόμο που ζείτε, τη γειτονιά σας και τελικά το σπίτι σας.

Στην Πελοπόννησο θα βρίσκεται το συγκεκριμένο όχημα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Το Street View ξεκίνησε ως πειραματικό έργο, στο οποίο φόρτωσαν πολλούς υπολογιστές στο πίσω μέρος ενός SUV, και έβαλαν κάμερες, συσκευές λέιζερ και μια συσκευή GPS. Στο site της εταιρίας οι τεχνικοί  αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Ξεκινήσαμε να συλλέγουμε τις πρώτες μας εικόνες. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από όταν ξεκινήσαμε στις ΗΠΑ το 2007. Σήμερα έχουμε επεκτείνει τις πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών ώστε να περιλαμβάνουν τοποθεσίες και στις επτά ηπείρους.


3 Σχόλια

<p>Οποιος το βλέπει να τους κανει κ**** δάχτυλο ή να τους μουτζώνει! Σιγα σιγα ο μεγαλος αδερφος μπαίνει στη ζωή μας. Σε μερικά χρόνια και live η μετάδοση στο τι γίνεται σε κάθε πόλη.</p>

Για εμένα η απορία παραμένει να είναι το "γιατί να έρθει και τρίτη φορά" ενώ η χαρτογράφηση έχει ήδη γίνει από το 2011 ???

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.