Όταν ο Σμυρνιώτης συνάντησε τον Τατούλη!

Όταν ο Σμυρνιώτης συνάντησε τον Τατούλη!

Ιούλιος 19, 2011 - 13:29
5 σχόλια

-Αφορμή η σύσκεψη για το νέο κατάστημα φυλακών
-Γιατί περίμεναν το Νίκα και όχι το Σμυρνιώτη; Τι είπε ο Τατούλης στο Δήμαρχο και πως.. τον παρέκαμψε!

  Ήταν μια συνάντηση που πολλοί ανέμεναν από καιρό δεδομένης την ύπαρξης των… φημών που θέλουν Δήμαρχο Τριπόλεως και Περιφερειάρχη να μην τα έχουν και τόσο καλά μεταξύ τους! Η προσοχή στράφηκε λοιπόν στα δυο πρόσωπα χθες στην σύσκεψη για τις νέες φυλακές την οποίαν συγκάλεσε ο περιφερειάρχης κ αι στην οποίαν ο Δήμαρχος Τρίπολης έφτασε καθυστερημένος!

Η Σύσκεψη αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση γεγονός που στηλίτευσε ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος και όχι αδίκως αφού κάθε φορά η κάθε συνάντηση καθυστερεί στην έναρξή της. Αιτία της καθυστέρησης ετούτη τη φορά όχι ο Περιφερειάρχης αλλά ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ο Δήμαρχος είχε μπλοκαριστεί από την απεργία των ταξί και γι αυτό καθυστέρησε,, το ουσιαστικό όμως δεν είναι εδώ αλλά στο σημείο της έντονης ανησυχίας από πλευράς περιφέρειας προς το πρόσωπο του Δημάρχου. Τουλάχιστον 2 φορές του τηλεφώνησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου παρακαλώντας τους υπολοίπους να κάνουν υπομονή αφου ο κ. Νίκας έφτανε! Ο κ. Νίκας να υπενθυμίσουμε που είχε βρεθεί στο μάτι του .. περιφερειάρχη όταν είχε δράσει αυτόνομα αναφορικά με τον περιφερειακό της Καλαμάτας. Μάλιστα ο Πέτρος Τατούλης είχε δώσει τότε και συνέντευξη τύπου από την Καλαμάτα διευκρινίζοντας πως αυτές οι κινήσεις είναι ευθύνη του ιδίου και όχι του κάθε Δημάρχου ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να τις κάνει…
Μετά από αυτό το παρασκήνιο λοιπόν των περασμένων μηνών η σύσκεψη ανέμενε τον κ. Νίκα τηλεφωνώντας του και 2 φόρες, δεν ανέμενε όμως το Δήμαρχο της Τριπόλεως! Περισσότερο σημαντική η παρουσία του Δημάρχου της Καλαμάτας από το Δήμαρχο της έδρας; Ίσως και ναι αφού στην πορεία της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να εκθειάσει και τις κινήσεις Νίκα και την πολιτική του ( έγινε λόγος για περιφερειακή συνείδηση ξεπερνώντας ο Περιφερειάρχης το γεγονός ότι ο Δήμαρχος ήρθε καθ όλα έτοιμος να πάρει το νέο κατάστημα φυλακών, αδιαφορώντας για τον περιφερειακό σχεδιασμό), αλλά και την πόλη της Καλαμάτας η οποία ως είπε: «Η Καλαμάτα για εμάς είναι η μεγάλη ενδοχώρα. Στηριζόμαστε στην Καλαμάτα. Δεν μπορούμε να μην στηριζόμαστε σε αυτήν., έχει λιμάνι, αεροδρόμιο, δυναμική. Χαίρομαι που μπαίνεις μπροστά και στηρίζεις το διακριτό ρόλο των πόλεων.»
Κατά την  είσοδο τώρα του Δημάρχου ουδείς τον ανήγγειλε , αν και συνηθίζεται όταν μπαίνει κάποιος καθυστερημένα ο προεδρεύων της σύσκεψης να ενημερώνει για την παρουσία , τους υπολοίπους, ουδείς το έπραξε σε αυτήν την περίπτωση με τον Πέτρο Τατούλη να δίνει μάλιστα το λόγο πρώτα στον Π. Νίκα και όχι στο Γιάννη Σμυρνιώτη! Ο λόγος δεν εδόθη ούτε και μετά τον Π. Νίκα αφού τον έλαβε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Π. Μπούρας για να ακολουθήσει τελευταίος από τους Δημάρχους ο Γιάννης Σμυρνιώτης.
Ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του είπε: Χαίρομαι που μετά από πρωτοβουλία της πολιτείας επανέρχεται το θέμα που απασχόλησε πριν από 15 χρόνια την ευρύτερη κοινωνία χωρίς αίσιο αποτέλεσμα. Στην τότε απόπειρα επικράτησαν απόψεις που δεδομένης της τότε κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας , δεν επέτρεψαν την υλοποίηση της . Σαν δήμος διεκδικούμε το αυτονόητο. Να αντικατασταθεί το υπάρχον κατάστημα, για τις συνθήκες διαβίωσης αναφέρθηκαν οι προλαλήσαντες από ένα σύγχρονο κατάστημα που θα προσφέρει τουλάχιστον ανθρώπινες υπηρεσίες. Θα είμαστε παρόντες στην συζήτηση. Το υφιστάμενο κατάστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν πρόκειται για σωφρονιστικό κατάστημα αλλά αποθήκη ανθρώπων».
Ο Γ. Σμυρνιώτης εκθείασε την πρωτοβουλία της Πολιτείας παραλείποντας την όποια αναφορά στην Περιφέρεια με αποτέλεσμα ο Περιφερειάρχης να.. δράσει συμπληρωματικά στα όσα ειπώθηκαν. «Δηλαδή δεν υπάρχει πρόταση από την πλευρά του Δήμου; Το διευκρινίζω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και παρερμηνείες» είπε χαμογελώντας ο Π. Τατούλης καρφώνοντας το Δήμαρχο ουσιαστικά για την μη αναφορά πρότασης  και ετοιμότητας έναντι πάντα της Καλαμάτας και του Π.Νίκα. Το σημειώνουμε διότι δεν παρενέβη στην τοποθέτηση Μπούρα η οποία επίσης δεν περιείχε συγκεκριμένη πρόταση! « Έχουμε αρκετές προτάσεις , είχε μπει σε συζήτηση ένας χώρος που τελικά δεν κάνει αλλά έχουμε εναλλακτικούς. Θα έχουμε συγκεκριμένη πρόταση μέσα στο μήνα» απάντησε ο Γιάννης Σμυρνιώτης και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η.. συνάντηση των 2 αντρών!
 


5 Σχόλια

ΜΕΤΑ ΤΟ ΆΔΕΙΑΣΜΑ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ??

ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΝΤΡΑ.ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ!

Τελικά ο κόσμος χάνεται και ο Τατούλης ασχολείται μόνο με τις εμμονές του!!! Σαν τα μικρά παιδιά!

Από λύση βέβαι ...... κουβέντα!!!! Ας φτιάξουμε τώρα ένα αεροδρομιάκη!!!!!!!!!

όταν μιλάμε για έργα,....μιλάει το χρήμα. Αρκεί να τα βρούνε και μετά όλα μέλι γάλα...