Όταν ήμασταν μαθητές στην Τρίπολη το 1962

Όταν ήμασταν μαθητές στην Τρίπολη το 1962

Σεπτέμβριος 09, 2015 - 10:09
0 σχόλια

Τα μαθητικά χρόνια ποτέ δεν αφήνουν τη μνήμη. Χρόνια ξεγνοιασιάς, χρόνια του άλφα και του βήτα, των ασκήσεων και των εξετάσεων, χρόνια που οι περισσότεροι από εμάς έκαναν τους καλύτερούς τους φίλους και δέθηκαν με αναμνήσεις για πάντα.

Ποιος δεν θυμάται την πρώτη μέρα στο σχολείο, στην αρχή κάθε σχολικού έτους; Συνήθως την 11η Σεπτεμβρίου, όπως και εφέτος, οι πόρτες των σχολείων άνοιγαν για να υποδεχθούν τους μαθητές. Τα πρωτάκια κάθε τάξης να μην ξέρουν τι τα περιμένει, τα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουν ήδη πηγαδάκια στο προαύλιο, η προσευχή, η ομιλία του διευθυντή ή της διευθύντριας, το πρόγραμμα, οι αυστηροί και οι ελαστικοί δάσκαλοι, ξύσματα από μολύβι και καθαρά τετράδια.

Η φωτογραφία απεικονίζει μια στιγμή στον χρόνο. Ανήκει στο προσωπικό αρχείο του Ι.Σ. και στο ασπρόμαυρο της μνήμης της απαθανατίζονται οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, το σχολικό έτος 1962-63. Στο κέντρο, ποζάρει με αυστηρό βλέμμα ο δάσκαλος Ν. Σαβόπουλος.

Τα κοντά μαλλιά των αγοριών, οι κορδέλες των κοριτσιών, τα περίσσια χαμόγελα, μια στιγμή μόνο από τις τόσες σχολικές αναμνήσεις που όλοι κρατάμε μέσα μας, από τη μεταπολεμική Τρίπολη που ανέκαμπτε. Αναγνωρίζει κανείς σας το πρόσωπό του σε τούτη τη φωτογραφία;


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.