Ως την Ιθάκη «ταξίδεψε» το θεατρόφιλο κοινό της Τρίπολης (pics,vid)

Ως την Ιθάκη «ταξίδεψε» το θεατρόφιλο κοινό της Τρίπολης (pics,vid)

Μάιος 07, 2016 - 22:28
2 σχόλια

«Δεκατρία φεγγάρια ως την Ιθάκη»

Η Εταιρεία Πολιτισμού & Κοινωνικής Ψυχαγωγίας ''ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ'', παρουσίασε με επιτυχία, τη θεατρική παράσταση  «Δεκατρία φεγγάρια ως την Ιθάκη»  το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 21:00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης υπό την αιγίδα της UNESCO και του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών ''Ιωάννης Καποδίστριας''. 

Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο έμμετρο κείμενο του Κωνσταντίνου Σπηλιώτη, με συνοδεία ζωντανής πρωτότυπης μουσικής που συνέθεσε ο Θεοδόσης Αντωνιάδης. Βασίζεται στο μύθο του Οδυσσέα, ο οποίος ως ταξιδιώτης-πρόσφυγας αναζητά την πατρίδα του και την ψυχή του. 

Να αναφέρουμε ότι την έχουν παρακολουθήσει 2000 θεατές σε 6 sold out παραστάσεις, σε Ναύπλιο, Άργος και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αποσπασματικά παίχτηκε στο Διεθνές Forum ''Προσφυγικό & Μεταναστευτικό'', στο Athens Hilton Hotel, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της UNESCO.

"Εκεί που η πατρίδα βρίσκει καταφύγιο στην ξενιτιά, ελλοχεύει η μοναξιά. Εκεί που η νοσταλγία αντιμάχεται τη λησμονιά, ακροβατεί ο χρόνος. Εκεί που η ψυχή ερωτοτροπεί με τη λευτεριά, γεννιέται η αγάπη." (Κωνσταντίνος Σπηλιώτης, συγγραφέας, τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών)

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Δεκατρία φεγγάρια ως την Ιθάκη» στο Μαλλιαροπούλειο


2 Σχόλια

Παντου οι παραστάσεις sold out, εδώ τρεις και ο κουνουπας. Χάσαμε την πολιτιστική πρωτεύουσα, θα χάσουμε και τον πολιτισμό μας εντελώς σε λίγο εδώ στην Τρίπολη.

Βρε Μαρία κι εσύ! Λες και δεν ξέρεις! Οι Τριπολιτ-sh-ιώτες (με την...πατροπαράδοτη προφορά το "sh") είναι για παραστάσεις από Ρέκβιεμ του Μότσαρτ και πάνω...Κι ας μην καταλαβαίνουν «γρι» τί είναι αυτό που βλέπουν...Ουδόλως μας νοιάζει! Το λαμέ κοστούμι, το σκαρπίνι, η γόβα και το ταγεράκι να δείξουμε κι από δω παν' και οι άλλοι! Κι άμα λάχει, μασουλάμε και 'κανα πατατάκι και δεν βάζουμε και γλώσσα μέσα μας σε όλη την παράσταση! «Αμ' πως!» που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.