Ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου (pics,vid)

Ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου (pics,vid)

Δεκέμβριος 22, 2023 - 21:10
5 σχόλια

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Η αίθουσα κατακλύστηκε από επίσημους προσκεκλημένους και από αγαπημένα πρόσωπα των νεοεκλεγέντων.

Αμέσως μετά τη θρησκευτική τελετή ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, καταχειροκροτούμενος, ενώ από το πλήθος ακουγόταν το «άξιος! άξιος!».

Παρόντες στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παπασταύρου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα - Αλλαγής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής της Α' Αθηνών Άγγελος Συρίγος, ο πρώην Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Επίσης στην τελετή ορκωμοσίας βρέθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι του νομού Αρκαδίας (εκλεγέντες και νέο εκλεγέντες), ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας αλλά και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων αλλά και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Πτωχός στην ομιλία του ανέφερε ότι την εντολή που του έδωσαν οι πολίτες της περιφέρειας θα την τιμήσει υλοποιώντας όλα αυτά που υποσχέθηκαν οι συνεργάτες του και ο ίδιος, προεκλογικά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ καλή συνεργασία που είχε στο παρελθόν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είπαμε μεγάλα λόγια και στόχος μας είναι να γίνει η περιφέρειά μας πρότυπο και αυτό θα γίνει πάντα με συνεργασία όλων, αφού τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε απαιτούν όραμ, τόλμη και νέες δυνάμεις. Θα δώσουμε όλοι μας τον καλύτερο εαυτό μας.»

Ο κ. Πτωχός μίλησε για τους νέους στόχους της νέας περιφερειακής αρχής τονίζοντας ότι η Πελοπόννησος θα πάει Μπροστά και ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή.

«Μαζί μπορούμε να πετύχουμε θαύματα»

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε και ο Υπουργός Επικρατείας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Σταύρος Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου αρχικά μίλησε για την γνωριμία που είχε πριν από 10 χρόνια με τον Δ. Πτωχό, όταν κληθήκαν να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα της χώρας μας και για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν τότε επιτυγχάνοντας τους στόχους τους.

 

«Τα επόμενα χρόνια θα έχετε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, εύχομαι στην νέα περιφερειακή αρχή καλή επιτυχία. Η χρονιά αυτή για την Πελοπόννησο θα είναι ξεχωριστή και η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό της περιφέρειας»

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Πτωχό να υπογράφει το πρακτικό της ορκωμοσίας και με τους περιφερειακούς συμβούλους να υπογράφουν επίσης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ορκωμοσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου


5 Σχόλια

στα έλεγα Γιάννη. Ο Λαμπρόπουλος θα στηρίξει Τζιούμη. Δεν πιάνονται "φίλοι" αυτοί. Δεν άκουγες. Αλλά όλα εδώ πληρώνονται!

21:50 Το χαβά σας εσείς με το Τζιούμη ρε κομπλεξικά τρολ σε ανάρτηση για την ορκωμοσία του Πτωχού. Πόσο γουστάρω τσούξιμο δεν λέγεται. Πάρε τώρα εσύ το Γιάννη και μασήστε παρέα τη μπανανίτσα. Με ρυθμό και εναλλάξ. Έλα, για πάμε

Καλά ρε συ 21.50 τόση μανούρα είχες να βγάλεις τη χολή και την ξινίλα σου για τον Τζιούμη που βρήκες να το κάνεις σε άσχετο ρεπορτάζ που αναφέρεται στην ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη; Ρε σεις ό,τι και να γράφετε πάρτε το απόφαση επιτέλους. Τζιούμης μέχρι και το 2028. Και για να τελειώνει η κουβέντα, Τζιούμης μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Τι Γιάννης και μαλ@@@ μας γράφεις; Ποιός Γιάννης; Πάει αυτός. Μας τελείωσε μια και για πάντα. Χωνέψτε το που να πάρει ο διάβολος!

Κακοπροαίρετοι λένε ότι, βλοσυρός ο Πετράν και ο εκ Κορινθίας κολλητός του , δεν χαιρέτησαν επιδεικτικά τον Πτωχό κατά την ορκωμοσία...... Πολιτικός πολιτισμός !

15:03 Να σού θυμίσω ότι ο Σαμαράς πού λύνει καί δένει στη ΝΔ, το 2015 δεν περίμενε καί δεν παρέδωσε το μέγαρο Μαξίμου στον Τσίπρα. Επειδή μιλάς για πολιτικό πολιτισμό. Σε ενόχλησε ο Πετραν;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.