Οργή για τις δηλώσεις Νίκα στην Καλαμάτα - Κατακραυγή από τα μέσα ενημέρωσης

Οργή για τις δηλώσεις Νίκα στην Καλαμάτα - Κατακραυγή από τα μέσα ενημέρωσης

Απρίλιος 30, 2019 - 10:12
6 σχόλια

Μόνο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα τόσο στους συντοπίτες του Καλαματιανούς όσο και στα κανάλια και στα μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας μετά τον ακαριαίο θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαϊτα κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.

Σημειωτέον ότι το έθιμο αυτό διοργανώνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας και της ΕΛ.ΑΣ ενώ, όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος, μέτρα ασφαλείας που να ανταποκρίνονται στην επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου δεν λαμβάνονται ποτέ.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είναι και υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Νέα Δημοκρατία, μετά το τραγικό γεγονός δήλωσε απλώς ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Όταν έχεις στη δική σου τη βάρδια και σε εκδήλωση την ευθύνη διοργάνωσης της οποίας έχεις εσύ, δεν μιλάς τόσο κυνικά. Ωστόσο ο δήμαρχος έτσι ακριβώς μίλησε.

Ο γιος του αδικοχαμένου εργαζόμενου απάντησε σκληρά στον δήμαρχο (δείτε ΕΔΩ). Αλλά σκληρά τον αντιμετώπισε και ο Τύπος -και μάλιστα εφημερίδες και κανάλια που εκφράζουν τις απόψεις του κόμματος το οποίο ο κ. Νίκας εκπροσωπεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης δείτε «Πρώτο Θέμα» (ΕΔΩ), iefimerida.gr (ΕΔΩ), znews.gr (ΕΔΩ), protagon.gr (ΕΔΩ).

Μετά την πανελλήνια κατακραυγή, ο δήμαρχος Καλαμάτας «τα γύρισε» σε σχέση με την απαγόρευση ή μη του εθίμου, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του (δείτε ΕΔΩ) ότι «η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το χθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια».


6 Σχόλια

Γιατί σε βαθμό πλημεληματος; Διότι αν ξετυλιχθει όλο το κουβάρι θα αποκαλυφθει πως ο Δήμος παρανομεί όπως και η αστυνομία της Μεσσηνίας παρανομεί. Ταυτόχρονα θα μειωθεί ο τουρισμός.. Οπότε μια συνολική συνωμοσια με αποτέλεσμα: ουδέν πρόβλημα. Ουδέν σημαντικό γεγονός.

Ο Νίκας προσπαθεί να βάλει στο κάδρο της ευθύνης και άλλους ώστε να τον αφήσουν ήσυχο.

Υπάρχει κανείς υπεύθυνος σε αυτή τη χώρα; Η κατοχή και χρήση εκρηκτικών είναι ή δεν είναι παράνομη; Πέραν του φόνου εξ αμελειας, η δράση αυτή με τις βόμβες αυτές, είναι παράβαση καθηκοντος και της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος μπορεί να οργανώσει οτιδήποτε. Ούτως ή άλλως μιλάμε για event που θέσπισε ο πατριάρχης της πασοκικής αυτοδιοίκησης και αποδεκτός από την ευρύτερη πασοκαρία Σταύρος Μπένος. Η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας Καλαμάτας βεβαίως βεβαίως πώς το ανέχοναι αφού είναι από την αρχή μέχρι το τέλος παράνομο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.