Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής Περιβάλλοντος στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (pics,vid)

Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής Περιβάλλοντος στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (pics,vid)

Μάρτιος 22, 2024 - 14:51
3 σχόλια

Πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου.

Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας Μεσσηνίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής η Περιφερειακή Σύμβουλος Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου Αναστάσιος Αδαμόπουλος ανέφερε πως η πρόκειται για ένα ευέλικτο σχήμα συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων που θα μπορεί να διεκπεραιώνει άμεσα σημαντικές αποφάσεις.

Αναφορικά με το μείζον θέμα για την περιοχή της Τρίπολης και την ΒΙΠΕ σχετικά με την γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων, με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού προς πώληση και ηλεκτροπαραγωγή και τη παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών η απόφαση ήταν αρνητική από όλο το Σώμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης τόνισε πως πρέπει η απόφαση της επιτροπής να είναι αρνητική και μα μην δοθεί έγκριση για την γνωμοδότηση, γιατί εγκυμονούν κίνδυνοι με πολλά προβλήματα και επιπτώσεις αν λειτουργήσει η μονάδα στην ΒΙΠΕ.

Στην συνεδρίαση βρέθηκε και η κυρία Παναγιώτα Πανούση εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης κάνοντας προτάσεις και εισηγήσεις για το σημαντικό αυτό θέμα.

Στις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ μίλησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Λαική Συσπείρωση» κ. Νίκος Κουτουμάνος, η εκπρόσωπος της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Μανώλης Μάκαρης.

Άπαντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την εγκατάσταση μονάδας  βιαερίου στην Τρίπολη και εξέφρασαν το παράπονό τους για την συζήτηση αυτου του σημαντικού θέματος σε αυτή την επιτροπή.

Αντί το θέμα να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχεται σε επιτροπές υποβαθμίζοντας το συμβούλιο και τον ρόλο του.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου


3 Σχόλια

Μπράβο Ντίνα ! Τελικά ακόμα και οι πολιτικοί σου αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι είσαι αστέρι!

Επί της ουσίας δε μαθαμε τίποτα, για ποιο λόγο δόθηκε αρνητική γνωμοδότηση, ποια ήταν η άποψη της αρμόδιας Υπηρεσίας, ποιες ήταν οι αρνητικές επιπτώσεις, αν η άδεια τελικα θα δοθεί με αρνητική γνώμη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.