Ολοκληρώθηκε το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» στα Λαγκάδια (pics)

Ολοκληρώθηκε το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» στα Λαγκάδια (pics)

Απρίλιος 08, 2019 - 12:41
0 σχόλια

Η Ενωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας και το ΕΚΦΕ Αρκαδίας διοργάνωσαν στα Λαγκάδια Αρκαδίας στο 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα ¨Καλές Πρακτικές για τη Διδασκαλία στη τάξη¨.

Για την Ε.Ε.Φ οι παρεμβάσεις και δράσεις αυτές σκοπό έχουν την ενεργοποίηση στοχασμών φιλοσοφικών, κοινωνικών και ηθικών,προκειμένου να επιτευχθεί μια ολιστική προσέγγιση του τρόπου διδασκαλίας στη σχολική τάξη.

Μια τέτοια θεματική και μεθοδολογική προσέγγιση μπορεί να ενισχύσει τοπικές αλλά και ευρύτερες προσπάθειες προόδου σε κάθε Εκπαιδευτικό Επίπεδο, ώστε να επιτυγχάνεται η καινοτόμος διδασκαλία, που θα ξεκινά από την πρωτότυπη δράση στη σχολική τάξη και θα επεκτείνεται με ανάλογη θετική επίδραση στο κοινωνικό και πολιτιστικό εποικοδόμημα (παιδεία, ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις ,αισθητική -τέχνη, αξίες-πολιτισμός).

Οι προοπτικές αυτές, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής, αποτελούν κορυφαίους σκοπούς για την Ε.Ε.Φ, που επιδιώκουν την αναβάθμιση της κοινωνίας μας, την ανατροφοδότηση του πολιτιστικού μας πλούτου και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν:

1.  Ειδική Εκπαίδευση

2.  Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός

3.  Εκπαίδευση Ενηλίκων

4.  Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

5.  Η Σχολική τάξη του Αύριο

6.  Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

7.  Τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, Stem και Arduino

8.  Η τέχνη και ο πολιτισμός στη σχολική τάξη

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.