Αποκατάσταση δρόμου προς Άγιο Ηλία Ασέας

Αποκατάσταση δρόμου προς Άγιο Ηλία Ασέας

Απρίλιος 08, 2019 - 14:33
0 σχόλια

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την πράξη «Αποκατάσταση δρόμου προς Άγιο Ηλία Ασέας».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ο Δήμος Τρίπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με γνώμονα την αναβάθμιση των υποδομών και στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ασέας, την ενίσχυση του εισοδήματος και της οικονομίας της περιοχής και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών προτίθενται να προχωρήσουν στη διαδικασία χρηματοδότησης και εκτέλεσης της αποκατάστασης του δρόμου προς Άγιο Ηλία Ασέας.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η συνεργασία των συμβαλλομένων με σκοπό την υλοποίηση των παραπάνω από τη Δ/νση Τεχνικών Π.Ε. Αρκαδίας, η οποία ως Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι ο αρμόδιος φορέας για την εκτέλεση του έργου.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:
- Χωματουργικές εργασίες: Αρχικά θα γίνουν εκσκαφές για την κατασκευή ομαλής κλίσης της οδού, καθαρισμός και μόρφωση των τάφρων όπου η χιλιομετρική θέση των επεμβάσεων θα υποδειχθεί από την Διευθύνουσα Υπηρεσία.
- Τεχνικές εργασίες: Θα κατασκευασθεί επενδεδυμένη τάφρος με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 για την ομαλή απομάκρυνση των όμβριων υδάτων και την προστασία της οδού.
- Οδοστρωσίας – Ασφαλτικές εργασίες: Σε σημεία όπου θα υποδειχθούν από την Διευθύνουσα Υπηρεσία θα κατασκευαστεί οδοστρωσία η οποία θα αποτελείται από μια στρώση υπόβασης μεταβλητού πάχους και μια στρώση βάσης πάχους 0,10μ καθώς και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.
- Εργασίες σήμανσης: Θα κατασκευαστεί οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση) για την ασφαλέστερη χρήση της οδού σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.